ایران پرس: جمع زیادی از مردم کره جنوبی با برگزاری تظاهرات به برنامه دیدار سران این کشور و امریکا اعتراض کردند.

رئیس جمهوری کره جنوبی، برای یک سفر رسمی شش روزه عازم واشنگتن شد. "یون سوک یول" در این سفر قرار است با "جو بایدن" رئیس جمهوری آمریکا در کاخ سفید دیدار کند. از اینرو اعضای یک گروه مدنی در مقابل دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی در سئول، تظاهراتی را در اعتراض به نشست سران کره جنوبی و آمریکا برگزار کردند. این تندترین اعتراض مردمی در کره جنوبی به سیاست های توسعه همکاری های نظامی رییس جمهوری تندرو این کشور با آمریکا است.

"مون جائه" رییس جمهوری قبلی کره جنوبی همواره تلاش کرد خط اعتدال را در رابطه با کره شمالی و آمریکا پیگیری کند که شبه جزیره کره با بحران و ناامنی روبرو نباشد. اما "یون سوک یول" رییس جمهوری کره جنوبی با اتخاذ سیاست توسعه همه جانبه همکاری نظامی با آمریکا به گونه ای صبر مردم کره جنوبی را نیز در مورد بروز هر گونه بحران ناامنی لبریز کرده است.

"ژین دونگ" کارشناس مسایل بین المللی در این باره می گوید: «رییس جمهوری کره جنوبی در صدد سبقت گرفتن از ژاپن در رابطه با امریکا است به همین دلیل در ماههای اخیر از هر گونه همکاری نظامی با امریکا استقبال می کند. این در حالی است که از دیدگاه مردم کره جنوبی اتخاذ چنین سیاستی می تواند به طور جدی امنیت شبه جزیره کره را به مخاطره بیاندازد. زیرا در این صورت هیچ آسیبی به امریکا نخواهد رسید و این کشورهای منطقه هستند که متضرر خواهند شد». 

واقعیت نیز این است که امریکا درصدد است با تحهیز و در عین حال تحریک متحدان منطقه ای خود همچون ژاپن و کره جنوبی انها را در مقابل کره شمالی و چین قرار دهد. این در حالی است که چین بارها بر همگرایی منطقه ای برای تثبیت صلح و ثبات تاکید کرده است.

اما کره جنوبی با برگزاری پی در پی رزمایش با امریکا درصدد است نشان دهد که از موقعیت خوب نظامی در شرق آسیا برخوردار است. این در حالی است که رویکرد نظامی کره جنوبی و ژاپن بیش از پیش منطقه را با رقابت های تسلیحاتی مواجه می کند که به نفع هیچ یک از کشورهای منطقه نیست.

"علی شریعتی" کارشناس مسایل بین المللی در این باره می گوید: «آمریکا سیاست واگذاری امور نظامی و امنیتی منطقه شرق آسیا به ژاپن و کره جنوبی را دنبال می کند و می کوشد با درگیر کردن این کشورها با کره شمالی و چین، منطقه را به سمت بی ثباتی سوق دهد. این وضعیت به ادامه حضور نظامی آمریکا در منطقه و گسیل ناوهای آن به آب های دریای چین جنوبی کمک می کند و به اصطلاح توجیه پذیر می کند».

در هر حال، اعتراض مردم کره جنوبی به دیدار رییس جمهوری این کشور با همتای امریکاییش در کاخ سفید نشان می دهد که نه تنها سیاست های تندروانه رییس جمهوری کره جنوبی با اعتراض های داخلی روبرو است بلکه آنان در مورد پیامدهای تشدید نظامی گرایی دولت سئول نگران هستند.

از دیدگاه محافل سیاسی در منطقه مداخلات آمریکا در امور کره جنوبی به بهانه دفاع از این کشور در مقابل کره شمالی به موضوعی برای باج خواهی تحت عنوان هزینه حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی تبدیل شده است و هر ساله هزینه های گزافی را بر مردم این کشور تحمیل می کند.

این در حالی است روند آشتی دو کره که از دوره دولت های قبلی کره جنوبی اغاز شده بود اگر ادامه یابد می تواند ضمن کاهش هزینه های نظامی کره جنوبی به تثبیت صلح و ثبات در شبه جزیره کره کمک کند. موضوعی که تحت مداخلات آمریکا کنار گذاشته شده است و دولت سئول، سیاست بحران زایی را با همکاری امریکا در شبه جزیره کره پیگیری می کند.

نویسنده: مجید وقاری

 112