زائران اربعین حسینی (ع) از کشورهای مختلف پس از روزها پیاده روی سرانجام امروز در کربلا، گرد حرم نورانی امام حسین(ع) جمع شدند و به انجام عزارداری و مناسک روز اربعین پرداختند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، زائران و دوستداران اهل بیت از کشورها و مذاهب متفاوت امروز (یکشنبه) ۲۰ صفر ۱۴۴۶ هجری قمری - 4 شهریور 1403، مصادف با روز اربعین حسینی و چهلمین روز شهادت حضرت امام حسین (ع) امام سوم شیعیان جهان و یاران باوفای ایشان در صحرای کربلا، مراسم عزاداری برگزار کردند.

زائران عراقی از بیست روز پیش از دورترین نقطه عراق در «راس البیشه» در ۶۰۰ کیلومتری جنوب کربلا مراسم پیاده روی اربعین حسینی خود را با شعار «از دریا تا گلوی بریده» آغاز کردند، صدها هزار نفر از زائران ایرانی، افغانستانی، پاکستانی، هندی و دیگر کشورها نیز پس از طی کیلومترها راه خود را به مرزهای عراق رسانیده و از آنجا پیاده روی را به سمت حرم حسینی آغاز کردند.

بسیاری از زائران از داخل و خارج عراق در طول روزهای گذشته کوشیدند تا مراسم زیارت را زودتر به اتمام برسانند تا شهر کربلا در روز اربعین حسینی ظرفیت لازم را برای پذیرش زائرانی که در راه هستند، داشته باشد.

ساعات اولیه بامداد اربعین حسینی، زائران نماز صبح را در داخل و اطراف حرم و حومه شهر کربلا اقامه کردند و خود را برای مراسم مرکزی اربعین به عنوان حسن ختام مراسم اربعین حسینی امسال آماده کردند.

مراسم به رسم هرسال در بین الحرمین و حرمین حسینی و عباسی (ع) با قرائت اسارتنامه آغاز شد؛ اسارتنامه روایت اسارت اهل بیت عصمت و طهارت (ع) بعد از شهادت حسین بن علی (ع) و یاران و برادرانش در ظهر عاشورای سال ۶۱ هجری قمری است.

اسارتنامه همان سند تاریخی است که زینب کبرا (س) خطبه های غراء خود را در مقابل عبیدالله بن زیاد در کوفه و یزید بن معاویه در شام می خواند و سپس حجت خدا حضرت زین العابدین سجاد (ع) با خطبه معروف خود، شام را علیه یزید و دار و دسته فاسد و فاسق اش می شوراند.

اسارتنامه فقط روایت مصیبت ها و ظلم به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) نیست هرچند فقره های جانکاهی در آن نهفته است در عین حال داستان پیروزی حماسه حسینی و ناکامی یزید در محو یاد و خاطره اهل بیت عصمت و طهارت (ع) است که به اعتقاد ناظران حضور میلیونی امروز زائران در کربلا در سالروز اربعین حسینی برهان قاطع بر صدق تحقق پیش بینی حضرت زینب (ع) است.

قرائت اسارتنامه تا نزدیکی نماز ظهر طول می کوشد و سپس زائران بعد از عزاداری و اقامه نماز ظهر و عصر، شهر کربلا را به سمت شهر و دیار خود ترک می کنند و اینگونه اربعین با تمام شکوه و جلالش به پایان می رسد.

موکب داران که در طول روزها و هفته های گذشته در طول مسیرهای منتهی به کربلای معلی سرگرم پذیرایی از زائران بودند نیز وسایل و تجهیزات خود را جمع آوری کرده و به کشورهای خود باز می گردند.

117