در نامه کاظم غریب آبادی ضمن انتقاد از رویکرد ابزاری و سیاست زده برخی کشورها در مقابله با گروههای تروریستی و قاچاقچیان بینالمللی،تصریح شده است؛ایران دارای سیاست اصولی در مبارزه با انواع قاچاق مواد مخدر، انسان، و کالا است و در این حوزهها، از موفقترین کشورهای جهان بوده است.
گزارشها و اسناد متقن منتشره سازمانهای بین المللی ذیربط، مؤید این سابقه روشن و موفق است. شهادت حدود ۴۰ تن از پرسنل نیروی انتظامی ایران از ۲۱ مارس تا ۳ دسامبر ۲۰۲۱ در مبارزه با اشرار و قاچاقچیان مسلح به انواع جنگ افزارهای هوشمند و تجهیزات سنگین ،تاییدی براین تلاش بی وقفه است .
عزم واراده جمهوری اسلامی ایران برای تداوم این سیاست انسان دوستانه ، هزینههای مالی و انسانی سنگینی بر ایران تحمیل کرده که شهادت بیش از ۳۸۰۰ هزار نفر و مجروحیت بیش از ۱۲ هزار نفر از نیروهای مقابله با مواد مخدر، صرفا بخشی از آن است.
سکوت و انفعال کشورهای مدعی صلح و امنیت در محکومیت اقدامات تروریستی و مسلحانه علیه نیروهای انتظامی کشوری که بزرگترین خدمات را به جامعه بین المللی از طریق مبارزه با قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان و جنایات گروههای سازمان یافته ارائه کردهاند، اما موضوعی قابل تامل است.
واقعیت ها نشان می دهند که هر گونه رویکرد گزینشی وبرخورد سیاسی با تروریسم وجرایم سازمان یافته عواقب غیر قابل جبرانی بدنبال دارد که مسئولیت ان برعهده کشورهایی است که در این زمینه دوگانه رفتار می کنند.
ایران سالانه بیش از ۳۰۰ میلیون دلار برای مبارزه با مواد مخدر هزینه میکند و نزدیک به چهارهزار شهید در راه این مبارزه داده است.
در حالیکه منافع حاصل از این مبارزه برای بسیاری از کشورها بویژه در اروپا پر منفعت بوده است اما همین کشورها به بهانه تحریم از ارائه حداقل کمک ها و در اختیار گذاشتن تکنولوژیهای لازم در اختیار ایران برای مقابله با این جنایتکاران دریغ می ورزند.
« الکساندر فدولوف» رئیس دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد با قدر دانی از ستاد و پلیس مبارزه با مواد مخدر ایران می گوید :"وظیفه اصلی سازمان ملل، حمایت از ایران در مبارزه با قاچاق مواد مخدر و فراهم کردن زیرساخت ها علمی در این زمینه است" .
فعالیت های تروریستی ، قاچاق مواد مخدر وقاچاق انسان از پدیده هایی هستند که از دو جهت تأثیر مهمی بر مـرزهای بین المللی دارد:
جهت نخست این جریان ایجاد مشکلات امنیتی ناشی از سرایت بحران و پیامدهای مخرب آن در کشورهای مجاور به ویژه مـناطق مـرزی است .
جهت دوم مسئله، تضعیف همکاری های بین المللی ،تحت تاثیر برخوردهای چندگانه با فعالیتهای تروریستی و جرایم سازمان یافته است که یک نمونه ان، جریان داعش و حمایت های آشکار و پنهان از گروه های تروریست با رویکرد اهداف سیاسی بوده است.
رویکرد سیاسی در همکاریهای بین المللی از جمله مبارزه با تروریسم و جرایم سازمان یافته پذیرفتنی نیست .موفقیت برنامههای مبارزه با جرایم سازمان یافته مستلزم مشارکت جامعه جهانی براساس اصل مسئولیت مشترک با محوریت سازمان ملل است.
برهمین اساس جمهوری اسلامی ایران جامعه بین الملل را به ارائه کمک های فنی متناسب، در دسترس و اثربخش به کشورها به منظور مقابله مؤثر با این جرایم فرا می خواند.
در تبیین اهمیت این موضوع ،در نامه «کاظم غریب آبادی» معاون امور بینالملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر، به «میشل باشلت» کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، بر ضرورت مقابله با رویکرد ابزاری، سیاست زده و گزینشی در حوزه حقوق بشرتاکید شده است.
نویسنده: جمشيد امین زاده
112
بیشتر بخوانید:
غریب آبادی: ترور شهدای هسته ای، جنایت علیه بشریت و نقض حقوق بین الملل است