به گزارش ایرانپرس، ایالات متحده قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در 18 اکتبر را که خواستار آتش بس در غزه برای ارسال کمک بشردوستانه به غزه بود وتو کرد. به همین ترتیب، در 25 اکتبر، پیش نویس قطعنامه های جداگانه ای که توسط ایالات متحده و روسیه در مورد تحولات درگیری ارائه شده بود، هر کدام توسط دیگری وتو شدند.
غرب همچنین از محکوم کردن حملات اسرائیل به غزه خودداری و از اعلام "آتش بس" برای مدت طولانی هم خودداری کرد. ایالات متحده در 8 دسامبر قطعنامه شورای امنیت را که خواستار آتش بس فوری بشردوستانه در غزه بود وتو کرد.
در نشست اضطراری ویژه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مورد فلسطین در 13 دسامبر، پیشنویس قطعنامه ارائه شده توسط مصر برای آتش بس که حمایت نزدیک به 100 کشور به همراه داشت با 153 رای موافق در برابر 10 مخالف به تصویب رسید. ایالات متحده، اتریش و جمهوری چک از جمله کشورهایی بودند که رای منفی دادند.
تنها در 25 مارس بود که شورای امنیت قطعنامهای را تصویب کرد که خواستار آتشبس فوری در ماه مبارک رمضان با هدف رسیدن به آتشبس دائمی و پایدار شد. این قطعنامه که توسط اعضای غیر دائم شورای امنیت تهیه شده بود، با 14 رای موافق و یک رای ممتنع آمریکا به تصویب رسید.
حمایت از اسرائیل در عرصه بین المللی
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده از 7 اکتبر تاکنون 10 سفر به خاورمیانه داشته است و 9 بار در کنار دیدار از سایر کشورهای منطقه، از اسرائیل هم دیدن کرده است.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در ماه ژوئیه در کنگره آمریکا سخنرانی کرد. با وجود اعتراضها و محکومیتها، بسیاری از قانونگذاران آمریکایی طی سخنرانی 52 دقیقهای نتانیاهو را تشویق کردند.
اولاف شولز، صدراعظم آلمان، اسرائیل را کشوری دموکراتیک با اصول بشردوستانه توصیف کرد و گفت که او معتقد است که ارتش اسرائیل در هر کاری از قوانین بین المللی تبعیت خواهد کرد. وی همچنین گفت که آلمان فورا درخواست های حمایت از اسرائیل را بررسی و اجرا خواهد کرد.
اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، متعهد به "حمایت بی قید و شرط" از اسرائیل شد. او یکی از اولین رهبرانی بود که پس از 7 اکتبر از نمایش "حمایت" از اسرائیل بازدید کرد و به طور مداوم بر "حق دفاع از خود" اسرائیل با وجود تلفات غیرنظامیان تاکید کرد. فون در لاین به دلیل موضع گیری خود هدف اعتراضات پارلمان اروپا و خیابان ها قرار گرفته است.
کشورهای غربی همچنان از محکوم کردن اسرائیل خودداری می کنند، زیرا همچنان بر تعهد خود برای حمایت از تل آویو به هر شکل ممکن تاکید دارند.
حمایت نظامی غرب از اسرائیل از زمان آغاز جنگ کنونی همچنان قابل توجه بوده است.
بر اساس گزارش موسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم (SIPRI)، از سال 2011 تا 2020 ایالات متحده 70.2 درصد از واردات تسلیحات متعارف اسرائیل را تامین کرده است، پس از آن آلمان با 23.9 درصد و ایتالیا با 5.9 درصد قرار دارند. ارسال تسلیحات به اسرائیل پس از 7 اکتبر ادامه یافت.
در ماه آوریل، کنگره آمریکا یک بسته کمک نظامی خارجی به ارزش 95 میلیارد دلار را تصویب کرد و 17 میلیارد دلار به اسرائیل اختصاص داد.
تحقیقات روزنامه هاآرتص در اسرائیل نشان داد که 173 پرواز محموله نظامی و غیرنظامی از ایالات تحده و پایگاه های نظامی این کشور از 7 اکتبر تا ژوئیه 2024 به اسرائیل اسلحه و مهمات منتقل کرده اند.
علاوه بر این، در 26 سپتامبر، وزارت جنگ اسرائیل اعلام کرد که عیال ضمیر، مدیر کل، توافقنامه ای را در واشنگتن برای دریافت بسته نظامی 8.7 میلیارد دلاری تل آویو امضا کرده است.
صادرات تسلیحات کشورهای اروپایی به اسرائیل در دهه گذشته به میلیاردها یورو رسیده است. بین سالهای 2014 تا 2022، ارزش صادرات به اسرائیل از کشورهای اتحادیه اروپا تقریباً 6.3 میلیارد یورو (6.91 میلیارد دلار) بود.
بر اساس پایگاه داده کمپین علیه تجارت اسلحه (CAAT)، گروهی که برای حذف فروش بین المللی تسلیحات کار می کند، دولت آلمان بین سال های 2015 تا 2020 حداقل 1.4 میلیارد یورو (1.5 میلیارد دلار) فروش تسلیحات به اسرائیل را تصویب کرده است. در آن دوره، بریتانیا 426 میلیون یورو تجهیزات نظامی از جمله قطعات هواپیماهای جنگنده، موشک، تانک، سلاح های سبک و مهمات به اسرائیل صادر کرده است.
آلمان فروش تسلیحات به اسرائیل را در 2023 نسبت به سال قبل ده برابر افزایش داد و تسلیحاتی به ارزش 326.5 میلیون یورو تحویل داد. برلین 185 درخواست مجوز صادرات اضافی برای تامین تسلیحات از اسرائیل را در هفته های پس از 7 اکتبر تایید کرد.
بریتانیا از سال 1967 تجهیزات نظامی به اسرائیل می فروشد. طبق داده های CAAT در 10 سال گذشته، میزان تجارت تجهیزات نظامی و تسلیحات از انگلیس به اسرائیل به 495 میلیون پوند (650 میلیون دلار) رسیده است.
ایتالیا، یکی از بزرگترین تامین کنندگان تسلیحات اسرائیل در اروپا، علیرغم "اطمینان دولت مبنی بر جلوگیری از فروش تسلیحات بر اساس قوانین منع صادرات به کشورهایی که حقوق بشر را نقض می کنند"، در سه ماهه آخر سال 2023 به اسرائیل فروش داشت.
فرانسه قطعات مورد استفاده در تجهیزات دفاعی، از جمله قطعات مورد استفاده برای سیستم دفاعی گنبد آهنین را به اسرائیل می فرستد. سازمان های جامعه مدنی از فرانسه برای توقف فروش تسلیحات به اسرائیل شکایت کرده اند.
مجارستان و سوئد هم در سال 2023 با اسرائیل قراردادهای تولید و فروش تسلیحات امضا کردند.
با وجودی که اسرائیل جان بیش از 41800 را در غزه گرفته و در حال حاضر مسئول مجروح شدن 96844 نفر است، کشورهای غربی همچنان به حمایت قاطع خود از اسرائیل ادامه می دهند.
303