تحلیل:

ایران پرس: نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل با بیان اینکه حق دفاع مشروع درباره ترور رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در تهران ارتباطی به آتش‌بس در غزه ندارد، گفت: برقراری آتش‌ بس در این منطقه اولویت ایران نیز است.

«امیرسعید ایروانی» نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد روز جمعه در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا ایران پاسخ به رژیم اسرائیل درخصوص ترور «اسماعیل هنیه» رهبر حماس در تهران را تا گفت وگوهای هفته آتی در خصوص آتش‌بس در غزه به تعویق می‌اندازد، گفت: "این دوموضوع ازهم جداست و حق دفاع مشروع ایران ارتباطی به آتش‌بس غزه ندارد."

ایروانی افزود: "درخصوص آتش بس، هر توافقی که مورد پذیرش حماس و مردم فلسطین باشد، مورد قبول ما هم خواهد بود."

وی گفت: "امنیت و حاکمیت ملی ما در اقدام تروریستی اخیر رژیم اسرائیل نقض شده و به همین دلیل ما حق دفاع مشروع داریم."

اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس و مذاکره کننده ارشد این جنبش برای توافق آتش بس، بامداد چهارشنبه (31 ژوئیه) بر اثر اصابت قرار گرفتن محل اقامتش در تهران، به شهادت رسید.

پس از شهادت رهبر حماس در تهران، جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: "رژیم تروریستی اسرائیل و حامیان آن، مسئول این اقدام تروریستی هستند."

مقام های ارشد جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه رژیم صهیونیستی با به شهادت رساندن رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران از خط قرمز جمهوری اسلامی ایران عبور کرده است، پاسخ ایران به این جنایت را طبق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد قطعی و قاطع خواندند.

براساس گمانه زنی ها، رژیم صهیونیستی با ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس و مذاکره کننده ارشد این جنبش برای آتش بس تلاش دارد، این مذاکرات را بار دیگر با بن بست روبرو کند. رژیم صهیونیستی در ماه های گذشته همواره به بهانه های مختلف ازجمله زیاده خواهی و بهانه جویی در مذاکرات و تشدید حملات به غزه، مذاکرات آتش بس را به بن بست کشانده تا از این طریق به اهداف سیاسی - نظامی خود در اراضی فلسطینی دست یابد.

در همین مدت، حامیان غربی رژیم صهیونیستی بویژه آمریکا ازیکسو ادعای حمایت از مذاکرات آتش بس در غزه را تکرار می کنند و از سوی دیگر همچنان درصدد تجهیز این رژیم به سلاح های ویرانگر با هدف تشدید نسل کشی فلسطینی ها در اراضی اشغالی هستند.

بر اساس نظرسنجی کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی، ۵۴ درصد از صهیونیست‌ها معتقدند دلیل پایان نیافتن جنگ غزه، اهداف سیاسی «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم است.

در واقع نتانیاهو با طولانی کردن جنگ غزه تلاش دارد وعده های خود در آغاز این جنگ ازجمله نابودی کامل حماس، جبهه مقاومت و کنترل امنیتی این منطقه را محقق کند. تداوم کارشکنی صهیونیست ها در مذاکرات آتش بس موجب شد تا جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، بر تحقق خواسته های مشروع مردم فلسطین تاکید کند. خروج اشغالگران از غزه و بازگشت آوارگان فلسطینی از جمله شروط اصلی فلسطینی ها در روند مذاکرات بوده است.

با توجه به تحولات میدانی جنگ غزه باید به این واقعیت اشاره کرد که گروههای مبارز فلسطینی، تا تحقق خواسته های مشروع خود به مقاومت ادامه می دهند و فریبکاری و دروغ‌پردازی رژیم صهیونیستی و حامی آن دولت آمریکا در روند مذاکرات آتش بس تاثیر نخواهد داشت.

در چنین شرایطی تردیدی نیست کمک به تثبیت صلح و ثبات منطقه از مهمترین ارکان سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است و در جهت تحقق آن تمام تلاش خود را به کار بسته است، اما در این میان عامل تنش زا و بحران آفرین رژیم نژادپرست صهیونیستی است که همچنان با قتل عام مردم غزه و ترور رهبران مقاومت در داخل و خارج از اراضی فلسطینی به نسل کشی و بحران آفرینی ادامه می دهد.

با این حال مجمع عمومی سازمان ملل تلاش های گسترده ای را برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی در غزه پیگیری می کند که به دلیل حمایت های آمریکا از رژیم صهیونیستی، تاکنون نتیجه بخش نبوده است.

نویسنده: علی محمدی

117