بازرسان سازمان ملل از احتمال وجود ده ها گور جمعی در منطقه کاسای مرکزی Kasaï-Central در جمهوری دمکراتیک کنگو خبر دادند.

به گزارش ایران پرس به نقل از روزنامه فرانسوی لوموند، به دنبال انتشار تصاویری از کشتار طرفداران فرقه کامونیا انساپوKamwina Nsapu  (نام رئیس فرقه) در منطقه کاسای در جمهوری دمکراتیک کنگو و کشف ده گور جمعی در این منطقه، سازمان ملل تحقیق در باره این کشتار را آغاز کرد. کارشناسان مستقل از وجود ده ها گور جمعی در این منطقه سخن به میان آورده اند. اکثر این گورها در منطقه دیبایا  Dibaya، محل زندگی رئیس این فرقه واقع شده است.

رهبر این گروه در سال 2015 و پس از تصویب قانونی  در باره روسای قبایل، رو در روی حکومت قرار گرفت و عملا به یک گروه شورشی تبدیل شد. بر اساس قانون تصویب شده، رهبران قبایل تحت کنترل دولت قرار می گیرند و از حکومت حقوق دریافت می کنند. دولت از حق عزل و نسب روسای قبایل نیز برخوردار شده است. کامونیا انساپو در جریان یک سخنرانی تند که در آن ژوزف کابیلا  Joseph Kabila رئیس جمهوری کنگو را به شدت مورد حمله قرار داد، از طرفدارانش خواست در برابر دولت ایستادگی کنند.

کابیلا برای آرام کردن اوضاع در ژوئیه سال 2016 راهی کانانگا Kananga مرکز استان کاسای مرکزی Kasaï-Central, شد. اما کامونیا انساپو یک ماه بعد به دست نیروهای دولتی کشته شد. اعضای گروه متشکل از مردان، زنان و کودکان، بر این باورند که از نیروی ماورایی برخوردارند و پس از قتل رهبر جوان فرقه شان با چوب و چاقو علیه حکومت که از نظر آن ها دشمن سنت هاست، وارد جنگ شدند.

آنانکله شیمبالانگا Anaclet Tshimbalanga یکی از محققان در این باره گفت، «فقط اعضای کامونیا انساپو قیام نکرده اند، اکنون این حرکت به یک قیام مردمی مبدل شده است. شهرنشینان و روستاییان به  دلیل تفکرات قبیله ای و همچنین به دلیل نارضایتی از حکومت مرکزی به این قیام ملحق شده اند.»

از ابتدای ماه سپتامبر سال 2016 تا کنون 400 نفر در درگیری ها کشته شده اند. به گزارش سازمان ملل، فقط بین نهم تا سیزدهم ماه فوریه سال جاری یک صد  تن از مردم منطقه جان خود را از دست داده اند.

دولت کنگو تحت فشار سازمان ملل، در 19 ماه مارس با شورشیان منطقه به توافقاتی دست یافت. بر اساس این توافقات قرار شد که معترضان سلاح های شان را بر زمین بگذارند. اما خشونت ها همچنان ادامه دارد. سازمان ملل، ارتش جمهوری دمکراتیک کنگو را متهم کرد که در مقابله با معترضانی که حتی سلاح گرم در اختیار ندارند، بیش از حد و به شکلی نامتناسب از سلاح استفاده کرده است.

این تنش ها در حالی شدت گرفته است که جمهوری دمکراتیک کنگو به دلیل تعویق برگزاری زمان انتخابات ریاست جمهوری با بحران سیاسی مواجه شده است. مخالفان، کابیلا را به تلاش برای حفظ کرسی ریاست جمهوری متهم می کنند. 130/112

بیشتر بخوانید:

اتهامات جدید علیه ارتش جمهوری دمکراتیک کنگو

ادامه انتشار ویدئوهایی دیگر از کشتار غیر نظامیان در کنگو

گزارش سازمان ملل علیه نیروهای امنیتی در جمهوری دمکراتیک کنگو