ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو، پنجشنبه شب در سارایوو گفت بوسنی هرزگوین شرایط لازم را برای عضویت در ناتو دارد.

گام بعدی ناتو برای گسترش به شرق  بعد ازنهایی کردن مراحل عضویت مونته نگرو در این سازمان، اکنون با ترغیب بوسنی هرزگوین برای عضویت در این پیمان غربی در حال تحقق است.

ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو، گفت بوسنی هرزگوین شرایط لازم را برای عضویت در ناتو دارد.

 

 دولت بوسنی هرزگوین نیز بر اساس سیاست همگرایی با غرب و تلاش برای عضویت در اتحادیه اروپا و ناتو، از پیشنهاد دبیر کل ناتو استقبال کرده است.

بوسنی هرزگوین  پس از استقلال، گام هایی برای همگرایی با اتحادیه اروپا برداشته، اما هنوز به عضویت اتحادیه اروپا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)در نیامده است.

عضویت بوسنی در اتحادیه اروپا و ناتو از اولویتهای این کشور است، اما پیوستن به اتحادیه اروپا اهمیت بیشتری دارد . اتحادیه اروپا در سالهای اخیرکشور های زیادی را به عضویت پذیرفته و اکنون دارای 28 عضو است.

عضویت بوسنی در اتحادیه اروپا و ناتو از اولویتهای این کشور است

 

به همین دلیل  برخی از مقامات اروپایی خواهان کند شدن روند عضویت در این اتحادیه و فرصت بیشتر برای ایجاد انسجام داخلی در اتحادیه اروپا هستند.

به ویژه آنکه این اتحادیه درگیر بحران مالی و اقتصادی  داخلی است و کشور های تازه به عضویت درآمده اروپای شرقی نیز از وضعیت اقتصادی مناسبی برخوردار نیستند.

به همین دلیل سران بوسنی هرزگوین ، عضویت در ناتو را در اولویت اقدامات همگرایانه  با غرب می دانند.

در عین حال در باره مهمترین نهاد نظامی غربی یعنی سازمان ناتو رویکرد این سازمان مبتنی بر تشویق پیوستن کشور های اروپایی که تاکنون به عضویت این سازمان در نیامده اند مبتنی است و دعوت از بوسنی برای پیوستن به این سازمان در همین چارچوب انجام گرفته است.

با این همه کشور بوسنی هرزگوین هنوز دچار تنگناها و محدودیت های زیادی است و ساختار خاص حکومتی این کشور که مبتنی بر مشارکت مقامات سه قومیت صرب، مسلمان و کروات دراداره امور است بر پیچیدگی های وضعیت سیاسی و اقتصادی بوسنی هرزگوین افزوده است.

بوسنی هرزگوین، پس از پایان جنگ‌های دهه 1990، هنوز با فساد و نابسامانی اقتصادی دست و پنجه نرم می کند. از همین‌رو، بوسنی از کشورهای همسایه‌ خود مانند صربستان، مونته نگرو و مقدونیه که بخشی از کشور یوگسلاوی بوده اند، در زمینه مذاکرات برای پیوستن به نهاد های غربی و اروپایی به‌مراتب عقب‌تر است.

هر چند که مقامات ارشد بوسنی هرزگوین با سیاست همگرایی با غرب خواهان برطرف کردن موانع موجود در این زمینه هستند، اما جامعه چند قومی و تعدد مراجع تصمیم گیری از جمله موانع مهم برای حل معضلات این کشور محسوب می شود.

به نظر می رسد با توجه به دعوت دبیرکل ناتو برای پیوستن بوسنی هرزگوین به ناتو گام مهمی در این زمینه برداشته شده است، با این حال می توان پیش بینی کرد که روسیه به مخالفت شدید با این مساله خواهد پرداخت .

مسکو بارها بر تهدید امنیت ملی روسیه با توجه به ادامه  رویکرد خصمانه ناتو در زمینه گسترش به شرق تاکید کرده است./113/112

بیشتر بخوانید:

باز داشت هشت تن در ارتباط با نسل کشی مسلمانان بوسنی

«پوروشنکو» در تدارک همه پرسی عضویت اوکراین در ناتو/ تحلیل

ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو، گفت بوسنی هرزگوین شرایط لازم را برای عضویت در ناتو دارد.
عضویت بوسنی در اتحادیه اروپا و ناتو از اولویتهای این کشور است