به گزارش خبرگزاری ایران پرس، کاخ سفید روز سه شنبه در بیانیهای اعلام کرد، "جو بایدن" رئیس جمهوری آمریکا فرمان "وضعیت اضطراری ملی" درقبال جمهوری اسلامی ایران را برای یک سال دیگر تمدید کرده است.
این فرمان برای نخستین بار در 14 نوامبر 1979 (23 آبان سال 1358) توسط رئیس جمهوری وقت ایالات متحده امضا شد و از آن زمان، هر ساله تمدید شده است.
این فرمان به رئیس جمهور آمریکا این اختیار را می دهد که اموال و دارایی های ایران را توقیف کند.
آمریکا تاکنون میلیاردها دلار از دارایی های متعلق به جمهوری اسلامی ایران را به صورت غیر قانونی توقیف کرده است.
اقدام بایدن در تمدید وضعیت "اضطراری ملی" در قبال ایران در حالی صورت میگیرد که مذاکرات ایران و گروه 1+4 درباره احیای برجام قرار است 29 نوامبر در وین از سرگرفته شود.
تاکنون 6 دُور مذاکره با هدف بازگشت آمریکا به برجام در شهر وین با حضور کشورهای باقیمانده در این توافق به انجام رسیده است.
"دونالد ترامپ"، رئیسجمهور سابق آمریکا، 8 می 2018 به صورت یکجانبه و غیرقانونی از برجام خارج شد و سیاست موسوم به «فشار حداکثری» را در دستور کار قرار داد.
مقامهای دولت "جو بایدن"، رئیسجمهور کنونی آمریکا در ماه های اخیر بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده و گفتهاند قصد دارند آمریکا را به برجام بازگردانند؛ اما تاکنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زدهاند.
یکی از زمینههای اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی از تحریمهایی است که دولت "دونالد ترامپ" بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. مضاف بر این، دولت بایدن اعلام کرده هیچگونه ضمانتی نمیتواند درباره عدم خروج دوباره دولتهای بعدی آمریکا از برجام بدهد.
جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری مسئولیت پذیر بارها اعلام کرده است با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریمها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستیآزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجلهای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.
120