تحلیل:

ایران پرس: کنفرانس منطقه‌ای سازمان حقوقی مشورتی آسیایی آفریقایی (آلکو)، با هدف بررسی راههای مقابله با تروریسم در تهران برگزار می شود.

نشستی با عنوان کنفرانس منطقه‌ای سازمان حقوقی مشورتی آسیایی آفریقایی (آلکو)، درخصوص پیشگیری و مقابله با تروریسم روزهای چهارشنبه و پنجشنبه 13 و 14 تیرماه 1403 در تهران برگزار خواهد شد. 

این اجلاس با حضور و سخنرانی نمایندگانی از آلکو، سازمان ملل متحد، سازمان همکاری شانگهای، اتحادیه آفریقایی و صاحب نظران برخی از کشورهای عضو آلکو برگزار می‌شود.

چهار پنل با عناوین «پیشگیری و مقابله با تروریسم از تئوری تا اقدام»، «نقش سازمان‌های بین المللی و منطقه‌ای در پیشگیری و مقابله با تروریسم»، «مسئولیت دولت‌ها و افراد در ارتباط با تروریسم» و «همکاری منطقه‌ای در پیشگیری و مقابله با تروریسم» نظرات و دیدگاه‌های حقوقی بین‌المللی کشورهای عضو آلکو از جمله جمهوری اسلامی ایران در خصوص پیشگیری و مقابله با تروریسم تبیین شده و  ابعاد مختلف موضوع مقابله و پیشگیری از تروریسم از دیدگاه کشورهای آسیایی و آفریقایی به بحث و بررسی گذاشته خواهد شد.

«سازمان حقوقی مشورتی آسیایی آفریقایی (آلکو)»، نهادی حقوقس و برآمده از سازمان جنبش غیرمتعهدها است که مهمترین اهداف تشکیل آن همکاری کشورهای آسیایی و آفریقایی به منظور رفع نگرانی‌ها در خصوص مسائل حقوقی بین المللی،  و هماهنگی و همفکری کشورهای عضو درخصوص برخی از موضوعات حقوقی بین المللی است. 

جمهوری اسلامی ایران، پاکستان، لیبی، عمان، کره جنوبی، نیجریه، تانزانیا و همچنین عربستان سعودی  ازجمله کشورهای عضو «سازمان حقوقی مشورتی آسیایی آفریقایی (آلکو)» هستند. 

تمرکز اجلاس آلکو، بر موضوع مبارزه با تروریسم و راههای مقابله با آن خواهد بود.

برگزاری این اجلاس در تهران نشان دهنده اهمیت و جایگاه جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با گروههای تروریستی تکفیری در منطقه در سال های اخیر بوده است. 

آمریکا و دولت های غربی، در سال های اخیر با سوء استفاده از شرایط منطقه به دخالت در تحولات داخلی منطقه پرداختند و به بهانه مبارزه با تروریسم نیروهای نظامی خود را به سوریه و عراق گسیل کردند. این در شرایطی است، که گروههای تروریستی با استفاده از شرایط بوجود آمده و مداخلات تنش آفرین آمریکا و غرب در منطقه توانستند بی ثباتی و ناامنی را تشدید کنند.

جمهوری اسلامی ایران، در پیگیری سیاست های ثبات آفرین خود اما به شکل گسترده ای همکاری با کشورهای منطقه را برای مقابله با گروه تروریستی داعش افزایش داد. سیاست های منطقه ای ایران به مرور زمان ثبات ایجاد کرد و با استقبال کشورهای منطقه روند تحولات تغییر کرد و گروههای تروریستی ناچار به فرار و ترک مواضع شدند. 

تجربه تحولات اخیر منطقه لزوم هرچه بیشتر همکاری کشورها و اجتناب از دخالت بیگانگان را آشکار کرده است. 

اجلاس آلکو، نمادی از همکاری کشورهای مستقل در سطح منطقه و جهان برای مقابله با گروههای تروریستی است. 

برای کوتاه کردن دست قدرت های بیگانه و گروههای تروریستی مورد حمایت آنها از منطقه، برگزاری اجلاسی مانند الکو می تواند روند همکاری های منطقه ای برای مقابله با تروریسم را تسریع کند.

این همکاری ها نقطه آغازی برای ممانعت از مداخلات خارجی و گسترش همکاری کشورهای همسایه و مستقل با هدف مبارزه با تروریسم خواهد بود. 

نویسنده: احسان شاه ابراهیم

117