ایران پرس: «ماتئوش موراویه‌تسکیMateusz Morawiecki» نخست‌وزیر لهستان روز شنبه در واکنشی تند به اظهارات «یائیر لاپیدYair Lapid» وزیر خارجه اسرائیل علیه تصویب قانونی در مجلس این کشور، تاکید کرد ورشو هیچ غرامتی بابت اقدامات خصمانه آلمان به تل‌آویو پرداخت نمی‌کند.

موراویه‌تسکی گفت:‌ «فقط این را می‌گویم، تا زمانی که من نخست‌وزیر هستم،‌لهستان قطعا هیچ چیزی بابت جنایات آلمانی‌ها در جنگ جهانی دوم علیه یهودیان پرداخت نمی‌کند.

نه یک "زلوتی Zloty" (واحد پول لهستان)، نه یک یورو و نه یک دلار!» نخست وزیر لهستان مسئولیت اقدامات آنچه «هولوکاست The Holocaust» یعنی کشتار یهودیان در جنگ جهانی دوم خوانده می‌شود را برعهده آلمان دانست. پیش از این نیز وزرات خارجه لهستان در بیانیه‌ای تاکید کرده بود: «لهستان به هیچ وجه مسئول هولوکاست، که اقدام خصمانه آلمان اشغالگر بود، نیست».

بر اساس لایحه‌ای که پارلمان لهستان آن را روز جمعه به تصویب رساند، تمام شکایت‌های املاکی که طی سی سال گذشته حل و فصل نشده‌اند، مشمول قانون مرور زمان خواهند شد و پرونده آن‌ها مختومه می‌شود. هدف از تصویب این قانون متوقف کردن شکایت‌هایی است که غالبا در آن‌ها ارتباطی میان شکایت‌کننده و کسی که خسارت دیده، وجود ندارد.

تل‌آویو مدعی است این قانون مانع آن می‌شود که یهودیان املاکشان را پس بگیرند و به افرادی که از واقعه ادعایی هولوکاست نجات پیدا کرده‌اند، خسارت داده نمی‌شود. در این راستا لاپید پس از تصویب این قانون در پارلمان لهستان، آن را «شرم‌آور» خوانده و مدعی شد، نهایی شدن این قانون روابط میان تل‌آویو و ورشو را مخدوش خواهد کرد.

اسرائیل به بهانه هولوکاست و نقش برخی کشورهای اروپایی درآن ، تاکنون مبالغ هنگفتی به عنوان غرامت از آنها دریافت کرده است.از جمله آلمان به عنوان متهم اصلی در این زمینه تاکنون میلیاردها یورو به اسرائیل پرداخته است.

طبق معاهده لوکزامبورگ که در سال 1952 میان آلمان و رژیم صهیونیستی منعقد شد، دولت آلمان موظّف به پرداخت 1.53 میلیارد یورو به بازماندگان قربانیان هولوکاست شد. از آن زمان تاکنون روند پرداخت غرامت و جبران خسارت یهودیان به‌مراتب فراتر از این مبلغ رفته و تا سال 2018 حدود 74 میلیارد یورو برآورد می شود.

در حال حاضر پرداخت سالیانه حدود 130میلیون یورو از سوی دولت آلمان به اسرائیل تحت عنوان غرامت اقدامات آلمان نازی در زمان حکمرانی نازیها در واقع  باج خواهی رسمی و علنی تل آویو از آلمان به بهانه هولوکاست است.

در سال 2014 نیز آمریکا و فرانسه اعلام کردند که  به بازماندگان هولوکاست غرامت پرداخت می کنند. در این راستا بنیادی با مدیریت آمریکا تاسیس شد که هدف آن پرداخت غرامت به بازماندگان یهودیانی بوده که ادعا می شود درجنگ جهانی دوم، به اردوگاههای نازی اعزام شده بودند.

دولت فرانسه تاکنون در این زمینه چند میلیارد یورو به اتباع خود پرداخت کرده است. محمل این پرداختهای هنگفت که اکنون فرانسه علاوه بر پرداخت های قبلی ، متعهد به پرداخت مبالغی جدید شده است، مساله هولوکاست و نقش دولت وقت این کشور یعنی دولت «ویشی» در این رویداد بوده است.

با این حال اکنون لهستان که یکی از کشورهای مهم محل ایجاد اردوگاههای آلمان نازی بوده، ضمن رد مسئولیت خود در زمینه هولوکاست، صراحتا رویکرد زورگویانه و باج خواهانه رژیم صهیونیستی را در زمینه اخذ غرامت از دولت لهستان و لزوم قانونی شناختن دعاوی مطروحه در دادگاههای لهستان رد کرده است.

آمریکا وبرخی کشورهای اروپایی مانند آلمان، فرانسه و بریتانیا نه تنها کمکهای بسیاری در زمینه های مالی، اقتصادی، تسلیحاتی به اسرائیل انجام می دهند، بلکه از بعد فرهنگی و تاریخی نیز در موارد متعدد به حمایت از این رژیم پرداخته اند. از جمله در برخی کشورهای اروپایی قوانینی تحت عنوان ممنوعیت زیر سئوال بردن هولوکاست تصویب شده و منتقدان آن را مجازات می کنند.

غربی ها با اینکه خود عامل هولوکاست بوده اند به این بهانه نه تنها با موجودیت رژیم صهیونیستی در سرزمین فلسطین به بهای آواره شدن میلیون ها فلسطینی موافقت کرده اند، بلکه اکنون و با گذشت بیش از هفتاد سال از این فاجعه کماکان به پرداخت غرامت به قربانیان هولوکاست ادامه می دهند، در حالی که در قبال جنایات خود درآفریقا،غرب آسیا ،آمریکای لاتین وشرق آسیا هیچ غرامتی پرداخت نکرده اند.

«نورمن فینکلشتاین Norman Finkelstein» یکی از منتقدان صهیونیسم در کتاب خود با نام «صنعت هولوکاست The Holocaust Industry» می نویسد: مهم‌ترین مسئولیتی که از پروژه‌ «صنعت هولوکاست» حاصل می شود، وظیفه‌ ای است که دولتهای غربی در قبال حفظ موجودیت و امنیت اسرائیل بر عهده دارند.

نویسنده: سید رضا میرطاهر

112

 بیشتر بخوانید: 

واکنش منفی لهستان به فشار آمریکا برای پرداخت غرامت به رژیم صهیونیستی/ تحلیل