احمد ابوالغیط، دبيرکل اتحاديه عرب و غسان سلامه، فرستاده ويژه سازمان ملل به ليبي

­دبيرکل اتحاديه عرب و فرستاده ويژه سازمان ملل به ليبي در نشستی در قاهره پایتخت مصر، راههاي تکميل روند سياسي در ليبي را بررسي کردند.

به گزارش روز دوشنبه ایران پرس، دبیرخانه اتحادیه عرب در بیانیه ای اعلام کرد: احمد ابوالغیط و غسان سلامه در نشست روز یکشنبه در قاهره راههای حل بحران لیبی، پشتیبانی از تلاشهای بین المللی برای تکمیل روند سیاسی و نیز فرایند تکمیل برنامه های سیاسی، قانون اساسی و برگزاری انتخابات در این کشور را مورد بررسی قرار دادند.

بر اساس نقشه راه پیشنهادی سازمان ملل، انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری لیبی باید تا پیش از پایان سال 2018 برگزار شود.

بر اساس نقشه راه پیشنهادی سازمان ملل، باید برخی مفاد توافق‌نامه سیاسی امضا شده میان طرفهای درگیر در لیبی در سال 2015 تغییر یابد، قانون اساسی جدید تدوین و آشتی ملی فراگیر در این کشور برقرار شود.

بر اساس بیانیه دبیرخانه اتحادیه عرب، غسان سلامه آخرین تلاشها برای اجرای نقشه راه پیشنهادی سازمان ملل و تشویق احزاب و گروهها برای شرکت در گفتگوهای سیاسی را به اطلاع ابوالغیط رساند.

غسان سلامه همچنین تشکیل کنفرانس ملی فراگیر با حضور همه احزاب و طیف های جامعه لیبی، تقویت آشتی و وحدت ملی، همه پرسی درباره قانون اساسی جدید و برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری تا قبل از پایان سال 2018 را از برنامه های نقشه راه سازمان ملل اعلام کرد.

دبیرکل اتحادیه عرب در این دیدار بر پایبندی این اتحادیه برای حمایت از هر تلاشی در جهت تشویق وفاق ملی میان احزاب و گروههای سیاسی لیبی و کمک به تکمیل روند انتقال دموکراسی در این کشور تاکید کرد. 

قرار است نشست چهارجانبه با حضور احمد ابوالغیط، غسان سلامه، فدریکا موگرینی مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا و نماینده عالی اتحادیه آفریقا با هدف بررسی تحولات منطقه روز دوشنبه در مقر اتحادیه عرب در قاهره برگزار شود.

بحران دولت مرکزی در لیبی

ادامه بحران در لیبی و نبود دولت مرکزی قدرتمند در این کشور، سبب افزایش بی ثباتی و فعالیت گروه های تروریستی در لیبی شده است.

در حال حاضر گروه های سیاسی، شبه نظامی و تروریستی مختلفی در لیبی حضور دارند که بسیاری از آنها به صورت آشکار یا نهان از حمایت کشورهای خارجی برخوردارند.

در آشکارترین صورت در دسته بندی های داخلی، دولت وحدت ملی مورد حمایت کشورهای غربی و سازمان ملل قرار دارد و دولت شرق لیبی و خلیفه حفتر مورد حمایت امارات، مصر و عربستان است. 

تیم کارشناسان سازمان ملل چندی پیش گزارش داد: حضور نظامی امارات در لیبی و گسترش آن بدون موافقت و اطلاع دولت وفاق ملی لیبی، صورت می گیرد.

برخی گزارش ها نیز حاکی از حضور و مشارکت برخی گروه‌های مسلح آفریقایی از جمله چاد، نیجر و سودان در جنوب لیبی است.

در چنین شرایطی، برخی تحلیلگران و مقامات لیبی درباره تجزیه لیبی هشدار داده اند. 

134/110

بیشتر بخوانید:

رایزنی فرستاده سازمان ملل با «خلیفه حفتر» در لیبی/ تحلیل

ابرازنگرانی سازمان ملل از اعدام های غیرقانونی در لیبی

پایان بی نتیجه مذاکرات سازمان ملل و لیبی/تحلیل

درخواست سازمان ملل برای برگزاری انتخابات در لیبی