موضوع رابطه عراق با رژیم صهیونیستی در ماههای اخیر بارها از زوایای مختلف پیگیری شد. پس از عادیسازی روابط چهار کشور عربی با رژیم صهیونیستی، موضوع افزایش شمار کشورهای عربی در این زمینه مطرح شد.
در عین حال، دلیل تمرکز بر عراق در خصوص رابطه با اسرائیل این است که بر خلاف چهار کشوری که عادیسازی را انجام دادند، عراق بازیگری مهم و تأثیرگذار در منطقه است که گروههای مقاومت نیز در این کشور حضور دارند.
در حالی که چهار کشوری که عادیسازی را انجام دادند در محور سازش قرار داشته و از قبل روابط پنهانی داشتند، عراق هم بخشی از محور مقاومت است و هم روابط پنهانی میان این کشور و رژیم اشغالگر قدس وجود نداشته است. بر همین اساس، وارد کردن عراق به جمع کشورهایی که عادیسازی روابط را انجام دادند، در دستور کار رژیم صهیونیستی و حامیان غربی آن به خصوص آمریکا قرار گرفت.
منطقه کردستان که اساساً سعی دارد مستقلانه رفتار کند و شرکتهای اسرائیلی نیز حضور پررنگی در این منطقه دارند، در گام نخست پیش بردن عادیسازی رابطه عراق با اسرائیل قرار گرفت. نخستین بار سپتامبر گذشته نشستی با حضور برخی چهرههای عشایری عراق در اربیل برگزار شد که در آن به عادی سازی روابط عراق با اسرائیل پرداخته شد.
واکنشهای گسترده عراقیها به برگزاری این نشست نشان داد که عراق لقمه آسانی برای پیش بردن طرح عادیسازی روابط با اسرائیل نیست. مقامات رسمی عراق به نشست اربیل واکنش نشان داده بودند.
«برهم صالح» رئیس جمهوری عراق در بیانیهای ضمن تأکید بر موضع ثابت عراق در حمایت از مساله فلسطین و تحقق حقوق مشروع و کامل ملت فلسطین، اعلام کرد که عراق با قاطعیت مخالف موضوع عادیسازی روابط با اسرائیل است.
نشست اخیری که برای ترویج این موضوع برگزار شده بیانگر دیدگاه مردم عراق نیست و تنها نظر شرکتکنندگان در آن را نشان میدهد.
اگرچه ممکن است موضوع جاسوسی برای رژیم صهیونیستی پیش از این نیز در عراق وجود داشت، اما نفوذ در دستگاه اطلاعاتی عراق در دستور کار حامیان عادیسازی روابط این کشور با رژیم اشغالگر قرار گرفت.
در همین راستا، منابع رسانهای اعلام کردند، چند تن از افسران ارشد سرویس اطلاعاتی عراق به جرم جاسوسی برای رژیم صهیونیستی بازداشت شدهاند که سرلشکر «ماجد الدلیمی»، رئیس سازمان اطلاعات عراق و از افراد بسیار نزدیک به مصطفی الکاظمی و همچنین «احمد ابو رغیف» جانشین وی در سرویس اطلاعاتی عراق نیز در میان بازداشتیها قرار دارند.
طبق گزارش مقامات سرویس اطلاعاتی عراق و بر اساس نتایج بازجوییها، شبکهای از جاسوسان موساد در سرویس اطلاعات عراق تشکیل شده است.
اگرچه بازداشت این افراد یک ضربه اطلاعاتی به حامیان عادیسازی روابط عراق با اسرائیل است، اما نشان داد رژیم صهیونیستی بر نبود اجماع در این خصوص در ساخت قدرت عراق حساب کرده است.
با این حال، رژیم صهیونیستی و حامیان آن در عراق با مانع بزرگی به نام مقاومت و بخش اعظمی از مردم این کشور مواجه هستند که قاطعانه با عادیسازی روابط با اسرائیل مخالفت میکنند.
«هادی العامری»، رئیس ائتلاف پارلمانی «الفتح» چندی پیش اعلام کرد: "این ائتلاف و نیروهای مقاومت عراق در برابر توطئههای حمایت از عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی خواهند ایستاد."
نویسنده: سيدرضی عمادی
117
بیشتر بخوانید:
یک سال پس از توافق عادیسازی سپتامبر 2020، برونداد چه بود؟