ایران پرس- وزیر خارجه کشورمان در پیامی به مناسبت سالروز حمله شیمیایی به شهر سردشت، تاکید کرد: دو رژیم متجاوز و بدسابقه آمریکا و اسرائیل، مسئول تداوم سایه شوم تسلیحات شیمیایی در منطقه هستند.

«محمد جواد ظریف» روز پنجشنبه در این پیام، تاکید کرد: «آمریکا و رژیم صهیونیستی با ممانعت از ایجاد منطقه عاری از سلاح‌های کشتار جمعی در خاورمیانه، مسئولیت جهانی تداوم سایه شوم این سلاح‌های ضد انسانی را بر این منطقه حساس برعهده دارند.» 

بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت ایران در 28 ژوئن 1987 تنها مورد استفاده از این سلاح‌های ممنوعه نیست که رژیم صدام، دیکتاتور معدوم عراق با چراغ‌ سبز غرب و با استفاده از این سلاح‌ها جان حدود 120 شهروند ایرانی را گرفت. مصدومیت و عوارض استفاده از سلاح‌های شیمیایی فقط محدود به زمان استفاده از این سلاح‌ها نیست و همچنان آثار مُخرب آن با مردم سردشت و کودکانی که بعدها به دنیا آمدند، قابل حس است. ثبت این جنایت، در سایه سیاست دوگانه غرب رخ داد.

 کشورهایی که امروز مدعی دفاع از حقوق‌بشر هستند، در هشت سال جنگ تحملی رژیم بعث صدام علیه ایران، انواع سلاح‌های متعارف و غیرمتعارف را در اختیار این جنایتکار بعثی قرار دادند. در دوران جنگ تحمیلی، جامعه‌جهانی فقط نظاره‌گر تاثیر وحشتناک حملات شیمیایی رژیم صدام بود که بیش از 100 هزار قربانی در ایران بر جا گذاشت. 

حمایت غرب در استفاده از سلاح‌های شیمیایی درحالی است که جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان قربانی به‌ کارگیری تسلیحات شیمیایی در عصر حاضر، نقشی سازنده در تهیه و تصویب کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی ایفا کرده است. در چنین شرایطی؛ جامعه بین‌المللی باید در برخورد با اقدام وحشیانه استفاده از سلاح شیمیایی در عصر کنونی به مسئولیت خود عمل کند. امروز جنایت‌های مختلف مانند جنایت سردشت، در گوشه و کنار جهان به‌ویژه در منطقه غرب آسیا در حال تکرار شدن است که در این میان؛ غرب به ویژه آمریکا و رژیم کودک‌کش اسرائیل، نقش اساسی دارند.

با شروع بحران سوریه در سال 2011 منطقه غرب آسیا بار دیگر شاهد تکرار اشتباه‌های گذشته از سوی قدرت‌های سلطه‌گر و تجهیز گروه‌های تروریستی از قبیل داعش به مواد سمی و سلاح‌های شیمیایی و استفاده از آن در سوریه و عراق بوده است. پیش از نابودی خلافت خود خوانده داعش، این گروه تروریستی و دیگر تروریست‌ها با دسترسی به مواد شیمیایی، در قرن بیست و یکم، جنایت‌هایی مانند جنایت سردشت را مرتکب شده‌اند.

نکته قابل تامل در تکرار این نوع جنایت‌ها، فراهم بودن شرایط دسترسی آسان تروریست‌ها به مواد شیمیایی و استفاده از آنان در سوریه با اهداف سیاسی است. خان‌شیخون در ادلب، شمال غرب سوریه و دوما در منطقه راهبردی غوطه‌شرقی، نزدیک پایتخت سوریه، هدف حملات شیمیایی تروریست‌های مورد حمایت غرب قرار گرفته اند. تجریه استفاده از مواد شیمیایی در سوریه، نشان از دوگانگی جامعه‌ جهانی در برخورد با استفاده از این نوع مواد دارد. پیگیری اهداف سیاسی در پوشش استفاده از مواد شیمیایی، خطری جدی برای صلح و امنیت جهانی است. 

علاوه بر این؛ رژیم صهیونیستی با سابقه اشغالگری و در اختیار داشتن انواع سلاح‌های هسته‌ای و کشتار جمعی و استفاده از آنان در  کشتار مردم مظلوم فلسطین، نمونه دیگری از این نوع جنایت‌هاست که درحال حاضر افکار عمومی و جامعه‌جهانی نظاره‌گر آن است. علاوه بر تسلیحات اتمی و شیمیایی رژیم اسرائیل، تسلیحات بیولوژیکی این رژیم، تهدیدی جدی برای امنیت منطقه غرب آسیاست. برخی کارشناسان آمریکایی اعلام کردند: «اسرائیل از سال 1973 سلاح شیمیایی تهاجمی در اختیار داشته و توانسته است طی دهه هشتاد میلادی زرادخانه سلاح‌های شیمیایی تهاجمی خود را تجدید کند.»

«عباس عراقچی»، معاون سیاسی وزیر خارجه ایران هم معتقد است: «خاورمیانه تنها منطقه‌ای است که پس از جنگ جهانی دوم شاهد استفاده گسترده از سلاح‌های شیمیایی بوده است. رژیم صهیونیستی با برخورداری از زرادخانه بزرگ سلاح‌های کشتار جمعی، در حالی که از پیوستن به سازوکارهای خلع سلاح و منع اشاعه سرباز می‌زند، تهدیدی جدی برای صلح و امنیت منطقه و جهان محسوب می‌شود.»118/110

علی کرمی

بیشتر بخوانید:

بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌ های دفاع مقدس: حمله شیمیایی صدام به سردشت نماد حقوق بشر آمریکایی است+ ویدئو

اینفوگرافی: روزی که سردشت شیمیایی شد

تصاویر: 7 تیر، سالروز فاجعه بمباران شیمیایی سردشت