تهران - ایران‌پرس: در سومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی همایش تداوم مکتب سلیمانی در دانشگاه آزاد برای ترویج مکتب مقاومت برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایران‌پرس، سید ابوالفضل سید محمدی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیک درباره این همایش گفت : مکتب امام خمینی به اعلا درجه درپی تحقق صلح و عدالت بود و بر ظالمان می تازید و از مظلومان دفاع می کرد. حاج قاسم سلیمانی هم یکی از فرزندان مکتب خمینی است که به عنوان یک سرباز در سطح کشور و منطقه نقش ایفا کرده است.

وی افزود: حاج قاسم سلیمانی در ذیل مکتب امام روح الله، سعی می کند بازوان جریان سلطه را در منطقه محدود کند و با مشارکت هماهنگ کردن قشرهای مختلف ادیان و مذاهب منطقه، با ایادی شیطان و ظلم مقابله کند.

وی اظهار کرد: حاج قاسم در عرصه میدان تجلی اخلاق، تعهد، کارآمدی تلاش می کرد. راز کارآمدی  و توانایی حاج قاسم در عرصه میدان را باید در عهدی جستجو کرد که با خداوند بسته و نیت خیری است که به واسطه توحید و ایمان دست یافته است و تلاش می کند درهر نفس و قدم در مسیر رضایت الهی قرار گیرد.

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه گفت : حاج قاسم نه اولین شهید است و نه آخرین شهید. البته اولین قهرمان و آخرین هم نخواهد بود.

وی افزود: در مراسم  بزرگداشت حاج قاسم سلیمانی به دنبال این موضوع هستیم که چگونه می توان نقش و وظیفه خود را در این عصر برای توسعه، عدالت، توحید، دین و مقابله با ظالمان، مستکبران و استعمارگران به درستی ایفا کنیم. در جامعه هر کسی نقشی دارد، وظیفه دانشگاه و دانشگاهیان علاوه بر بازخوانی روح مکتب حاج قاسم، بررسی و واکاوی وظیفه و رسالت تخصصی آنها در عرصه اجتماعی است. دانشگاه در جهان اسلام و ایران امروز باید وظیفه خطیر خود برای توسعه، دین، عدالت، اخلاق و صلح واقعی بشناسد و اقدام کند.

این مسئول با بیان اینکه مکتب حاج قاسم به دنبال صلح سرخ که همان مقاومت است، افزود: صلح و آرامش در دنیایی که مالامال از جریانهای قدرت طلب و ظالم زورگو است بدون مقاومت حاصل نمی شود و به همین دلیل رهبر معظم انقلاب برای آرامش مسلمانان و مستضعفان عالم، راهی به جز مقاومت در برابر ظالمان و مستکبران نمی بیند.

حجت الاسلام تسخیری معاون ارتباطات و امور بین‌الملل دانشگاه ادیان در خصوص نقش وحدت ادیان و مذاهب در شکل گیری مکتب سلیمانی گفت: حاج قاسم شخصیتی با ایمان، راستگو و باوفا به عهد است، تا زمانی که انسان ایمان راسخ نداشته باشد چنین راه هایی را طی نمی کند. اگر کسی با خودش، مردمش، خدای خودش و رهبر خودش و جامعه خودش صادق نباشد، نمی تواند مقاومت داشته باشد.

وی یاداور شد: در قرآن آیه ای وجود دارد که تببین گر عصاره تعامل انسانی است، برترین ها کسانی هستند که پرهیزگار باشد، ازخدا بترسد، نور روحانیت و معنویت را در خود ببیند، پرورش دهد و به دیگران منتقل کند.

حجت الاسلام تسخیری افزود: ادیان در دو چیز مشترک هستند: ابتدا پرستش و عبادت خدا که به معنای آزادی و دور شدن از هر چیزی است که عبودیت غیرخدا می شود. دومین مورد مقاومت در برابر استکبار است، این استکبار شامل استکبار فکری، نظامی، اقتصادی، سیاسی و... می شود.

وی با بیان اینکه وقتی صحبت از مکتب سلیمانی می شود درواقع از ادیان الهی صحبت می کنیم، تاکید کرد: دین مبین اسلام دنبال آن است که بشریت به سعادت برسند، شعار تمام انبیا شامل محبت، برادری، دوستی و عدالت می شود.

معاون ارتباطات و امور بین‌الملل دانشگاه ادیان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: پیام ادیان پیام محبت، عدالت و دوستی است.  حاج قاسم سلیمانی در طول عمرش در دفاع از هدف بزرگ انبیا به دنبال صلح در دنیا بود.

وی گفت: اسلامی که اهل بیت به بشریت هدیه داد اسلامی است که در آن عقلانیت، آزادی و احترام به دیگران وجود دارد.

در ادامه این همایش  شیخ غازی حنینه عالم اهل سنت در شهر صیدا لبنان و رئیس جریان تقریبی النهضه، دکتر محمدحسین مظفری، رئیس مرکز صلح و گفتگو دانشگاه ادیان و مذاهب، شیخ علی المحمداوی عضو مجمع اسلامی عشایر عراق،  شیخ صالح محمدثانی دبیر کل بنیاد رسول اعظم در شهر کانو نیجریه، شیخ محمد سعید النعمانی مدیر مجمع الفکر الاسلامی عراق،  دکتر فرح موسی نوسینده، پژوهشگر و استاد اهل لبنان و رئیس سابق دانشکده مطالعات اسلامی دانشگاه لبنان و سید علی الارجی مسئول دفتر کتائب سید الشهدا عراق نیزسخنرانی کردند.

119