ایران پرس - بر اثر حمله انفجاری، به مسجدی در شهر بنغازی در شرق لیبی، دو تن کشته و 75 تن زخمی شدند.

انفجار هنگام برپایی نماز جمعه در مسجدی در محله الماجوری رخ داد. یک منبع نظامی گفت، دو بمب داخل دو کیف در ورودی های این مسجد قرار داده شده بود و به نظر می رسد از دور با استفاده از تلفن همراه منفجر شده است.

این انفجار در حالی رخ داد که چند هفته پیش نیز انفجار خودروی بمب گذاری شده مقابل مسجد و اداره گذرنامه در بنغازی بیش از ۳۵ کشته و ده ها زخمی برجای گذاشت.

بحران در لیبی در حالی همچنان ادامه دارد که مقامات این کشور و جامعه بین الملل مدتهاست در تلاش برای یافتن راه حل و پایان دادن به بحران داخلی در این کشور هستند. در این راستا تهیه پیش نویس قانون اساسی، برگزاری انتخابات مجلس و ریاست جمهوری  در لیبی و آشتی ملی فراگیر سه محوری است که برای پایان دادن به بحران لیبی در نظر گرفته شده است.

اما با وجود این تلاش ها، طی چند هفته گذشته حملات تروریستی در لیبی افزایش یافته است.

افزایش حملات تروریستی برای دامن زده به اختلافات مذهبی

انفجارهای تروریستی در دو مسجد این کشور، هشداری جدی و به منزله زنگ خطر دیگری در راستای افزایش حملات تروریستی به ویژه دامن زدن به اختلافات مذهبی است.

با ادامه بی ثباتی در لیبی و شکست نیروهای تروریستی در سوریه و عراق، لیبی همچنان مامن بسیاری از نیروهای تکفیری و تروریستی  و محل گذر آنان به دیگر کشورهای منطقه است. أحمد قذاف الدم از مقامات سابق لیبی گفت، روزانه صدها داعشی که از سوریه و عراق فرار کرده اند با هدف ایجاد بی‌ثباتی در این کشور وارد لیبی می‌شوند.

این گروه ها با در دست داشتن سلاح و به پشتیبانی برخی از مقامات داخلی لیبی و همچنین تحریک و حمایت برخی از کشورهای عربی منطقه، همچنان مانع جدی بر سر رسیدن لیبی به صلح و ثبات هستند.

بنا بر آمار مقامات این کشور، در لیبی بیش از 20 میلیون قبضه اسلحه وجود دارد و دولت تاکنون موفق نشده است، در خلع سلاح این گروه ها موفق عمل کند.

چنانچه چندی پیش محمد سیاله (1) وزیر امور خارجه دولت وفاق ملی لیبی در طرابلس درباره معضل گسترش سلاح در لیبی و اهمیت برداشتن گام های عملی به سوی خلع سلاح گروه های مسلح غیر قانونی سخن گفت.

به گفته بسیاری از تحلیلگران، افزایش اقدامات تروریستی علیه اماکن مذهبی چون مساجد نیز نه تنها در راستای دامن زدن به اختلافات مذهبی بلکه تلاشی در راستای لطمه زدن به روند سیاسی  در لیبی و مانعی جدی بر سر رسیدن به توافق سیاسی همچنین برگزاری انتخابات در این کشور به شمار می آید.

اگر چه تلاش مقامات لیبی برای برقراری امنیت و فراهم ساختن شرایط لازم به منظور برقراری صلح در این کشور همچنان ادامه دارد، ،اما روند کنونی رسیدن به صلح و پایان بحران لیبی، را با دشواری بیشتری رو به رو کرده است.

1) Muhammad Sialah

نویسنده: آتوسا دینیاریان

بیشتر بخوانید:

دستکم 40 زخمی در انفجار بنغازی لیبی

لیبی، ترکیه را به دست داشتن در انفجارهای بنغازی متهم کرد

قاسمی در محکومیت انفجارهای بنغازی: مقابله با تروریسم لجام گسیخته نیازمند اجماع جهانی است