ایران پرس- هزاران تظاهرکننده در منطقه الدراز بحرین، محل سکونت شیخ عیسی قاسم، روحانی برجسته بحرینی با در دست داشتن عکس های ایشان ، شعارهایی ضد سیاست های نظام حاکم در نقض حقوق علما و مخالفان سر دادند.

بحرین از سال 2011 صحنه برگزاری اعتراض های گسترده مردم این کشور است که خواستار برکناری رژیم آل خلیفه و آزادی زندانیان سیاسی هستند.

استمرار تظاهرات ضد حکومتی مردم بحرین در سال 2018 بیانگر پویایی وعزم جدی مردم بحرین در پیگیری قیامشان ضد رژیم استبدادی آل خلیفه است.

گسترش حرکتهای اعتراضی مسالمت آمیز مردم بحرین در برابر سرکوبگری های آل خلیفه به اشکال مختلف موجب سردرگمی و ناکامی آل خلیفه در نیل به اهداف خود مبنی بر توقف قیام مردم این کشور شده است.

بیشترین زندانی سیاسی در بحرین

بحرین به عنوان کوچکترین کشور غرب آسیا بنا بر اعلام منابع حقوق بشری دارای بیشترین زندانی سیاسی است. رفتارهای سرکوبگرانه و خشونت بار آل خلیفه علیه مخالفان نگرانی گسترده جهانی از جمله نهادهای حقوق بشری را درخصوص وضعیت و سرنوشت فعالان سیاسی و مخالفان رژیم آل خلیفه را در پی داشته است.

وخامت حال «شیخ عیسی قاسم» نمایی از رفتار ظالمانه رژیم حاکم بر بحرین علیه مخالفان

شیخ عیسی قاسم از روحانیون برجسته بحرین پس از 2 سال حصر خانگی نیروهای امنیتی رژیم آل‌خلیفه، حدود سه هفته پیش برای درمان وارد لندن شد که بلافاصله به بیمارستان انتقال یافت.

دولت بحرین از حدود 2 سال پیش  شیخ عیسی قاسم را سلب تابعیت کرده و منطقه «الدراز» محل سکونت وی را به محاصره درآورد و وی را تحت بازداشت خانگی قرار داد  و از آن زمان به بعد بود که وضعیت جسمانی وی وخیم شد.

علیرغم نگرانی های جهانی رژیم آل خلیفه در سایه حمایتهای غرب بدون توجه به انتقادات فزاینده نهادهای حقوق بشری به سیاستهای پلیسی خود علیه مخالفان و سلب بدیهی ترین حقوق مردم بحرین ادامه می دهد.

کمیته بین‌المللی حقوق بشر در تازه‌ ترین گزارش خود به دفتر حقوق بشر سازمان ملل در ژنو از وضعیت حقوق بشر در بحرین ابراز نگرانی کرده و گفته است که شرایط برای مخالفان در این کشور عربی حاشیه خلیج فارس در سال گذشته بدتر شده است.

این گزارش تاکید می‌کند که آزادی بیان  در بحرین محدودتر شده و اصلاحات قانون اساسی که اجازه محاکمه فعالان مدنی در دادگاه‌های نظامی را می‌دهد نیز اوضاع را بدتر کرده است.

رژیم بحرین از هر اتهام ناروا و اهرم ظالمانه ای برای تعقیب فعالان سیاسی که خواسته آنها مردمسالاری و حقوق برحق است، استفاده می ‌کند.

ایجاد رعب و وحشت در میان فعالان سیاسی بحرینی

رژیم آل خلیفه با چنین اقداماتی درصدد ایجاد رعب و وحشت در میان فعالان سیاسی بحرینی است تا اعتراضات مردمی در این کشور را که از سال 2011 تشدید شده است سرکوب کند.

رژیم حاکم بر بحرین مردم این کشور را از همه حقوق خود نظیر آزادی بیان، تجمع مسالمت آمیز و تشکیل احزاب و گروه های سیاسی منع کرده است. 

گزارش ها از بحرین نشان می دهد که موارد نقض حقوق بشر توسط رژیم آل خلیفه شامل بازداشت ظالمانه، حمله به خانه ها، محاکمه های ناعادلانه، سرکوب اعتراض های مسالمت آمیز و سلب تابعیت مردم بحرین تشدید شده است.

نتیجه سیاست زمامداران بحرینی تشدید فضای خفقان در این کشور بوده است؛ شرایطی که نگرانی شدید افکار عمومی را در پی داشته است.

انتشار گزارش های مختلف در خصوص شرایط وخیم فعالان سیاسی در بحرین انعکاسی از این نگرانی ها است.

نویسنده: نجفی

133/112

بیشتر بخوانید:

تظاهرات مردم بحرین ضد آل‌خلیفه و حمایت از شیخ عیسی‌قاسم

تظاهرات گسترده در منامه در همبستگی با آیت‌الله عیسی قاسم