از آغاز سال جاری تاکنون، بیش از هزار و 300 آواره مسلمان روهینگیایی به دلیل هراس از بازگشت به میانمار، هند را به مقصد بنگلادش ترک کرده اند.

به گزارش روز جمعه ایران پرس، دهلی نو طی هفته های اخیر به دلیل تحویل چندین آواره روهینگیایی به میانمار با انتقادهای شدیدی روبرو شده است. 

سازمان ملل و گروه های طرفدار حقوق بشر هند را متهم کرده اند که در بازگرداندن آوارگان روهینگیایی به قوانین بین المللی توجه نکرده و این گروه اقلیت را با خطر احتمالی در میانمار روبرو ساخته است.

هند که کنوانسیون مهاجرت سازمان ملل را امضا نکرده است، در سال 2018 بیش از 230 پناهجوی روهینگیایی را بازداشت کرد.

هندو های تندرو خواهان اخراج دسته جمعی آوارگان روهینگیایی از هند شده اند.

دولت هند نیز اعلام کرده است، آوارگان روهینگیایی به صورت غیر قانونی وارد این کشور شده اند و یک تهدید امنیتی برای هند محسوب می شوند.

گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور میانمار اخیرا خاطرنشان کرد نسل کشی مسلمانان روهینگیایی در این کشور همچنان ادامه دارد.

"یانگی لی" Yanghee Lee تصریح کرد دولت میانمار نشان داده است علاقه‌ای به ایجاد دموکراسی و شرایط برابر برای همه شهروندان خود ندارد.

از 25 اوت 2017  تاکنون در موج جدید حملات سرکوبگرانه و تجاوزکارانه ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا در استان راخین، غرب این کشور، بیش از شش هزار نفر کشته و هشت هزار نفر دیگر زخمی شده اند. بیش از یک میلیون نفر از مسلمانان روهینگیا نیز مجبور به فرار به بنگلادش شده اند.

استان راخین از سال 2012 صحنه حملات  ارتش میانمار و بودائیان افراطی علیه مسلمانان روهینگیا است.

سازمان ملل متحد اخیرا اعلام کرد ارتش میانمار به دنبال «پاکسازی قومی» در این کشور است.

برخی سازمان های بین المللی و کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران به دلیل مانع تراشی دولت میانمار تنها توانسته اند برای آوارگان روهینگیایی در بنگلادش کمک های بشردوستانه ارسال کنند.

 139/117

بیشتر بخوانید:

تاکید بنگلادش بر لزوم بازگشت آوارگان روهینگیایی به میانمار

دور جدید سرکوب‌ها در میانمار و نگرانی سازمان ملل

ممانعت میانمار از سفر مقامات سازمان ملل به ایالت راخین/تحلیل

اتحادیه اروپا از اعزام گروه حقیقت‌یاب به راخین میانمار خبر داد