ایران پرس- رویارویی صدراعظم آلمان با راستگرایانِ حاضر در دولت ائتلافی بر سر مسئله مهاجران وی را در باتلاق سیاسی گرفتار کرده است.

پایگاه خبری اکتو اورانژ در گزارشی به بررسی وضعیت آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در پی اعتراض اتحادیه سوسیال مسیحی بایرن به سیاست های مهاجرتی وی پرداخت.

اکتو اورانژ نوشت: آنگلا مرکل و جناح راست دولت ائتلافی آلمان امروز دوشنبه تشکیل جلسه خواهند داد. این گردهمایی تلاش دیگری است برای حل اختلافات بر سر مسئله مهاجران که دولت را با خطر سرنگونی مواجه کرده است.

سیاست صدراعظم آلمان در مورد متقاضیان پناهندگی محور اصلی اختلافات است.

اتحادیه سوسیال مسیحی بایرن که پیوند شکننده ای با دولت ائتلافی دارد، خواستار سختگیرانه تر شدن سیاست ها در قبال مهاجران است.

هورست زیهوفر رئیس اتحادیه سوسیال مسیحی بایرن و وزیر کشور آلمان یکی از معترضان در دولت ائتلافی است. وی دیروز یکشنبه در بحبوحه این اختلافات، در جریان گردهمایی اعضای این اتحادیه که حدود 10 ساعت به طول انجامید، از تصمیم خود برای استعفا از هر دو سمت خبر داد اما سپس اجرای این تصمیم را به حالت تعلیق درآورد.

آخرین شانس

زیهوفر دیروز خاطرنشان کرد؛ این تصمیم را تا سه روز دیگر به اجرا خواهد گذاشت. در این بحبوحه، مذاکره بین اتحادیه سوسیال مسیحی بایرن و حزب آنگلا مرکل برای عصر روز دوشنبه و به عنوان آخرین شانس برای حل اختلافات برنامه ریزی شده است. زیهوفر هدف از برگزاری این گردهمایی را تلاش برای توافق بین طرفین اعلام کرد.

اختلاف و تنش در خصوص مهاجران، علاوه بر آلمان در برخی دیگر از کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز مشاهده شده است.

وزیر کشور(آلمان) خواستار بیرون راندن مهاجران از مرزها است اما مرکل که از سرایت چنین اقدامی به سایر کشورهای اروپایی بیمناک است، به شدت با این خواسته مخالفت می کند.

استعفای احتمالی وزیر کشور تبعات جدی برای دولت ائتلافی آلمان به همراه خواهد داشت

 

زیهوفر تاکید کرده است که یا برخلاف میل مرکل به اخراج مهاجران از مرزها مبادرت می کند - که البته چنین اقدامی برکناری وزیر کشور و فروپاشی دولت را به دنبال دارد – یا این که از سمت خود استعفا خواهد کرد. در حال حاضر به نظر می رسد که زیهوفر گزینه دوم را ترجیح می دهد.

استعفای احتمالی وزیر کشور تبعات جدی برای دولت ائتلافی آلمان به همراه خواهد داشت. در صورت اجرای چنین سناریویی، پرسش اصلی، ادامه حضور اتحادیه سوسیال مسیحی بایرن در دولت ائتلافی خواهد بود.

در صورت استعفای وزیر کشور و خروج حزب وی از ائتلاف، مرکل جایگاه  اکثریتی خود در پارلمان را از دست می دهد و بی شک کشور ناگزیر به برگزاری انتخابات زودهنگام خواهد شد اما اتحادیه سوسیال مسیحی بایرن گزینه دیگری نیز پیش رو دارد. این حزب می تواند به استعفای وزیر کشور بسنده کند و با معرفی یک وزیر جدید ملایم تر روابط خود با صدر اعظم را بهبود بخشد.

سرسختی مرکل

در گردهمایی امروز، دستیابی به توافق بین دو اردوگاه که همواره در کنار هم بوده و امروز دشمن یک دیگر شده اند، کار ساده ای نخواهد بود.

مرکل همچنان انعطاف ناپذیر است. وی دیروز در مخالفت با تصمیمات یکجانبه در خصوص مهاجران از حمایت تمام عیار حزبش اتحادیه دمکرات مسیحی برخوردار شد.

تنش در اردوگاه محافظه کاران از ماه ژوئن و پس از مخالفت مرکل با طرح وزیر کشور  برای اخراج مهاجران آغاز شد اما حقیقت این است که جرقه اختلاف نظر پس از تصمیم صدر اعظم در سال 2015 و باز کردن مرزهای این کشور به روی صدها هزار مهاجر متقاضی پناهندگی زده شد.

اتحادیه سوسیال مسیحی از سه سال پیش تا به امروز به این تصمیم معترض است و پیوسته برای سختگیری در قبال متقاضیان پناهندگی تلاش می کند. تندروها در اردوگاه محافظه کاران، سیاست های مرکل را متمایل به تفکرات راست میانه قلمداد می کنند و وی را به دلیل سیاست هایش مانعی بر سر راه خود می دانند. این اردوگاه مشخصا شخص صدر اعظم را هدف قرار داده است.

اتحادیه سوسیال مسیحی در آستانه برگزاری انتخابات محلی قرار دارد. این انتخابات در ماه اکتبر برگزار می شود و حزب سوسیال مسیحی از شکست احتمالی در برابر راست افراطی بیمناک است. جلوگیری از این ناکامی احتمالی یکی دیگر از دلایل مخالفت اتحادیه سوسیال مسیحی با سیاست های مهاجرتی مرکل قلمداد می شود.

وزیر کشور در ابتدای ماه ژوئیه تهدید کرده بود که در صورت ناتوانی مرکل در اتخاذ تمهیدات اروپایی در مورد مسئله مهاجران، متقاضیان پناهندگی را از کشور اخراج خواهد کرد. مرکل تصور می کرد با توافقات انجام گرفته در آخرین اجلاس سران اتحادیه اروپا می تواند این حزب شورشی حاضر در ائتلاف را نرم کند اما هورست زیهوفر دیروز این توافقات را "ناکافی" توصیف کرد.

مترجم: علیرضا فراهانی