پنجمین اجلاس فوق امنیتی "تانا" در کشور آفریقایی اتیوپی برگزار شد.

به گزارش ایران پرس به نقل از پرس تی وی؛ در این اجلاس، مسائل مهم امنیتی آفریقا بررسی و بر توقف درگیری ها در کشورهای بحران زده آفریقایی از جمله آفریقای مرکزی، دارفور، جمهوری دمکراتیک کنگو، لیبی، سودان جنوبی، سومالی و تونس تاکید شد. 

شرکت کنندگان در این نشست، خواستار اتخاذ راهکاری دیپلماتیک برای حل و فصل بحران در کشورهای جنگ زده شدند. آن ها همچنین بر از سرگیری تلاش ها برای برقراری صلح در مناطق بحران زده تاکید کردند و خواستار برقراری ثبات در آن شدند.

یک مقام شرکت کننده در این نشست گفت: "انتخابات آتی در جمهوری دموکراتیک کنگو می تواند به بهبود وضعیت امنیتی این کشور و یا حل و فصل نسبی این بحران کمک کند. نتیجه انتخابات هرچه که باشد، خوب یا بد، سبب خواهد شد که درباره آینده این کشور تصمیم گیری شود و حتی این موضوع می تواند به برقراری صلح در جمهوری دموکراتیک کنگو کمک کند."

مقامات آفریقایی شرکت کننده در نشست تانا، همچنین بر اتخاذ راهکار جدی برای حل و فصل تنش ها در قاره آفریقا تاکید کردند.

یک مقام آفریقایی در این خصوص گفت: "ما باید با افزایش ظرفیت های اجتماعی خود، راه را برای اشاعه دموکراسی در آفریقا و همچنین تأمین امنیت در این قاره هموار کنیم. کشوری که مشروعیت داشته باشد و قانون در آن حاکم شود، هیچ گاه دچار هرج و مرج نخواهد شد، تنش ها و هرج و مرجی که با گسترش فعالیت های بوکوحرام در آفریقا کاملا ملموس است".

کارشناسان مسائل سیاسی معتقدند که آفریقا دچار پارادوکس یا تناقض امنیتی است. ساکنان آفریقا نقشی در بحران آفرینی ندارند اما عواقب ناخوشایند آن متوجه مردم این قاره است.

هرچه آفریقا نقش کمتری در همکاری های نظامی جهان داشته است اما، خسارات زیادی در زمینه های امنیتی و اجتماعی به مردم این قاره وارد شده است. از سوی دیگر، رشد اقتصادی سریع آن هم هیچ کمکی به برابری و تساوی حقوقی شهروندان آفریقا نکرده و تنها نابرابری ها را در این قاره افزایش داده است.

کارشناسان تاکید کردند که هرچند بسیاری از مناطق آفریقا از جمله زیمبابوه، اوگاندا و زامبیا به طور مستقیم تحت تاثیر خشونت و بحران قرار ندارند و آن را نیز تجربه نکرده اند، اما ممکن است که به طور ناگهانی در آینده هدف بحران و خشونت سایر کشورهای آفریقایی قرار بگیرند.