رئیس جمهوری فرانسه برای تشکیل ائتلافی متحد در جهت بهبود آینده اتحادیه اروپا و ایجاد اصلاحات ساختاری تلاش می کند.

به گزارش ایران پرس، روزنامه فرانسوی لوموند در تارنمای خود در مقاله ای به قلم «سسیل دوکورتیو» نوشت، «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه در شام سه شنبه شب 29 اوت در لوکزامبورگ با حضور «اگزاویه بتل» نخست وزیر لوکزامبورگ و «شارل میشل» همتای بلژیکی خود، بار دیگر موضوع تشکیل ائتلافی با رویکردی مثبت و همراه، با هدف اجرای اصلاحات بنیادین در اتحادیه اروپا را مطرح کرد.

نکته ای که در دیدار روز سه شنبه با سفیران فرانسه در الیزه نیز عنوان شده بود. مکرون تاکید کرده است که پس از انتخابات پارلمانی آلمان در ماه سپتامبر 2017 طرح های خود برای احیای اتحادیه اروپا را اعلام می کند.

یکی از محورهای سفرهای اخیر وی به اتریش، بلغارستان و رومانی نیز همین طرح های توسعه و بهبود موقعیت اتحادیه اروپا بوده است، طرح هایی که در صورت تصویب، معاهده های اروپایی را تغییر خواهد داد.

رئیس جمهوری فرانسه امیدوار است علیرغم برخی اختلاف نظرها از جمله با کشورهای اروپای شرقی، بتواند شمار قابل توجهی از کشورها را در نشست 23 اکتبر درباره اتحادیه اروپا گردهم آورد.

«امانوئل مکرون» زمینه را برای معرفی ده طرح بلند پروازانه فراهم کرده است که از جمله آنها می توان به یکپارچگی سیاسی و اقتصادی حوزه یورو اشاره کرد. نشست شورای اروپا طی روزهای 19 و 20 اکتبر برای تصویب اولیه طرح ها بسیار تعیین کننده خواهد بود.

رئیس جمهوری فرانسه دراین راستا، گفت و گوهایی اولیه با «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان و مقاماتی از اسپانیا وایتالیا در حاشیه نشست پاریس درباره مهاجرت و اوضاع لیبی داشته است.

 

مکرون در لوکزامبورگ پا را از گفت وگوی ساده فراتر گذاشته و خواستار حمایت دوستان همیشگی فرانسه یعنی بلژیک و لوکزامبورگ از طرح های خود شد.

رئیس جمهوری فرانسه مدعی شده است که می تواند 27 عضو اتحادیه اروپا (بریتانیا در حال خروج از این اتحادیه است) را متقاعد کند که به توسعه اروپا با بیشترین سرعت ممکن، کمک کنند.

وی فقدان یکپارچگی و اتحاد در سیاست های اقتصادی حوزه یورو را مورد انتقاد قرار داده و دلایل انتقاد خود را تلاش بریتانیا برای خروج از اتحادیه اروپا و مخالفت کشورهای اروپای شرقی از جمله لهستان را با سیاست های اقتصادی و موضوع مهاجرت، دانسته است.

البته ممکن است نشست های مقامات اروپایی به تنش نیز منجر شود چون هماهنگ سازی و استاندارد کردن نظام مالیاتی در حوزه یورو یکی دیگر از خواسته های کمیسیون اروپا است که لوکزامبورگ در سال 2016 با آن مخالفت کرد.

مسلما فرانسه باید با آلمان مذاکراتی تعیین کننده داشته باشد و پروژه های خود را با ذکر جزئیات، قبل از انتخابات 24 سپتامبر آلمان، اعلام کند.

امانوئل مکرون در روند مبارزات انتخاباتی خود، ایجاد پارلمان، پست وزیر دارایی و بودجه مشترک برای منطقه یورو را مطرح کرد. آنگلا مرکل با پست وزیر دارایی اروپا مخالفت نکرده است.

ولی صدراعظم آلمان، پیشنهاد «ولفگانگ شویبله» وزیر دارایی خود را هم مد نظر دارد که تغییرمکانیسم ثبات اروپا به صندوق پول واحد برای اتحادیه اروپا را پیشنهاد کرده است. مکانیسم ثبات اروپا نقش مهمی در حمایت از یونان در مواجهه با بحران مالی داشت.

آنگلا مرکل تصریح کرد؛ اجرای پیشنهاد وزیر دارایی اروپایی و صندوق اروپایی پول بدین معناست که اروپا آمادگی مواجهه با شرایط متفاوت را دارد.

مسئله این جاست که وزیر دارایی آلمان معتقد است صندوق اروپایی پول باید امکان نظارت بر بودجه کشورهای عضو را داشته باشد، رویکردی  که فرانسه و کمیسیون اروپا چندان با آن موافق نیستند.118/110

بیشتر بخوانید:

تاکید بر وحدت اروپایی در دیدار امانوئل ماکرون با آنگلا مرکل/ تحلیل

تظاهرات مردم فرانسه در اعتراض به سیاست های مکرون+ ویدئو

تاکید ظریف و مکرون بر حل سیاسی بحران سوریه