یک کارشناس ارمنی در مصاحبه با رادیو ارمنی ایران پرس گفت: با برگزاری دیدار روسای جمهوری آذربایجان، ایران و روسیه در باکو، روندی جدی در مذاکرات قره باغ آغاز خواهد شد.

"مانول سرکیسیان"، مدیر مرکز ارمنی مطالعات ملی وراهبردی معتقد است، "از روز دوشنبه (8 اگوست) و با برگزاری دیدار روسای جمهوری آذربایجان، ایران و روسیه در باکو، روندی جدی برای مذاکرات قره باغ  آغاز خواهد شد.

نهم اگوست مسکو میزبان رئیس جمهوری ترکیه خواهد بود و سپس دهم اگوست رئیس جمهوری ارمنستان راهی مسکو خواهد شد. توافقات بدست آمده در این دیدارها می توانند، چهره سیاسی منطقه را دگرگون کنند.

"مانول سرکیسیان همچنین افزود: " لزوم ایجاد تحول در موضوعات و اصول مذاکرات قره باغ از مدت ها پیش از سوی جامعه ارمنستان مطرح شده است.

سرژ سرکیسیان در سخنرانی اخیر خود به نکته مهمی اشاره کرد و آن این که قره باغ هیچ گاه و تحت هیچ شرایطی در داخل مرزهای جمهوری آذربایجان قرار نخواهد گرفت.

اگر این نکته تبدیل به سیاست شده باشد بدان معنی است که وضعیت حقوقی قره باغ از دیدگاه ارمنستان حل شده محسوب می شود و ارمنستان خارج شدن آن از دستور کار مذاکرات را مطرح می کند.

"به اعتقاد این کارشناس ارمنی، روال کار این چنین خواهد بود که جمهوری آذربایجان یک وضعیت حد وسط برای قره باغ در نظر می گیرد و سپس با برگزاری همه پرسی موافقت می کند، اما ظاهرا جمهوری آذربایجان موافق این موضوع نیست.

مانول سرکیسیان افزود: رئیس جمهوری ارمنستان در سایه تحولات اخیر موضوعی را مطرح کرده است و باید دید که پس از دیدار با پوتین در مسکو آیا هنوز بر موضع خود خواهد ایستاد؟

سرگئی شاکاریانتس، کارشناس ارمنی امور سیاسی نیز تاکید کرد: روسیه هیچ گاه اعلام نکرده است که در مناقشه قره باغ از موضع ارمنستان یا جمهوری آذربایجان حمایت خواهد کرد و این رویکرد را در 15 سال اخیر حفظ کرده است.

به گفته این کارشناس ارمنی مشکل بتوان حدس زد که آیا پوتین اظهارات خود را با دیگر با روسای گروه "مینسک" سازمان امنیت و همکاری اروپا هماهنگ کرده است یا نه اما مسلم است که روسیه کشوری نیست که واهمه ای از آمریکا یا اروپایی ها داشته باشد.

شاکاریانتس با مهم توصیف کردن دیدار روز دوشنبه روسای جمهوری آذربایجان، ایران و روسیه در باکو افزود: به احتمال بسیار زیاد روسیه و ایران در مذاکرات پشت پرده ضمن هشدار به جمهوری آذربایجان این کشور را از عمل به سفارش های برخی از کشورها در منطقه برحذر خواهند داشت.

به اعتقاد شاکاریانتس، پوتین در دیدار خود با اردوغان و همچنین سرکیسیان در مسکو نیز هشدارهای مشابه ای را مطرح خواهد کرد.

این کارشناس ارمنی همچنین افزود: آن چه واضح است، اقدامات اخیر ارمنستان در رابطه با مناقشه قره باغ بیشتر منطبق بر دیدگاه های طرف آمریکایی است، از جمله این که پیشنهاد بازگرداندن اراضی، نخستین بار در سال 2005 میلادی از سوی رئیس آمریکایی گروه مینسک مطرح شد.