درپی ادامه عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین، صدها نفر از مردم این کشور در روزهای اخیر به شهر کاله در شمال فرانسه آمدهاند و امیدوارند به اقوام مستقر خود در بریتانیا بپیوندند.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس به نقل از خبرگزاری فرانسه، در همین راستا «جرالد دارونین» وزیر کشور فرانسه در نامه ای به «پریتی پاتل» وزیر کشور بریتانیا اظهار داشت: پاسخ بریتانیا «کاملاً نامناسب» است و نشان دهنده «عدم انسانیت» نسبت به پناهندگانی است که اغلب در اضطراب هستند.
دارونین با بیان اینکه در روزهای گذشته 400 پناهجوی اوکراینی خود را به گذرگاه های مرزی کاله معرفی کرده اند، از همتای بریتانیایی خود خواست تا یک حضور کنسولی مناسب در کاله برای صدور ویزا ایجاد کند.
کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهجویان گفت که شمار پناهجویان اوکراینی بر اساس آمار به 368 هزار نفر طی چهار روز درگیری رسیده و احتمال دارد تا چهار میلیون نفر افزایش یابد.
پس از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه مردم اوکراین با خودروهای شخصی، قطارهای مملو از جمعیت یا پای پیاده در حال خروج از این کشور و ورود به کشورهای همسایه هستند.
شمار دیگری از پناهجویان اوکراینی نیز وارد رومانی، اسلواکی و مولداوی شدهاند.
مردان 18 تا 60 سال اما اجازه خروج از کشور را ندارند.
در پی درخواست مقامات منطقه دونباس از روسیه برای اعزام کمکهای نظامی بر اساس موافقت نامههای همکاری، ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه بامداد پنجشنبه (24 فوریه) در یک سخنرانی در تلویزیون ملی این کشور، از آغاز عملیات ویژه نظامی در دونباس خبر داد.
درگیریها در کییف و دیگر شهرهای اوکراین همچنان ادامه دارد و دو دور مذاکرات صلح در بلاروس فعلا نتیجه ملموسی در پی نداشته است.
به گزارش یورونیوز، بریتانیا که بهتازگی از اتحادیه اروپا خارج شده یکی از کشورهای اروپایی است که شهروندان اوکراینی قابل توجهی را در طی سالیان اخیر در خود جای داده است.
این درحالیست که بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا روز یکشنبه و در پی بالاگرفتن شعلههای جنگ در اوکراین اعلام کرد که بریتانیاییهای مقیم اوکراین تنها مجاز به انتقال اعضای خانواده خود نظیر همسرشان از اوکراین به بریتانیا هستند.
با این حال لندن روز سهشنبه گذشته با تجدید نظر نسبی در سیاستهای قبلی خود از تسهیل ویزا برای بستگان شهروندان بریتانیایی خبر داد و صدور ویزا تنها منوط به گذراندن مراحل امنیتی کرد.
اتحادیه اروپا در نظر دارد تا با تصویب طرحی به شهروندان اوکراین اجازه دهد که حداکثر تا ۳ سال در خاک کشورهای اروپا بدون ویزا اقامت کنند و همزمان اجازه کار داشته باشند.
در حال حاضر افراد با گذرنامه اوکراینی میتوانند بدون ویزا و تا حداکثر برای مدت ۹۰ روز در خاک اتحادیه اروپا اقامت داشته باشند.