ایران پرس: تظاهرات کنندگان فیلیپینی امروز با برگزاری تجمع در برابر سفارت آمریکا و دو نقطه دیگر در مانیل، پایتخت به برگزاری رزمایش مشترک آمریکا و فیلیپین اعتراض کردند.

تظاهرات کنندگان فیلیپینی درمانیل ضمن مخالفت با رزمایش مشترک آمریکا وفیلیپین به استقرار چهار پایگاه نظامی جدید دریایی ارتش آمریکا در این کشور نیز اعتراض کردند.

براساس این گزارش بیش از ۱۷ هزار و ۶۰۰ نیروی نظامی در رزمایش مشترک آمریکا و فیلیپین که به مدت دو هفته ادامه دارد شرکت میکنند.

تغییر دولت در فیلیپین و به کار آمدن دولت متمایل به امریکا در مانیل، شرایط بسیار مناسبی را برای واشنگتن فراهم کرده است تا در حوزه اتحادیه کشورهای منطقه جنوب شرق آسیا ( آ. سه آن ) نیز در برابر چین قدرت نمایی کتد.

تاثیر منفی توسعه روابط نظامی فیلیپین با امریکا بر مناسبات مانیل با پکن

در زمان ریاست جمهوری دوترته، فضای مناسبی برای جولان نظامی امریکا در فیلیپین مهیا نبود و وی با تلاش برای توسعه روابط با چین، سیاست منطقه گرایی را جایگزین سیاست توسعه روابط با امریکا کرده بود. از اینرو توسعه روابط نظامی فیلیپین با امریکا می تواند بیش از پیش بر مناسبات مانیل با پکن تاثیر منفی بگذارد.

بخصوص آنکه دو کشور برسر مالکیت برخی جزایر در دریای جنوبی چین اختلاف دارند.

ژفنگ، مدرس دانشگاه نانجینگ و کارشناس مسایل بین المللی در این باره می گوید: "فیلیپین از موقعیت راهبردی در جنوب شرق آسیا برخوردار است و تلاشهای گسترده ای از سوی امریکا صورت گرفت تا ضمن تاثیر گذاری بر روابط چین و فیلیپین حضور نظامی خود را در این کشور احیا و تقویت کند.

این در حالی است که مردم فیلیپین مخالف دیدگاه و نظر دولت مانیل در مورد امریکا هستند و همواره مخالفت خود را با همکاری های نظامی مانیل و واشنگتن ابراز کرده اند.

"واقعیت این است که به رغم حضور نظامی امریکا در فیلیپین این کشور ضعیف ترین متحد واشنگتن از جهات مختلف بخصوص اقتصادی است. به عبارت دیگر به رغم همکاری های نظامی دو کشور امریکا هیچ تمایلی برای کمک به تقویت قدرت اقتصادی فیلیپین ندارد و این کشور در حلقه کشورهای عضو "آسه آن" نیز ضعیف ترین کشور است.

فیلیپین به عنوان بهشت لذت نیروهای ارتش امریکا و اعتراض اجتماعی در فیلیپین

با این حال، ارتش امریکا از فیلیپین به عنوان بهشت لذت نیروهای خود مستقر در شرق و جنوب شرق آسیا استفاده می کند. به همین دلیل براساس آمارهای منتشر شده هزاران کودک در فیلیپین به دنیا می آیند که فاقد هویت می باشند و این موضوع بارها با اعتراض اجتماعی در فیلیپین مواجه شده است.

از اینرو، اعتراض مردم مانیل به ادامه حضور نظامی امریکا در کشورشان در راستای صیانت از حریم خصوصی خانوادگی و هویتی جامعه فیلیپین نیز هست که نیروهای امریکایی آنرا لکه دار می کنند.

حامد وفایی؛ کارشناس مسایل شرق آسیا در این باره می گوید: "مردم فیلیپین همواره تحت ستم دولتمردان خود و بازیگران خارجی بخصوص امریکا بوده اند و در طول تاریخ حضور نظامی امریکا در فیلیپین از دختران و زنان این کشور به عنوان بردگان جنسی برای نظامیان امریکایی در منطقه نیز استفاده می شود که آثار بسیار مخرب اجتماعی و فرهنگی در فیلیپین بر جای گذاشته است.

در هر حال، رزمایش فیلیپین و امریکا کاملا مشخص است که نوعی نمایش قدرت امریکا در برابر چین است، زیرا فلیپین کشور رقیب یا معارض که به سمت تنش و جنگ حرکت کند ندارد و از اینرو بعید به نظر می رسد در شرایط بحرانی منطقه برگزاری رزمایش با امریکا برای مانیل فوریت داشته باشد.

بخصوص آنکه فیلیپین با چین در حوزه آبی پیرامونی دارای اختلاف است و این رزمایش می تواند حامل پیام منفی برای پکن باشد که در راستای منطقه محوری نمی تواند برای فیلیپین خوشایند باشد.

دولت قبلی فیلیپین تلاش کرد ضمن توسعه روابط با چین مشکلات خود را با پکن از طریق سیاسی حل کند، بنابراین رویکرد مانیل به برگزاری رزمایش با امریکا و واگذاری چهار پایگاه نظامی به آمریکائیها به معنای اتخاذ رویکرد خصمانه از سوی چین تلقی میشود.

نویسنده: مجید وقاری

113

بیشتر بخوانید:

بررسی علل امضا توافقنامه دفاعی - امنیتی ژاپن و فیلیپین