به گزارش ایران پرس، بخش مطبوعاتی کرملین اعلام کرد، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و« آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان روز جمعه در این گفتگوی تلفنی بر اهمیت حفظ برجام در زمینه امنیت بین المللی و منطقه ای تاکید کردند.
کرملین افزود، این گفتگوی تلفنی با ابتکار طرف آلمانی انجام شد.
مرکل پیش از این گفتگو عنوان کرده بود که تصمیم آمریکا به خروج از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) تاثیری بر روابط اروپا با آمریکا نخواهد داشت و درباره موارد مربوط به حفظ این توافق بدون آمریکا باید با ایران صحبت شود.
«دونالد ترامپ » رئیس جمهوری آمریکا سه شنبه (8 مه) تصمیم خود را مبنی بر خروج آمریکا از توافق برجام اعلام کرد.
این اقدام ترامپ با محکومیت گسترده داخلی و بین المللی مواجه شد.
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد از تصمیم یکجانبه رئیس جمهور آمریکا عمیقا ابراز تاسف کرد.
بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین، آلمان و اتحادیه اروپا هم به عنوان طرف های برجام تصریح کردند از این توافق بین المللی حمایت می کنند.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا روز سه شنبه با ادعای بی نتیجه بودن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و اتهامات بی اساس ضد ایران، فرمان خروج کشورش از برجام را امضا کرد.
اقدام یکجانبه آمریکا درحالی است که پنج کشور دیگر امضا کننده برجام و بسیاری از کشورهای جهان حمایت خود را از این توافقنامه بین المللی اعلام کرده اند.
اقدام ترامپ در امضای فرمان خروج امریکا از برجام، واکنش شدید بسیاری از مقامات کشورهای مختلف در سراسر دنیا به خصوص 5 کشور دیگر طرف برجام را در پی داشته است.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی روز یکشنبه با اشاره به برخی حرفها درباره ادامه دادن برجام با سه کشور اروپایی تأکید کردند: در مذاکره با سه کشور اروپایی به اینها نیز نباید اعتماد کرد و برای هر قرارداد باید تضمینهای واقعی و عملی بگیرید.
پس از خروج آمریکا از برجام، حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز در اظهاراتی با قابل پیش بینی خواندن خروج آمریکا از توافق بین المللی برجام گفت: تاریخ چهل ساله انقلاب اسلامی و حتی قبل از آن ثابت کرده است که آمریکایی ها در قبال ملت بزرگ ایران و ملل منطقه همواره رفتاری خصمانه داشته اند و هیچگاه در راستای صلح و ثبات منطقه و جهان حرکت نکرده اند.
«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران نیز ساعتی پس از اعلام رسمی آمریکا درباره خروج از برجام در توئیتی نوشت: در پاسخ به اقدام غیرقانونی و نقض عهدهای مداوم آمریکا مطابق با دستور رئیس جمهوری اسلامی ایران، او برای بررسی این موضوع که آیا باقی ماندن دربرنامه جامع اقدام مشترک (برجام) می تواند منافع ایران را تضمین کند یا نه، تلاشهایی دیپلماتیک با سایر شرکا را آغاز خواهد کرد.
138/116
بیشتربخوانید:
کارشناس هسته ای آمریکا: خروج آمریکا از برجام باعث انزوای بین المللی واشنگتن خواهد شد
معاون وزیر خارجه پیشین آمریکا: خروج از برجام به تضعیف آمریکا می انجامد
خروج ترامپ از برجام و همکاری آمریکا با عربستان در دستیابی به توانمندی هستهای