این اظهارات درحالی بیان شد که همزمان، «مایک پمپئو»، وزیر خارجه امریکا از ادامه مذاکرات با طرف های اروپایی برای رسیدن توافق جدید در ارتباط با ایران خبر داد.
به نظر می رسد با تصمیم «دونالد ترامپ»، رییس جمهوری امریکا برای خروج این کشور از توافق هسته ای با ایران - برجام، سردرگمی میان مقامات امریکایی در ارتباط با این موضوع، بویژه نوع همکاری با اروپا شیوع یافته است.
در حالی که دیپلمات های امریکایی درتلاش هستند خسارات وارده به روابط فراآتلانتیکی را به حداقل برسانند، جریان هایی در داخل امریکا قصد دارند به بهانه برجام، سلطه امریکا براقتصاد بین الملل را تحکیم بخشند.
دراین میان، «جان بولتون»، چهره سرشناس ضد بین المللی در دوران حاکمیت محافظه کاران نوین در زمان ریاست جمهوری «جورج دبلیو بوش» درمقام مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ فرماندهی جنگ تجاری امریکا با جهان را برعهده گرفته است.
جنگ اقتصادی برای مدیریت جهان؛ پشت پرده اقدامات ضدبرجامی ترامپ
این افراد در تلاش هستند ضمن برهم زدن توافق دولت امریکا با شش کشور طرف مذاکراتی در برجام، جامعه جهانی را از بهره مندی از مزایای اقتصادی این توافق محروم سازند.
بعد از اجرای برجام و برداشته شدن تحریم های هسته ای علیه ایران، فعالان اقتصادی جز شرکت های امریکایی، وارد بازار جذاب ایران شدند و سودهای فراوانی نیز بدست آوردند؛ این اتفاق خشم امریکا را برانگیخت تا جایی که در نهایت، ترامپ به بهانه های واهی، خروج از برجام را اعلام کرد.
اکنون ملی گرایان اقتصادی و حامیان ضد جهانی شدن در امریکا قصد دارند با سواستفاده از موقعیت هایی همچون بازار مالی این کشور و گردش دلار در سطح جهانی، دیگر قدرت های اقتصادی در جهان را در مدار خود قرار دهند.
به عبارت دیگر در پس لفاظی های ترامپ علیه توافق برجام، منازعه و جنگ شدید اقتصادی برای مدیریت جهان در جریان است.
امریکای ترامپ به نظام اقتصاد جهان به شکل سلسله مراتبی می نگرد که در راس آن واشنگتن قرار می گیرد و دیگران، حتی متحدان سیاسی امریکا صرفا باید از تصمیمات راس نظام تبعیت کنند.
هرگونه مخالفت با تصمیمات یکجانبه راس نظام مالی بین المللی نیز با تنبیهات شدید همچون اعمال تحریم های ثانویه همراه خواهد شد.
اتحادیه اروپا و چین بر تشکیل هیات مدیره اقتصاد جهانی تاکید دارند
در حالی که اتحادیه اروپا و چین بر تشکیل هیات مدیره اقتصاد جهانی تاکید دارند که همه اعضا از جمله امریکا در آن دارای یک رای باشند و تصمیمات به شکل جمعی و با رضایت همگان بدست آید.
از دید این کشورها، فارغ از مباحث مربوط به فعالیت های هسته ای ایران، امریکا اجازه ندارد با خروج از یک توافق جمعی، شرکت های اروپایی و آسیایی را مجازات کند.
آنان چنین اقدامی را مصداق نقض مقررات تجارت آزاد و نمونه ای از جنگ تجاری در جهان توصیف کرده اند.
ترامپ هشتم ماه مه فرمان خروج از برجام را امضا کرد
جنگ تجاری که ترامپ با اعمال تعرفه های جدید بر واردات برخی از کالاها به امریکا آغاز کرد، در حال حاضر به موضوع نحوه همکاری اروپا و چین با کشور دیگری همچون ایران سرایت کرده است.
سکوت یا شکست در برابر تهاجم علیه همکاری های ناشی از برجام، اقتصاد جهان را به سمت سلطه کامل امریکا بر نظام اقتصاد بین الملل سوق خواهد داد.
همین نگرانی نیز سبب شد تا «برونو لومر» وزیر اقتصاد فرانسه بگوید: این که واشنگتن بخواهد ژاندارم اقتصادی جهان باشد، به هیچ عنوان قابل قبول نیست.
135/110
نویسنده : امیرعلی ابولفتح
بیشتر بخوانید:
انتقاد «جورج بوش» از «دونالد ترامپ» بهسبب خروج از برجام
ظریف: برای توافق هستهای تنها یک راه وجود دارد و آن پایبندی کامل آمریکا به تعهداتش
است/ ویدئو