"کنیا آکیبا" وزیر نوسازی ژاپن پس از سه وزیر دیگر متهم به رسوایی، کمک مالی و روابط نزدیک با کلیسای اتحاد است.پیش از وی «مینورو ترادا» وزیر امور داخلی و ارتباطات «یاسوهیرو هاناشی» وزیر دادگستری و همچنین «دایشیرو یاماگیوا» وزیر احیای اقتصادی ژاپن استعفا کرده بودند.
روابط نزدیک حزب حاکم لیبرال دموکرات ژاپن با گروه مذهبی اتحاد پس از ترور آبه شینزو ، نخست وزیر این کشور افشا شد که تاثیر بسیار منفی بر وجهه این حزب و دولت ژاپن نزد افکار عمومی این کشور دارد.
افزایش فشار مخالفان دولت ژاپن بر دولت توکیو
در نظرسنجیها محبوبیت کیشیدا به کمترین میزان یعنی ۳۷ درصد رسیده است.علاوه براین ادامه مشکلات اقتصادی و اجتماعی در ژاپن اعم از افزایش بی سابقه تورم و خشم مردم از تقویت همکاری های نظامی با امریکا موجب شده است تا مخالفان دولت ژاپن فشارهای خود را بر دولت توکیو افزایش دهند به گونه ای که احزاب اپوزیسیون برخی از وزرای مستعفی را به مداخله در امور انتخاباتی و نقض قوانین آن و همچنین فساد مالی متهم می کنند.
با این حال، ارتباط با کلیسای اتحاد همچنان به عنوان پاشنه آشیل حزب حاکم لیبرال دموکرات در جامعه ژاپن مطرح است که ضربه بزرگی به این حزب محسوب می شود. کلیسای متحد مسیح متشکل ازدهها فرقه پروتستان است که در سال ۱۹۴۱ ادغام شدند. از اینرو این اتحاد، بزرگترین فرقه پروتستانتیسم در ژاپن محسوب میشود.
با توجه به اینکه ژاپن کشوری مذهبی نیست هر گونه همکاری دولت توکیو با کلیسای اتحاد با حساسیت و نگاه منفی از سوی افکار عمومی ژاپن دنبال می شود.
«حسین انصاریان »کارشناس مسایل سیاسی در این باره می گوید: "با توجه به اینکه کلیسای اتحاد شعبات مختلفی در مناطق مختلف جهان از جمله در آمریکا دارد به نظر می رسد حزب حاکم لیبرال دموکرات ژاپن از طریق همکاری با این کلیسا روابط خود را با دولت آمریکا نیز تقویت می کند. موضوعی که چندان خوشایند مردم ژاپن نیست"
رسوایی های وزرا ناشی از نقض قوانین انتخاباتی
با این حال،آنچه در ماههای اخیر بر وجهه و وضعیت کابینه ژاپن تاثیر منفی داشته است شرایط روز جامعه این کشور اعم از انتشار گزارشها در مورد فساد مالی است که پاک دست بودن وزرای کابینه را با سوال جدی مواجه می کند.
علاوه براین، رسوایی های وزرا ناشی از نقض قوانین انتخاباتی باعث شده است تا موقعیت دولت کیشیدا بیش از پیش در جامعه ژاپن تضعیف شود.
« محسن روحی صفت » کارشناس مسایل بین المللی در این باره می گوید:"دولت ژاپن که اخیرا عمده توجه خود را متوجه برنامه های نظامی گرایانه با آمریکا کرده است در بخش داخلی ناتوان از اجرای برنامه رفاه اجتماعی و همچون تامین و افزایش خدمات بیمه ای است. علاوه براین حزب لیبرال دموکرات ژاپن نتوانسته است به وعده خود برای احیای رشد اقتصادی این کشور عمل کند"
در هر حال، استعفای پی در پی و سریالی وزرای کابینه ژاپن نشان می دهد که فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن برای ادامه سکان داری امور ژاپن با دشواری های جدی رو برو است. کاهش محبوبیت نخست وزیر از یکسو و اتهامات پی در پی ضد وزرای مستعفی از سوی دیگر می تواند حزب حاکم را در پاسخگویی به مخالفان و انتظارات افکار عمومی با دشواری جدی مواجه کند. موضوعی که می تواند منجر به ادامه روند استعفای سایر وزرای کابینه کیشیدا شود.
ژاپن که سومین اقتصاد جهان است اخیرا با گرایش های نظامی بخش مهمی از بودجه خود را به این بخش اختصاص داده است که تاثیر منفی بر شرایط اقتصادی از جمله افزایش تورم داشته است. به همین دلیل متهم شدن وزرای کابینه بیش از پیش دولت توکیو را در شرلیط سختی قرار داده است.
نویسنده :مجید وقاری
113
بیشتر بخوانید:
دولت ژاپن استعفا کرد