ایران پرس- دومین کنفرانس جهانی اتحادیه علمای مقاومت، امروز (یکم نوامبر) با شعار «اتحاد برای فلسطین- اسرائیل رو به نابودی» در شهر بیروت، پایتخت لبنان آغاز شد.

در دومین کنفرانس جهانی اتحادیه علمای مقاومت شخصیت‏ها و علمای بیش از 60 کشور جهان مشارکت دارند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران نیز خطاب به «شیخ ماهر حمود»، رئیس اتحادیه علمای مقاومت پیامی صادر و بر «تداوم مبارزه متنوع با رژیم متجاوز صهیونیست» تاکید کردند.

این کنفرانس طی دو روز (یکم و دوم نوامبر) برگزاری می شود. محورهای مورد بحث در این کنفرانس شامل «نقش مقاومت در مقابله با رژیم صهیونیستی»، «مقاومت در برابر عادی‌سازی روابط با اسرائیل»، «آخرین تحولات فلسطین»، «گزارش کمیته‌های شرکت‌کننده» و «اسرائیل رو به نابودی» است.

این کنفرانس از ابعاد متعددی حایز اهمیت است.

اهمیت زمانی کنفرانس جهانی اتحادیه علمای مقاومت 

 نخستین اهمیت این کنفرانس، اهمیت زمانی است؛ زیرا همزمان با یکصدمین سالگرد اعلامیه بالفور برگزار می شود. اعلامیه بالفور دوم نوامبر 1917 توسط «آرتور جیمز بالفور»، وزیر خارجه وقت بریتانیا خطاب به «والتر روتشیلد»، سیاست مدار یهودی تبار و عضو مجلس عوام بریتانیا نوشته شده بود.

در این اعلامیه صریحاً حمایت بریتانیا برای ایجاد وطن برای یهودیان در سرزمین فلسطین مورد تاکید قرار گرفت.

در واقع؛ اعلامیه بالفور مبنای تاسیسی و سرآغاز تلاش های قدرت های غربی برای ایجاد رژیم صهیونیستی محسوب می شود.

دوم نوامبر 2017 برابر با یکصدمین سالگرد این اعلامیه است. کنفرانس جهانی اتحادیه علمای مقاومت نیز در این بازه زمانی برگزار می شود تا از یک سو گویای تداوم حمایت ها از آرمان فلسطین و از سوی دیگر نشانه شکست پروژه بریتانیا در ایجاد وطنی برای رژیم صهیونیستی باشد.

اهمیت کنفرانس جهانی اتحادیه علمای مقاومت از نظررویکرد مخالفان منطقه ای

دیگر اهمیت دومین کنفرانس جهانی اتحادیه علمای مقاومت، مربوط به رویکردی است که مخالفان منطقه ای و جهانی محور مقاومت در پیش گرفتند. مخالفان محور مقاومت سیاست حزب الله هراسی و حماس هراسی و به طور کلی مقاومت هراسی را در پیش گرفتند.

این مخالفان منطقه ای و فرامنطقه ای به خصوص عربستان سعودی و آمریکا تلاش می کنند افکار عمومی و نهادهای قدرت در داخل لبنان و فلسطین را علیه حزب الله و حماس فعال و در عین حال، فشارهای بین المللی را نیز علیه محور مقاومت تشدید کنند.

در همین راستا، «ثامر السبهان»، وزیر مشاور سعودی در امور خلیج فارس در اظهاراتی مداخله جویانه و تحریک گرایانه عنوان کرد که تعجب می کنم چرا دولت و مردم لبنان در برابر سیاست های حزب الله سکوت اختیار کرده اند. رژیم صهیونیستی نیز تلاش می کند خلع سلاح حماس در باریکه غزه را از طریق تحت فشار قرار دادن تشکیلات خودگردان پیگیری کند. از سوی دیگر، آمریکا نیز تحریم های جدیدی علیه حزب الله لبنان وضع کرده است تا فشار بین المللی را نیز علیه محور مقاومت افزایش دهد. در چنین شرایطی، برگزاری کنفرانس جهانی اتحادیه علمای مقاومت به معنای ناکامی این تلاش ها ضد محور مقاومت است.

اهمیت کنفرانس جهانی اتحادیه علمای مقاومت با پیروزی های محور مقاومت در عراق و سوریه

سومین بعد اهمیت دومین کنفرانس جهانی اتحادیه علمای مقاومت مربوط به پیروزهایی است که محور مقاومت در جنگ با تررویسم در سوریه و عراق و همچنین محافظت از لبنان در مواجهه با گروههای تروریستی به دست آوردند. در واقع؛ این کنفرانس جهانی زمانی برگزار می شود که محور مقاومت موضع برتری در تحولات منطقه خاورمیانه دارد.

نخستین کنفرانس جهانی علمای مقاومت جولای 2015 در بیروت برگزار شده بود.

سیدرضی عمادی

133/110

بیشتر بخوانید:

هنیه: اعلامیه بالفور نمی‌تواند حق مردم فلسطین را نادیده بگیرد+ ویدئو

شیخ نعیم قاسم: آزادی فلسطین، آزادسازی همه منطقه خواهد بود

تجلیل اتحاديه جهاني علمای مقاومت از پیام حج رهبر معظم انقلاب

تاکید شورای علمای فلسطین بر مقاومت تا پایان اشغالگری