ایران پرس-سومین انتخابات مجلس ملی افغانستان از ساعت هفت صبح امروز (شنبه) به وقت محلی در سی و دو ولایت از سی وچهار ولایت  ( به جز غزنی و قندهار ) آغاز شد. 

بنا به اعلام کمیسیون انتخابات افغانستان در این دور از انتخابات بیش از 2 هزار و 500  نفر از جمله  چهارصد زن برای کسب 250 کرسی مجلس ملی این کشور با هم رقابت می کنند.

مجلس ملی افغانستان که متشکل از نمایندگان مردم از سراسر این کشور است از نهادهای مهم در نظام مردمسالاری است و مردم افغانستان با حضور پرشور در پای صندوقهای رای این فرصت را دارند تا با انتخاب نمایندگان مورد نظر خود به تشکیل مجلس ملی قوی کمک کنند.

با توجه به نقش مجلس ملی در تصویب قوانین و نظارت بر عملکرد دولت و وزرا که از طریق پرسش و استیضاح اعمال می کند بدون تردید تشکیل مجلس قوی در افغانستان می تواند در پیشبرد برنامه های اینده این کشور بسیار موثر باشد.

محمد حیدری، استاد دانشگاه و کارشناس مسایل سیاسی در کابل می گوید: "انتخابات مجلس ملی این دوره افغانستان به‌ دلیل وجود تیپ دانش‌آموخته و جوانان فعال در میان نامزدان، اهمیت ویژه و جایگاه سرنوشت‌سازی دارد. این جریان با آگاهی از وظایف پارلمان و صلاحیت‌های نمایندگی می‌تواند با یک مکانیزم خاص تغییر در عملکرد پارلمان ایجاد کند تا نمایندگان بیشتر بر وظایف قانونی‌شان متمرکز شوند.

انتخابات مجلس ملی افغانستان پس از سه سال در حالی برگزار می شود که تلاشهای بسیاری از سوی دشمنان مردم این کشور برای به تعویق انداختن و یا برگزار نشدن آن صورت گرفت که از جمله آنها ترور نامزدهای انتخابات و والی و رئیس پلیس قندهار قابل اشاره است با این حال با توجه به اهمیت پارلمان در تصمیم گیری های سیاسی، دولت افغانستان بر برگزاری آن در موعد مقرر تاکید داشت.

از دیدگاه محافل سیاسی در افغانستان اکنون نوبت مردم این کشور است تا با حضور پرشور در حوزه های رای گیری و دادن رای به نامزدهای مورد نظر خود، پاسخ محکمی  به دشمنان این کشور بدهند.

افغانستان در آینده با مشکلات و چالشهای زیادی روبرو خواهد بود که نیازمند تصمیم گیری از سوی نمایندگان مستقل مردم است که  از جمله آنها می توان به تمدید پیمان امنیتی افغانستان با آمریکا، طرح این کشور برای خصوصی سازی جنگ افغانستان و واگذاری معادن این کشور  به کشورهای غربی بخصوص آمریکا و انگلیس اشاره کرد.

از اینرو انتخابات امروز افغانستان در سرنوشت آتی سیاسی، اقتصادی و امنیتی این کشور بسیار مهم و تاثیر گذار است.

در این شرایط، نهادهای ناظر بر انتخابات افغانستان هم با برگزاری انتخابات شفاف و امانت داری آرا باید بیش از پیش مشروعیت انتخابات مجلس ملی را در صحنه داخلی و بین المللی افزایش دهند.

«شریف ناصر زاده» کارشناس سیاسی در افغانستان معتقد است: کمیسیون‌های انتخاباتی باید این مسئله را درک کنند که یک انتخابات شفاف باعث حضور نماینده‌های واقعی مردم در پارلمان می‌گردد و این امر باعث تقویت حکومت مردم سالار و در عین حال کاهش تهدید‌های تروریستی و بازی‌های منطقه‌ای خواهد شد.

در هر حال، انتخابات مجلس ملی افغانستان امروز در حالی برگزار می شود که برخی شائبه ها در مورد دخالت های خارجی در آن مطرح است.

بدون تردید حضور پرشور واجدین شرایط رای در پای صندوقهای رای می تواند تاثیرگذاری های خارجی بر آرا را به میزان زیادی کاهش دهد و مردم افغانستان نشان دهند که خواهان حکمیت رای خود بر سرنوشتشان هستند.138/118

نویسنده: وقاری

بیشتربخوانید:

 انتخابات پارلمانی افغانستان، بیم ها و امیدها

آغاز انتخابات مجلس افغانستان