محمد اشرف غنی در دیدار با فرماندهان ارتش در ولایت هلمند بار دیگر تاکید کرد کابل به شرکت آمریکایی- صهیونیستی «بلک واتر» اجازه دخالت در جنگ افغانستان را نخواهد داد.
وی تصریح کرد، افغانستان ارتش ملی دارد و درمیدانهای جنگ با تروریستها مبارزه میکند، بنابراین طرح آمریکا برای خصوصیسازی جنگ افغانستان هرگز عملی نمیشود.
مخالفت دوباره رئیس جمهوری افغانستان با این تصمیم آمریکا در جمع فرماندهان ارتش نشان میدهد که نگرانیها در این خصوص بویژه در میان نظامیان افغانستان همچنان ادامه دارد.
بیتوجهی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا به مساله افغانستان نشان میدهد بحران این کشور اولویت خود را در سیاست منطقهای واشنگتن از دست داده است و رئیس جمهور تاجر مسلک آمریکا درصدد است با واگذاری جنگ افغانستان به شرکتهای امنیتی خصوصی از جمله بلک واتر، نه تنها در این خصوص از کاخ سفید سلب مسئولیت نماید، بلکه منافع اقتصادی از حضور آمریکا در افغانستان عاید واشنگتن شود.
منابع معدنی و زیر زمینی افغانستان ثروتی بالقوه برای این کشور است که ارزش آنها بیش از سه هزار میلیارد دلار تخمین زده میشود.
افشاگریهای اخیر صورت گرفته درمورد واگذاری معادن افغانستان به شرکتهای انگلیسی و آمریکایی که با اعتراضهای گسترده در افغانستان روبهرو شده است نشان میدهد، آمریکا درحال تغییر رویکرد جنگ افغانستان از به اصطلاح مقابله با تروریسم به تجاری است. در همان حال، به بهانه کاستن از هزینههای نظامی واشنگتن در افغانستان درصدد واگذاری جنگ این کشور به بخش خصوصی است که محافل مختلف در افغانستان در مورد پیامدهای گسیل مزدوران بلک واتر به افغانستان بارها هشدار دادهاند.
سردبیر مجله نیویورک تایمز معتقد است "ترامپ یک رئیس جمهور تجارت پیشه و سوداندیش است. برای او همان چیزی اولویت دارد که منفعت ملموس و قابل محاسبه مادی داشته باشد؛ بنابراین، واگذاری جنگ افغانستان به یک شرکت امنیتی خصوصی و از سوی دیگر، انحصار استخراج و تاراج معادن سرشار و دست نخورده این کشور از سوی شرکتهای آمریکایی بیتردید، پیشنهادهای وسوسهانگیزی از سوی بلک واتر برای ترامپ هستند."
آنچه بیشتر نگران کننده است این است که آمریکا با وارد کردن عربستان به روند صلح افغانستان میکوشد حکام ریاض را ترغیب به پذیرش هزینههای مالی حضور شرکتهای امنیتی خصوصی در افغانستان کند که پیامدهای به مراتب خطرناک تری برای آینده تحولات اجتماعی و امنیتی این کشور دارد.
"زلمی خلیل زاد" نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان می کوشد با ایجاد مثلث آمریکا، عربستان و پاکستان تحت عنوان به اصطلاح کمک به پیشبرد روند صلح افغانستان، ضمن پیشبرد اهداف کاخ سفید، خواستههای ریاض و اسلامآباد را نیز به دولت افغانستان تحمیل نماید.
حامد کرزی رئیس جمهوری پیشین افغانستان معتقد است "طرح خصوصی سازی ماموریت نظامی آمریکا در افغانستان طرحی غیر عملی و تخطی آشکار در برابر حاکمیت ملی و استقلال افغانستان است."
در هر حال، محافل مختلف در افغانستان بهخصوص دولت و مردم این کشور در همان حال که برنامههای نظامی آمریکا را در افغانستان پیگیری میکنند باید در مورد برنامه و توطئههای زلمی خلیل زاد نیز بسیار آگاه و هوشیار باشند، چرا که برخی اخبار تایید نشده از تلاش وی برای وارد کردن رژیم صهیونیستی به معادله بازی آمریکا در افغانستان حکایت دارد که میتواند برای آینده تحولات سیاسی و نظامی فغانستان بسیار نگران کننده باشد.
نویسنده: مجید وقاری
117/120
ماجرای بلکواتر؛ خصوصیسازی جنگ در افغانستان ممنوع/ تحلیل
تکرار تجربه تلخ بلکواتر؛ پیامد خصوصیسازی جنگ در افغانستان/ تحلیل
خصوصیسازی جنگ در افغانستان؛ اشرفغنی مخالفت کرد/ تحلیل
خواب شرکت بدنام بلکواتر برای افغانها/ تحلیل
چشم طمع «بلک واتر» به معادن افغانستان