بزرگترین رزمایش مشترک سالانه کره جنوبی و ‌آمریکا با حضور هزاران نیروی نظامی از هر دو کشور از امروز (چهارشنبه) در منطقه شبه جزیره کره آغاز شد.

به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری یونهاپ، بزرگترین رزمایش مشترک سالانه کره جنوبی و ‌آمریکا در دو مرحله برگزار می شود.

اولین مرحله این رزمایش به نام «فوئل ایگل» (جوجه عقاب) از امروز تا 4 اردیبهشت (24 آوریل 2017) ادامه خواهد یافت و مرحله بعدی به نام «کی ریزالو» (عزم راسخ) از سیزدهم مارس (23 اسفند) به مدت 10 روز انجام می شود.

فوئل ایگل، تمرینات رزمی مرحله ای و آموزشی نیروهای زمینی، هوایی و دریایی است و کی ریزالو، نوعی رزمایش رایانه ای و شبیه سازی شده و حمله به اهداف فرضی است.

در رزمایش کی ریزالو، حدود 10 هزار نظامی کره جنوبی و بالغ بر 8 هزار نظامی آمریکایی و در رزمایش فوئل ایگل بالغ بر 200 هزار نظامی کره ای و بیش از 10 هزار نظامی آمریکایی شرکت دارند.

بر اساس این گزارش، ناوهواپیمابر «کارل ویسون» و جنگنده های «اف ۳۵» آمریکا در کنار بمب افکن های «بی ـ ۱ بی» و «بی ـ ۵۲» این کشور در رزمایش های دو مرحله ای شرکت خواهند کرد.

سئول و واشنگتن پیشتر در بیانیه هایی یکی از اصلی ترین اهداف این رزمایش را مقابله با آنچه که برنامه تسلیحاتی هسته ای و موشک های بالستیک کره شمالی خوانده اند، اعلام کردند.

واکنش کره شمالی به رزمایش مشترک کره جنوبی و آمریکا

کره شمالی این رزمایش را یکی از بزرگترین تهدیدها برای منطقه دانسته و افزوده است که دو کشور می کوشند برای حملات پیشدستانه علیه پیونگ یانگ آماده شوند.

رزمایش در شرایطی برگزار می شود که تنش ها میان دو کره افزایش یافته و شبه جزیره کره به کانون خطر درگیری تبدیل شده است و مساله مرگ «کیم جونگ نام» برادر نانتی رهبر کره شمالی در مالزی نیز بر مشکلات کنونی افزوده است.

برگزاری رزمایش آمریکا و کره جنوبی/ تحلیل

در حالی که واشنگتن و متحدین منطقه ای آن، کره شمالی را عامل تهدید منطقه معرفی می کنند آمریکا و کره جنوبی بزرگترین رزمایش مشترک سالانه خود را با حضور هزاران نیروی نظامی در شبه جزیره کره آغاز کردند.

کره شمالی رزمایش مشترک سالانه کره جنوبی و آمریکا را بزرگترین تهدید امنیت ملی خود می داند و همواره آنرا محکوم کرده است.

برگزاری رزمایشهای پی در پی و سالانه آمریکا و کره جنوبی که به بهانه آمادگی برای مقابله با تهدیدات کره شمالی صورت می گیرد نشان می دهد واشنگتن نه تنها حاضر به حل بحران شبه جزیره کره نیست بلکه با برگزاری رزمایش با کره جنوبی ضمن دامن زدن به التهابات امنیتی موقعیت نظامی خود را در شبه جزیره کره بیش از پیش تقویت می کند.

شبه جزیره کره از موقعیت راهبردی در شرق آسیا برخوردار است و آمریکا از آن به عنوان پایگاهی نظامی برای حضور در منطقه و اعمال فشار بر چین و حتی روسیه استفاده می کند.

«باراک اوباما» رئیس جمهوری قبلی آمریکا سیاست واشنگتن را تمرکز بر منطقه شرق و شمال شرق آسیا اعلام و تاکید کرد، نیروهای نظامی امریکا به این منطقه گسیل می شوند.

نگرانیهای آمریکا از افزایش روز افزون قدرت نظامی و اقتصادی چین که در آینده می تواند قدرت هژمون آمریکا را به چالش بکشد باعث شده است واشنگتن به سمت تمرکز نیرو در حوزه پیرامونی چین حرکت کند.

آمریکا حدود هشتاد هزار نیروی نظامی در ژاپن و کره جنوبی مستقر کرده است و در نظر دارد در آینده نزدیک سامانه موشکی ضد موشکهای بالستیک «تاد» را نیز در کره جنوبی مستقر کند.

بنابراین مساله موشکی و هسته ای کره شمالی صرفا بهانه ای برای آمریکا تلقی میشود تا نیروهای خود را در شبه جزیره کره افزایش دهد.

به همین دلیل در چارچوب مذاکرات شش جانبه حل بحران هسته ای کره شمالی که در سال 2008 متوقف شد، آمریکا حاضر به حل آن نشد و همچنان از مسایل هسته ای و موشکی کره شمالی به عنوان ابزاری برای سلطه بر منطقه شرق آسیا استفاده می کند.

با توجه به اینکه کره جنوبی در برابر تهدیدات کره شمالی فاقد هر گونه عمق استراتژیک است می کوشد با همکاری آمریکا امنیت ملی خود را حفظ کند.

این در حالی است که در صورت بروز هر گونه درگیری در منطقه و استفاده کره شمالی از ضربه پیش دستانه، کره جنوبی و ژاپن بیشترین آسیب را متحمل خواهند شد و حمایتهای نظامی آمریکا نیز قادر به تامین امنیت صد درصدی برای کره جنوبی و ژاپن نیست.

به همین دلیل تلاش برای ایجاد همگرایی منطقه ای نه تنها به تامین امنیت کشورهای منطقه کمک می کند بلکه مانع از دخالتهای خارجی در امور منطقه میشود که پیامد آن دامن زدن به ناامنی و بی اعتمادی است. 116/112

بیشتر بخوانید:

رزمایش کره جنوبی به بهانه تهدید کره شمالی/ تحلیل

آغاز رزمایش مشترک ارتش های آمریکا و کره جنوبی

توافق آمریکا و کره جنوبی درباره کره شمالی