مارتین گریفیتس معاون دبیر کل سازمان ملل در امور بشردوستانه روز سه‌شنبه در سخنانی درباره بحران گرسنگی در نوار غزه هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، مارتین گریفیتس افزود: صدها هزار نفر در غزه گرسنگی می‌کشند و قحطی با سرعتی باورنکردنی در این باریکه در حال افزایش است.

این مقام ارشد سازمان ملل اضافه کرد: ارائه کمک‌های بشردوستانه به حدود سیصد هزار نفر در شمال غزه همچنان یک چالش به شمار می‌آید.

در همین حال؛ سامح الشکری وزیر خارجه مصر روز سه‌شنبه در دیدار با سیگرید کوخ هماهنگ کننده ارشد امور بشردوستانه سازمان ملل متحد، گفت که توقف جنگ بهترین راه برای پایان فجایع انسانی در غزه است.

وزیر خارجه مصر در این دیدار گفت که قاهره به ادامه وارد کردن کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه با وجود مانع تراشی‌های عمدی (رژیم) اسرائیل ادامه خواهد داد.

جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز با تشریح اولویت‌های سیاست خارجی این اتحادیه در غزه بار دیگر بر لزوم جلوگیری از گسترش درگیری‌ها در منطقه تاکید کرد.

همچنین انور ابراهیم نخست‌وزیر مالزی روز سه‌شنبه از کشورهای غربی به دلیل سکوت در قبال وضعیت غزه انتقاد کرد و گفت که اسرائیل مرتکب «قتل عام بی‌رحمانه» فلسطینیان شده است.

نخست وزیر مالزی با انتقاد از چشم پوشی غرب نسبت به جنایت اسرائیل اظهار داشت، این کشتار وحشیانه اخیر ادامه 7 دهه ظلم و خصومت رژیم اسرائیل به مردم فلسطین را نشان می‌دهد.

آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل نیز روز دوشنبه گفت که اکثر تلفات حملات اسرائیل به غزه را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.

دبیر کل سازمان ملل در ادامه سخنانش تاکید کرد که هیچ چیزی نمی‌تواند مجازات جمعی مردم فلسطین را توجیه کند.

نهاد حقوق بشری «دیده‌بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه» روز دوشنبه در گزارشی به موضوع محروم ماندن ساکنان غزه از آب آشامیدنی قابل شرب پرداخت و آن را یک جنایت جنگی از سوی رژیم صهیونیستی دانست.

در گزارش این نهاد غیر دولتی آمده است: «اقدام رژیم اشغالگر اسرائیل در محروم کردن نوار غزه از آب آشامیدنی قابل شرب یک حکم اعدام واقعی است که علاوه بر اینکه نوعی نسل‌کشی است، جنایت جنگی نیز محسوب می‌شود».

این نهاد حقوق بشری توضیح داد که تشنگی تمامی غزه به خصوص شمال غزه را در بر گرفته است و رژیم صهیونیستی از زمان آغاز تجاوز به این باریکه، مانع ورود آب شده و به شکل عامدانه و با برنامه چاههای آب و منابع تأمین آب را بمباران می‌کند، همزمان کمبود سوخت مانع فعال‌سازی ایستگاههای تصفیه آب شده است.

در ادامه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه سازمان رادیو و تلویزیون این رژیم روز سه شنبه گزارش داد، وزارت دادگستری اسرائیل همکاری پزشکان این رژیم با گروهی از سازمان ملل متحد که در حال تحقیق درباره حوادث هفتم اکتبر هستند را ممنوع کرده است.

وزارت دادگستری رژیم صهیونیستی مدعی شده که کمیسیون مذکور یک نهاد ضد اسرائیلی و یهودستیز است.

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر (15 مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به طوفان الاقصی را آغاز کرد.

این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستاها یورش بردند و علاوه بر کشتن رساندن شمار زیادی از اسرائیلی‌ها، شماری از آن‌ها را به اسارت گرفتند.

رژیم اسرائیل در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرد و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داد. بیش از24 هزار فلسطینی که اکثر آنها زن و کودک هستند تاکنون در این حملات به شهادت رسیده‌اند.

اسرائیل هدف جنگی خود از این عملیات را نابود کردن جنبش مقاومت اسلامی فلسطین، حماس، اعلام کرده است. این در حالی است که بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان حتی در داخل فلسطین اشغالی این هدف را غیرواقع‌بینانه و غیرقابل دستیابی می‌دانند.125