«ژان کلود ویار» مدیر سابق شرکت صنعتی لافارژ به قاضی رسیدگی کننده به اتهامات مقامات این شرکت اعلام کرده، که وی بین سالهای 2012 تا 2014 بیش از 30 بار با مقامات اطلاعاتی فرانسه ملاقات کرده است.
به گفته ویار، هدف این دیدارها ارائه اطلاعات به نهادهای اطلاعاتی فرانسه از روند جنگ در سوریه بوده است، که دراین دیدارها به موضوع باجدهی شرکت صنعتی لافارژ به گروه داعش نیز اشاره شده است.
رقم کمکهای مالی لافارژ به گروههای تروریستی در سوریه در فاصله سالهای 2011 تا 2015 نزدیک به 13 میلیون یورو تخمین زده میشود.
روزنامه فرانسوی لوموند، در گزارش افشاگرانهای در تابستان ۲۰۱۶ نوشت "شرکت لافارژ در یک بازه زمانی بیشتر از یک سال، یعنی از بهار ۲۰۱۳ تا زمان تعطیلی کارخانه سیمان سوریه در سپتامبر ۲۰۱۴، به صورت غیرقانونی به داعش پول داده است."
«برونو پشو»، رئیس وقت سایت سیمانسازی لافارژ در سوریه متهم است که کمکهای این شرکت را از طریق فردی به نام «احمد جمال» به دست داعش میرسانده است.
درپی این رسوایی «ماریه لائور گوئیسلین»، رئیس موسسه فرانسوی فعال در زمینه دفاع از قربانیان اقتصادی، از شرکت لافارژ به دلیل «تأمین مالی تروریسم»، «تبانی و همدستی در جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت» و نیز «به خطر انداختن عمدی دیگران» رسما شکایت کرد. پرونده تحقیقات در این زمینه به سه قاضی فرانسوی محول شد.
شرکت لافارژ که متخصص تولید و عرضه چهار محصول سیمان، سنگدانه، بتن و گچ است، با ادغام گروه سوئیسی «هولسیم» از آوریل ۲۰۱۴ به بزرگترین شرکت سیمانسازی جهان تبدل شد.
افشای کمکهای مالی یکی از شرکتهای معروف سیمانسازی فرانسه و جهان به گروه تروریستی داعش بخش کوچکی ازارتباطات گسترده نهادهای سیاسی و اطلاعاتی فرانسه با تروریستها سوریه است.
دولت فرانسه اصلیترین کشور اروپایی در بحران آفرینی در سوریه از سال 2010 با هدف براندازی حکومت سوریه بوده است.
این فرانسه بود، که مخالفان دولت سوریه را از گوشه و کنار جهان جمع کرد و کوشید تحت پوشش معارضین سوریه دولت تبعیدی تشکیل داده و زمینههای براندازی حکومت سوریه را فراهم کنند.
دولت فرانسه حتی با تعطیل کردن سفارت سوریه در پاریس درصدد دادن آن به معارضین سوریه بود. اما چون مخالفان خارجنشین دولت سوریه فاقد هرگونه پایگاه اجتماعی و سیاسی بودند دولتهای غربی و همپیمانان منطقهایشان عربستان و قطر و ترکیه تحت هدایت و رهبری فرانسه کوشیدند با تقویت جریانهای تکفیری و تروریستی به این هدف دست یابند.
بدینگونه بود که مسیر رفتن صدها تن از سلفیهای ساکن فرانسه برای پیوستن به گروههای تروریستی به خصوص داعش فراهم شد. کریدور اصلی سلفیهای اروپایی تبار برای رفتن به سوریه ترکیه بود.
اما با مقاومت و ایستادگی دولت و مردم سوریه با کمک برخی از ملتهای منطقه در محور مقاومت باعث شد همین داعش تهدید بزرگ امنیتی برای اروپا شد و حملات تروریستی دومینو واری را در فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی انجام دادند.
با وجود چنین همکاری گستردهای میان فرانسه با تروریستها که شرکت لافارژ یکی از صدها مورد است «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور جوان فرانسه مدعی مبارزه با تروریسم است.
نویسنده: مرتضی مکی
138/120
بیشتر بخوانید:
انتقاد نماینده سوریه در سازمان ملل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، عربستان و اردن
سوریه ادعاهای آمریکا و فرانسه را علیه دمشق محکوم کرد