گرایش اقلیت حزب دموکراتیک به همراه نیروهای چپ تندرو خواستار به تعویق انداختن انحلال مجلسین (مجلس نمایندگان و سنا) برای تصویب یک لایحه شدند، با این حال این درخواست مورد موافقت رییس جمهوری ایتالیا قرار نگرفت.
با انحلال مجلسین و اعلام برگزاری انتخابات زود هنگام، درواقع دوره برزخی که پس از استعفای «متئو رنتزی» نخست وزیر پیشین ایتالیا در این کشور اروپایی شکل گرفته بود پایان یافته و اکنون احزاب بزرگ این کشور باید برای راهیابی نامزدهای خود به پارلمان ایتالیا کارزار سیاسی بزرگی را آغاز کنند.
«رنتزی» که از دسامبر 2013 ریاست حزب دموکراتیک این کشور ونخست وزیری ایتالیا را بر عهده داشت، پس از شکست درهمه پرسی تغییر قانون اساسی ایتالیا، در 4 دسامبر 2016 از سمت نخست وزیری این کشور کناره گیری کرد و پس از آن از ریاست حزب دموکراتیک نیز استعفا داد.
طرح رنتزی برای مدیریت ریاضت اقتصادی
متئو رنتزی قمار سیاسی بزرگی با برگزاری همه پرسی تغییر قانون اساسی صورت داد که با توجه به رای منفی مردم ایتالیا به آن، اساسا دیگر در موقعیتی نبود که بتواند در قدرت باقی بماند.
به همین دلیل پس از کناره گیری از قدرت، یکی دیگر از سران این حزب یعنی «پائولو جنتیلونی» نخست وزیر ایتالیا شد.
«رنتزی» در دوره نخست وزیری عملا سیاستهای راست گرایان را برای مقابله با اوضاع وخیم اقتصادی این کشور به اجرا گذاشت.
«پییر موسکوویسی» Pierre Moscovic کمیسر امور مالی اتحادیه اروپا در نوامبر2017 اعلام کرد که اقتصاد ایتالیا، پایین ترین رشد اقتصادی را در میان ۲۸ کشور عضو این اتحادیه دارا است.
با برگزاری انتخابات سراسری محلی در ایتالیادر ژوئن 2017، وضعیت احزاب اصلی این کشور دستخوش تغییراتی شد.
نظام دوقطبی در ایتالیا چطور متولد شد؟
در این انتخابات، حزب راست افراطی «جنبش پنج ستاره» بازنده بزرگ و میانه روها اعم از راست میانه و چپ میانه پیروز آن شدند.
بدین ترتیب انتخابات محلی در ایتالیا به نوعی پایان نظام سه قطبی و ظهور نظام دو قطبی متشکل از دو جناح چپ میانه و راست میانه را رقم زد.
در ماه های اخیر حمایت از حزب دموکراتیک چپ میانه که قدرت را در اختیار دارد به شدت کاهش یافته و این حزب شاهد درگیری های درون گروهی بوده است.
برخی تحلیلگران معتقدند که حزب راست میانه موسوم به پیش ایتالیا Forza Italia متعلق به «سیلویو برلوسکونی»، نخست وزیر اسبق ایتالیا بیشتر کرسی ها را در انتخابات آینده در اختیار خواهد گرفت.
ابهاماتی در آینده اقتصادی و اجتماعی ایتالیا
باید دید که پس از ارائه برنامه کار احزاب این جریان کدام یک بیشتر خواهند توانست تا نظر مردم ایتالیا را به خود جلب کنند با این حال نباید فراموش کرد که شهروندان ایتالیایی اکنون در شرایط سخت اقتصادی به سر می برند و بحران پناهجویان نیز هم چنان معضلی بزرگ برای ایتالیا است، بنابراین احزابی که به مردم وعده پایان بخشیدن و یا کنترل موج پناهجویان را بدهند، احتمالا آرای بیشتری را به خود جلب خواهند کرد. 134/118
نویسنده: میرطاهر
بیشتر بخوانید:
اعتصاب کارکنان بخش حمل نقل در ایتالیا/ ویدئو
پارلمان ایتالیا منحل شد
شمارش معکوس برای انحلال پارلمان ایتالیا