ایران پرس: تحرکات نظامی آمریکا و کره جنوبی در شبه جزیره کره ادامه دارد و در جدیدترین رزمایش مشترک امریکا و کره در شبه جزیره کره، چند جنگنده و بمب افکن آمریکا از جمله بمب افکن استراتژیک بی-۵۲ و جنگنده های مخفی اف-۲۲ به پرواز در آمدند.

در این رزمایش همچنین جت جنگنده رادارگریز اف-۳۵ ای و جنگنده های اف-۱۵ کی نیز شرکت داشتند. این بدان معنا است که امریکا تمام توان و ظرفیت نظامی خود را برای ترساندن کره شمالی و همچنین چین به کار گرفته است.

در حالی که دولت کره شمالی اخیرا به کره جنوبی در مورد عواقب دامن زدن به بحران و نظامی گرایی در شبه جزیره کره هشدار داده بود اما امریکا با برگزاری رزمایش دریایی و هوایی به دو متحد خود در منطقه یعنی ژاپن و کره جنوبی، سیاست فشار حداکثری بر کره شمالی و عصبانی کردن این کشور را دنبال می کند.

"لی کای شنگ" کارشناس مسایل سیاسی در چین در این باره می گوید :

«امریکا در حال ازمایش صبر استراتژیک چین و کره شمالی است و این در حالی است که عمده هدف امریکا دامن زدن به مسابقه تسلیحاتی در متطقه و فروش ادوات نظامی است. امریکا به خوبی می داند که نه کره شمالی و نه چین هیچ کدام تهدیدی برای همسایگان شان نیستند اما امریکا با دامن زدن به کره شمالی هراسی، می کوشد حضور نظامیش را در کره جنوبی و ژاپن توجیه کند».

آزمایش‌های موشکی کره شمالی به طور مستقیم با امنیت این کشور مرتبط است

اگر چه کره شمالی در عمل نشان داده است تحت تاثیر جوسازی ها و تحریکات امریکا و متحدانش در منطقه قرار نمی گیرد با این حال در جهت تقویت قدرت بازدارندگی "کیم یو جونگ" خواهر رهبر کره شمالی درسخنانی با اشاره به  ادامه برنامه های موشکی پیونگ یانگ با وجود تحریم های بین المللی تاکید کرد، آزمایش‌های موشکی کره شمالی به طور مستقیم با امنیت این کشور مرتبط است. در همین راستا کره شمالی، از ابتدای سال جاری میلادی ده ها موشک شلیک کرده است.

این در حالی است که مردم کره جنوبی همواره در مورد سیاست های دولت سئول در دامن زدن به تنش در روابط این کشور با کره شمالی معترض بوده اند و خواهان اتخاذ سیاست مستقل از امریکا هستند که صرفا در برگیرنده منافع ملی کره جنوبی باشد. "ابوالفضل ظهره وند" کارشناس مسایل بین المللی در این باره می گوید:

«مردم کره جنوبی به وضوح می دانند که در صورت بروز هر گونه بحران در شبه جزیره کره ،این مردم متطقه هستند که به شدت اسبب خواهند دید نه امریکا که هزاران کیلومتر از منطقه دور است، به همین دلیل به شدت به سیاست های نظامی گرایانه سئول در همکاری با امریکا معترض هستند».

در هر حال امریکا با کره شمالی هراسی عمدتا سیاست محاصره چین و سیاست بحران سازی را در این منطقه دنبال می کند. این در حالی است که این کشور و کره شمالی با اتخاذ سیاست صبر استراتژیک در عمل نشان داده اند که تحت تاثیر سیاست های تحریک امیز امریکا قرار نمی گیرند. با ابن حال سیاست های جنگ طلبانه امریکا باعث می شود که کره شمالی هر چه بیشتر به سمت تقویت قدرت بازدارندگیش حرکت کند.

نویسنده: مجید وقاری

113

بیشتر بخوانید:

تحریم سه مقام ارشد کره شمالی از سوی آمریکا