با این حال اکنون خود مورد یکی از بزرگترین حملات سایبری قرار گرفته است.
به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، هکرها به وزارت خزانه داری آمریکا حمله کردند که می توان از آن به عنوان یکی از پیچیده ترین و شاید بزرگترین حمله سایبری طی پنج سال گذشته دانست.
دولت «دونالد ترامپ» روز یکشنبه اذعان کرد که هکرهایی به نمایندگی از یک دولت خارجی به شماری از شبکه های اصلی دولت از جمله در وزارت خزانه داری و بازرگانی نفوذ کرده و به سیستم های ایمیل آنها دسترسی پیدا کردند.
آژانس امنیت سایبری وزارت امنیت داخلی که رئیس آن در ماه گذشته با دستور ترامپ برکنار شد، نیز مورد هدف حملات سایبری قرار گرفته است.
روزنامه واشنگتن پست ادعا کرد که گروه هکری «کوزی بیر» Cozy Bear که گفته میشود با دولت روسیه مرتبط است، احتمالاً عامل این حمله سایبری بوده است. سفارت روسیه در واشنگتن به شدت این ادعا را رد کرده است.
به دنبال افشای این نفوذ، مقامات آمریکا اعلام کردند که درحال بررسی هستند که آیا سایر نهادهای دولتی توسط آنچه که به نظر می رسد یکی از پیچیده ترین و شاید بزرگترین حملات به سیستم های فدرال در پنج سال گذشته باشد، هدف قرار گرفته اند یا خیر.
غافلگیری دولت ترامپ در مقابل حملات سایبری
به نظر می رسد، این حمله سایبری موجب غافلگیری کامل دولت ترامپ شده است. در واقع آمریکا که همواره بر این گمان است که با تاسیس نیروی سایبری و ایجاد ساز و کارهایی پیچیده تا حد زیادی در برابر حملات سایبری در امان خواهد بود. اما اکنون این کشور با یکی از بزرگترین اقدامات تهاجمی سایبری که در طی آن شماری از نهادهای مهم فدرال هدف قرار گرفته اند، مواجه شده است.
آمریکا مسئول بخش قابل توجهی از حملات سایبری در سطح جهان بوده است. با توجه به اهمیت فضای سایبری، واشنگتن به دنبال تدوین و اجرای راهبردهای جدید تر در این عرصه است. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در 20 سپتامبر 2018 اولین استراتژی ملی سایبری آمریکا طی 15 سال اخیر را امضا کرد.
به گفته «جان بولتون» مشاور امنیت ملی وقت کاخ سفید، استراتژی امنیت سایبری جدید آمریکا خواستار پاسخ تهاجمی به هر کشوری است که آمریکا را هدف قرار می دهد. هر کشوری که علیه آمریکا فعالیت سایبری انجام می دهد باید انتظار داشته باشند که ما به صورت تهاجمی و تدافعی پاسخ خواهیم داد.
جنبه مهم و متمایز استراتژی سایبری جدید آمریکا تاکید برعملیات سایبری تهاجمی است. هر چند دولت «باراک اوباما» محدودیت هایی بر نحوه انجام حملات سایبری اعمال کرده بود، اما دولت ترامپ بخش زیادی از این محدودیت ها را در راهبرد سایبری خود، حذف کرد. ترامپ دستور داد رویکرد امنیت فضای مجازی آمریکا تغییر کند و دستورالعملهای جدیدی به آژانسهای فدرال برای نحوه محافظت از خود و اطلاعات محرمانه در برابر خطرات خارجی ارائه شود. درعین حال، اعلام استراتژی تهاجمی سایبری آمریکا در سال 2018 در واقع به منزله ایجاد شالوده ای نظری برای اقدامات سایبری آمریکا در سطح جهان از جمله حملات سایبری بود.
آمریکایی ها هرگاه خود اقدام به حمله سایبری علیه دشمن کنند که نمونه بارز آن حمله سایبری به تاسیسات هسته ای ایران با بدافزار «استاکس نت» بود، آن را موجه و مشروع قلمداد می کنند، در حالی که اقدام مشابه از سوی دیگر کشورهای رقیب یا خصم را برنمی تابند. اما حملات سایبری به مثابه تیغی دو لبه محسوب می شود که توسط دشمنان امریکا نیز می تواند به نحو موثری علیه این کشور مورد استفاده قرار گیرد.
نویسنده: سيدرضا مير طاهر
117
بیشتر بخوانید:
هکرهای روسی پشت حمله سایبری به خزانهداری آمریکا