تحلیل؛

ایران پرس: با گذشت دو روز از حمله پهپادی به پایگاه آمریکا موسوم به برج 22 در نزدیکی مرزهای اردن و سوریه و کشته شدن 3 نظامی و زخمی شدن ۳۴ نفر از نظامیان آمریکایی، مقامات دولت بایدن از عدم تمایل برای درگیری و جنگ با ایران سخن می گویند.

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در واشنگتن گفت: «ما به دنبال جنگ با ایران نیستیم. ما به دنبال درگیری با حکومت تهران نیستیم... »این سخنگوی کاخ سفید تصریح کرد: «ما به دنبال جنگ دیگری نیستیم. ما به دنبال تشدید تنش نیستیم. اما ما قطعاً آنچه را که برای محافظت از خود لازم است انجام خواهیم داد.»

این موضع دولت بایدن در راستای موضع گیری دیگر مقامات ارشد نظامی آمریکا از جمله ژنرال «چارلز براون» رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده صورت گرفته است. وی در سخنانی تصریح کرد که آمریکا به دنبال جنگ با ایران نیست و چنانچه درگیری گسترده‌تری رخ دهد، پاسخ خواهیم داد. این مقام ارشد نظامی آمریکا در پاسخ به انتقاد‌ها مبنی بر این که دولت بایدن به اندازه کافی در برابر ایران و آنچه گروه‌های نیابتی این کشور نامیده شده است، جدی و سخت‌گیر نیست، گفت: «هدف ما بازدارندگی و در عین حال محافظت از نیرو‌های آمریکایی است نه ورود به یک درگیری گسترده و جنگ تمام‌عیار.»

سابرینا سینگ، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا نیز روز دوشنبه تصریح کرد که آمریکا هنوز به جمع‌بندی نهایی درباره اینکه حمله مرگبار به نیروهای این کشور در اردن توسط چه گروهی انجام شده نرسیده و اطلاعاتی درباره اینکه این حمله به دستور ایران انجام شده باشد وجود ندارد.این موضع گیری پنتاگون نشان می دهد که آمریکایی هیچ شواهد متقنی در باره ارتباط احتمالی ایران با حمله به پایگاه آمریکایی برج 22 ندارند.

روزنامه نیویورک تایمز هم به نقل از مقامات اطلاعاتی آمریکا اعلام کرد : در حالی که ایران تسلیحات، منابع مالی و گاهی اطلاعاتی ارائه می کند، هیچ مدرکی دال بر تصمیم گیری این کشور وجود ندارد، به این معنی که ممکن است از قبل ، از این حمله (به پایگاه آمریکا در مرز اردن وسوریه) آگاه نبوده باشد.

با این حال جو بایدن رئیس جمهور آمریکا با فشار فزاینده داخلی برای واکنش شدید به این حمله مواجه است. بلومبرگ در گزارشی نوشت :رئیس‌جمهور جو بایدن، با تشدید فشار برای رویارویی مستقیم با ایران مواجه شده که منجر به دقیقاً درگیری منطقه‌ای گسترده‌تر خواهد شد، که او گفته می‌خواهد از آن اجتناب کند.

مساله مهم اینکه به رغم تلاش سیاستمداران جمهوری خواه آمریکایی که پس از حمله پهپادی اخیر به پایگاه نظامی آمریکا مدام بر ضرورت پاسخ به ایران به عنوان عامل اصلی پشت این حمله تاکید کرده و حتی از لزوم بمباران ایران سخن گفته اند، اما تهران بارها هر گونه نقش آفرینی در این زمینه را رد کرده و در عین حال بر ضرورت تغییر سیاست های واشنگتن در قبال منطقه به ویژه در باره رژیم صهیونیستی و حمایت همه جانبه نظامی و سیاسی از این رژیم در جریان جنگ غزه به مثابه دلیل اصلی حملات به نیروهای آمریکایی در غرب آسیا تاکید کرده است. امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامه ای به رئیس شورای امنیت تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران مسئولیتی در قبال اقدامات هیچ فرد یا گروهی در منطقه ندارد.

با توجه به اینکه چهارمین ماه جنگ رژیم صهیونیستی علیه باریکه غزه نیز در حال سپری شدن است، آمریکا هم چنان به حمایت همه‌جانبه‌ از رژیم صهیونیستی ادامه می دهد. با آغاز جنگ غزه، جنبش‌های مقاومت منطقه پایگاه‌های نظامی آمریکا را در منطقه هدف قرار داده‌اند.گروههای مقاومت در منطقه از جمله در عراق بارها اعلام کرده اند که حملات آنها به پایگاه های آمریکایی در عراق و سوریه در واکنش به پشتیبانی های کلیدی واشنگتن از تل آویو صورت می گیرد. این گروهها بارها تاکید کرده اند که این حملات تا زمان تغییر سیاست آمریکا در این زمینه و وادار کردن رژیم صهیونیستی به توقف حملات به نوار غزه و نسل کشی فلسطینی ها ادامه پیدا خواهد کرد.

به گفته پنتاگون، این حملات تا پیش از حمله روز گذشته کشته‌ای به دنبال نداشت، اما به مجروح ‌شدن ده‌ها نظامی آمریکایی منجر شده بود. اقدام دو روز قبل علیه پایگاه آمریکا که یکی از سنگین‌ترین حملات سال‌های اخیر علیه این کشور بود، نتیجه حمایت همه‌جانبه آمریکا از رژیم صهیونیستی در جنگ غزه و چرخه ناامنی در منطقه بود. پاسخ آمریکا به این حمله با انجام حملات نسبتاً شدید علیه مواضع مقاومت در عراق و سوریه محتمل است. با این حال، حتی پاسخ قاطع آمریکا نیز سبب توقف حملات علیه مواضع این کشور در منطقه غرب آسیا نخواهد شد.

در واقع محور مقاومت در منطقه از جنبش حزب الله در لبنان تا جنبش انصار الله در یمن و گروههای مقاومت در عراق هر یک با توجه به توانمندی ها و امکانات خود به مقابله با اسرائیل و آمریکا در عرصه های مختلف نظامی و اقتصادی و تجاری از شمال فلسطین اشغالی تا دریای سرخ و عراق و سوریه با هدف وادار کردن رژیم صهیونیستی و حامی اصلی آن یعنی آمریکا به توقف حملات به غزه  پرداخته اند. 

نویسنده : سيدرضا مير طاهر

 112

 بیشتر بخوانید:

وزیر اطلاعات: مقاومت نسبت به حضور تجاوزگرانه آمریکا اقدام می‌کند

واکنش کنعانی به خبر حمله به نیروهای آمریکایی/ اتهام‌زنی‌ به ایران فرافکنی است

واکنش مقامات آمریکایی به کشته شدن سه نظامی این کشور در شمال شرق اردن

افزایش آمار مجروحان حمله پهپادی به پایگاه نظامیان آمریکا در اردن