پلیس آمریکا، 6 شهروند سعودی را در ارتباط با تیراندازی مرگبار در پایگاه دریایی ارتش این کشور در "پنساکولا" در ایالت فلوریدا بازداشت کرد.

به گزارش ایران پرس، سه نفر از افراد بازداشت شده  به فیلمبرداری از این حمله مسلحانه متهم هستند.

محمد سعید الشمرانی تبعه عربستان که برای گذراندن دوره آموزش خلبانی به آمریکا رفته بود، روز جمعه در پایگاه دریایی ارتش آمریکا در "پنساکولا " مبادرت به تیراندازی کرد و سه تن را کشت.

الشمرانی پیش از این اقدام تروریستی در توییتر نوشت:«من مخالف شرهستم و آمریکا در مجموع به کشور شر تبدیل شده است، من با شما مخالف نیستم به این علت که آمریکایی هستید، من از شما به علت آزادی هایتان متنفرم، من از شما متنفرم به این علت که هر روز شما از جنایات نه تنها علیه مسلمانان بلکه ضد بشریت‏، حمایت می کنید، آنها را تأمین مالی می کنید و مرتکب این جنایات می شوید».

البته این نخستین بار نیست که اتباع سعودی در خاک آمریکا به اقدامات تروریستی متوسل می شوند.

در صبح روز 11 سپتامبر 2001، 15 تبعه سعودی به همراه چهار فرد دیگر، چهار فروند هواپیمای مسافربری را در آسمان ربودند و بزرگترین حمله تروریستی تاریخ آمریکا را رقم زدند.

این سعودی ها با حمله به برج های دوقلوی مرکز تجارت جهانی در نیویورک و ساختمان پنتاگون در واشنگتن، قریب به 3 هزار تن را به کام مرگ کشاندند.

این حمله که هم طراز حمله ژاپنی ها به بندر پرل هاربر در 7 دسامبر 1941 قلمداد شد، خاورمیانه را به کام آتش و مرگ کشاند.

بهای حمله تروریستی اتباع سعودی به آمریکا را میلیون ها شهروند بی دفاع افغان و عراقی پرداخت کردند که قربانی خونخواهی آمریکایی ها شدند. 

با این حال، سهم دولت عربستان از مشارکت اتباع این کشور در حمله تروریستی 11 سپتامبر، دریافت هرچه بیشتر حمایت های سیاسی، تسلیحات نظامی و جنگ افروزی در منطقه بود.

با این که حادثه 11 سپتامبر، فضای شدید ضد سعودی  در داخل آمریکا به راه انداخت، اما سیاستمداران آمریکایی به دلیل نیاز فراوان به نفت عربستان و خزانه افسانه ای دربار سعودی، چشمان خود را در مقابل تفکرات تروریست پرور در داخل عربستان بستند. 

اکنون مماشات آمریکایی ها طی دو دهه گذشته، بار دیگر شهروندان آمریکایی را در معرض خطر تروریستی جدید برخی از اتباع سعودی قرارداده است.

این درحالی است که دولت های کنونی و پیشین آمریکا، در حمایت از دولت سعودی از هیچ تلاشی فروگذار نکردند.

در یک نمونه از این حمایت ها، "دونالد ترامپ" نخستین مقصد خارجی در سمت ریاست جمهوری خود را ریاض برگزید و دراین سفر، 450 میلیارد دلار قرارداد از جمله 110 میلیارد دلار قرارداد تسلیحاتی با سعودی ها به امضا رساند.

141/117

بیشتر بخوانید:

سعودی ها عامل حمله تروریستی دیگر در آمریکا/ تحلیل

افزایش شمار قربانیان تیراندازی در پایگاه نظامی ایالت فلوریدا