این در حالی است که ژنرال «خلیفه حفتر» فرمانده ارتش لیبی در شرق این کشور با هشدار به دخالت های جامعه جهانی در امور داخلی لیبی تاکید کرد، مردم لیبی خود می توانند برای آینده کشورشان تصمیم گیری کنند.
حفتر : مردم لیبی می توانند برای خود تصمیم بگیرند
در نشست اخیر که در مالت برگزار شد، نخست وزیر بلژیک گفت، دولت لیبی قادر به تامین امنیت مرزهای این کشور نیست و بازگرداندن اقتدار، افزایش ظرفیت تجهیزاتی- مالی و آموزش گارد ساحلی لیبی با هدف حفظ حاکمیت ملی و در نهایت ممانعت از عزیمت پناهجویان به سوی اروپا از اولویت های اتحادیه اروپا است.
اکنون بسیاری از کشورهای اروپایی درصدد هستند مشکل پناه جویان را از طریق کشورهای مبداو مشابه طرح ترکیه حل کنند.
این درحالیست که اوضاع در کشوری مثل لیبی اساساً پایدار نیست.
باندهای قاچاق انسان فعالیت علنی در مرزها و سواحل این کشور دارند. این موضوع در کنار خطربازگشت دوباره تروریست ها همچنین استفاده از منابع و ذخایر بزرگ نفتی این کشور شرایط را بیش از پیش شکننده کرده است و راه را برای دخالت بیگانگان به بهانه های مختلف باز می کند.
با فرض اینکه دولت های اروپایی به این نتیجه برسند که طرح توقف مهاجران در مبداء را در کشورهایی نظیر لیبی به صورت جدی پیگیری کنند، بازهم به هدف اصلی یعنی تضمین امنیت دست نخواهند یافت؛ درواقع این اقدام به نوعی پاک کردن صورت مسئله است.
لیبی که با مشکل نا امنی و تروریسم مواجه شده به شدت تحت فشار داخلی است. این در حالیست که با شروع بحران سیاسی در لیبی پس از سرنگونی معمر قذافی، دیکتاتور معدوم لیبی در سال 2011، این کشور با معضلات بسیاری رو به روشده است.
اکنون نا امنی و بی ثباتی و فعالیت های گروه های تروریستی در این کشور شرایط را سخت کرده است.
این چالش ها بخشی از واقعیت هایی است که تردید ها در باره نتیجه بخش بودن طرح نگهداشتن پناهجویان درلیبی را بیشتر کرده است.
در واقع اولویت نخست ان است که لیبی ابتدا برای مردم خود کاری انجام دهد تا اینکه بتواند برای بحران مهاجرت و پذیرش درخواست پناهندگان اقداماتی انجام دهد.
از سوی دیگر در اروپا نیز شرایط نگران کننده است. اتهام های تروریستی نسبت داده شده به مهاجران؛ تحرکات احزاب راست افراطی را در بسیاری از کشورها ی اروپایی افزایش داده است.
به همین علت احتمال به قدرت رسیدن احزاب دست راستی افراطی با استفاده از شعار ملی گرایی و ضدیت با مهاجران افزایش یافته است.
در چنین شرایطی کشورهای اروپایی تنها یک گزینه منطقی پیش رو دارند تا ازگسترش دامنه این بحران رهایی یابند. آنها باید در راستای حل منازعات و جنگ هایی که باعث ایجاد این حجم از مهاجرت شده است عمل کنند.
جنگ در سوریه و عراق، و وضعیت جنگی در لیبی و مناقشات مسلحانه از جمله علل اصلی شکل گیری و شدت گرفتن این بحران است که سیاست های دو گانه غرب و اهداف انها در منطقه عامل بوجود آمدن آن بوده است.113/110
بیشتر بخوانید
نجات بیش از 120 مهاجر در آبهای لیبی/ ویدئو
ناتو، عامل بی ثباتی لیبی