همچنین ارتش آمریکا قصد خرید 20 موشک رهگیر زمین پایه به عنوان بخشی از برنامههای خود برای ارتقاء برنامه پدافند موشکی خود را دارد.
اختصاص این بودجه هنگفت برای نوسازی هسته ای نظامی آمریکا حدود 10 روز پس از انتشار دکترین هستهای دولت ترامپ صورت گرفته است.
کترین هسته ای جدید آمریکا که در قالب سندی تحت عنوان «بازبینی وضعیت هسته ای» The Nuclear Posture Reviewروز 2 فوریه منتشر شد، در راستای چارچوب ها و مفاهیمی که دونالد ترامپ از زمان ورود به کاخ سفید در ژانویه2017 مطرح کرده است سامان یافته است.
این چهارمین بازنگری جامع پنتاگون در زمینه قدرت نظامی هسته ای آمریکا است که در راستای رهنمودهای کاخ سفید برای افزایش قدرت نظامی و تقویت نقش تسلیحات هسته ای در راهبرد امنیتی آمریکا تدوین شده است.
این سند انتقاد شدید گروه های کنترل تسلیحات را برانگیخت.
به گفته «لیسبت گرونلوند» Lisbeth Gronlund، دانشمند هسته ای:
"ترامپ در حال در پیش گرفتن مسیری بی پروا و بی ملاحظه است، مسیری که امنیت آمریکا را چه اکنون و چه در بلند مدت کاهش خواهد داد."
به گفته پنتاگون، استراتژی هسته ای دولت ترامپ در بخش نظامی نیازمند سرمایه گذاری در بخش تسلیحات بازدارنده هسته ای در سه عرصه زمینی، هوایی و دریایی است. طبق این سند، ساخت تسلیحات جدید هستهای و پاسخ هستهای به حملات استراتژیک مهم غیرهستهای مد نظر قرار گرفته است.
در واقع نوک پیکان حمله در این سند متوجه روسیه به عنوان یکی از قدرت های هسته ای اصلی جهان است.
در حالی که در سند قبلی، حمله هستهای به عنوان آخرین چاره مد نظر بود، در این سند تصریح شده که کارکرد زرادخانه هسته ای آمریکا، بازدارندگی است و اگر بازدارندگی جواب نداد باید به حمله متعارف بزرگ دشمن پاسخ هسته ای داده شود.
این سناریو در عین حال برای توجیه عملیاتی کردن تسلیحات هسته ای بیشتر البته با قدرت کمتر در نظر گرفته شده تا بر جدی بودن حمله پیش دستانه هسته ای تاکید شود.
«کینگستون ریف» Kingston Reif کارشناس هسته ای آمریکایی، معتقد است:
"این سند سناریویی را به وجود می آورد که براساس آن آمریکا ممکن است از تسلیحات هسته ای استفاده کند، بنابراین خطر استفاده از تسلیحات هسته ای را افزایش می دهد."
همچنین در این سند بر جایگزینی تسلیحات هسته ای با تسلیحات جدید تر از جمله موشک ها وکلاهک های هسته ای جدید تاکید شده است.
بدین ترتیب می توان گفت که دکترین جدید هسته ای آمریکا زمینه قانونی و نظری لازم برای توسعه هرچه بیشتر زرادخانه هسته ای و تقویت سه گانه هسته ای آمریکا را فراهم آورده است.
اکنون اجرای این دکترین در چارچوب تخصیص بودجه 24 میلیارد دلاری برای نوسازی هسته ای نظامی در بودجه 2019 این کشور مد نظر ترامپ قرار گرفته است.
نویسنده: میرطاهر
116/111
بیشتر بخوانید:
بودجه ۲۴ میلیارد دلاری ترامپ برای نوسازی هستهای پنتاگون
نگرانی از پیشنهاد بودجه دولت امریکا/ تحلیل
رویکرد ضد ایرانی در بودجه آمریکا