به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سازمان جهانی بهداشت، یونسکو و یونیسف از زیر مجموعههای سازمان ملل متحد روز گذشته در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با اعلام اینکه هنوز نیمی از جمعیت دانش آموزان در جهان نمی توانند به دلیل بحران شیوع کرونا به مدرسه بازگردند، از دولت ها خواستند بازگشایی و صدور دستورالعمل های جدید باهدف تضمین سلامت دانش آموزان و پرسنل مدارس را در دستور کار خود گذارند.
سازمان جهانی بهداشت، یونسکو و یونیسف همچنین از محروم بودن دستکم 463 میلیون دانش آموز از آموزش از راه دور ابراز تاسف کردند.
«هنریتا فور» مدیر اجرایی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در این کنفرانس مطبوعاتی اظهار داشت: در زمان اوج شیوع بیماری همه گیر کووید- 19، مدارس در 192 کشور در سراسر جهان تعطیل شدند و یک میلیارد و 600 میلیون دانش آموز در خانه ماندند.
هنریتا فور افزود: امروزه 872 میلیون دانش آموز در 51 کشور هنوز نمی توانند سال تحصیلی خود را آغاز کنند.
«استفانیا جیانی نی» دستیار مدیر کل سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در امور آموزش نیز تصریح کرد: قبل از همه گیری کرونا هم جهان با بحران آموزش دست و پنجه نرم می کرد.
«تدروس ادهانوم» مدیر کل سازمان جهانی بهداشت هم در این رابطه تصریح کرد: در حال حاضر ابعاد بیشتری از عواقب شیوع ویروس کرونا برای ما روشن شده است؛ کودکان و نوجوانان می توانند به کرونا مبتلا شوند و آن را به دیگران انتقال دهند؛ این بیماری می تواند حتی منجر به مرگ کودکان و نوجوانان شود اما احتمال آن ضعیف است.
مدیر کل سازمان جهانی بهداشت افزود: اگرچه کودکان تا حد زیادی به موارد حاد کووید- 19 مبتلا نمی شوند اما آن ها از موارد دیگری آسیب دیده اند.
آمار ارائه شده از سوی سه نهاد بین المللی (سازمان جهانی بهداشت، یونسکو و یونیسف) نشان می دهد که کمتر از ده درصد موارد ابتلا به کووید- 19 و کمتر از دو دهم درصد موارد مرگ و میر ناشی از آن مربوط به افراد زیر 20 سال است.
بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوی این سه نهاد بین المللی، تعطیلی مدارس در بلندمدت می تواند اثرات مخربی بر کودکان به همراه داشته باشد.
مدیر اجرایی یونیسف در این زمینه بیان کرد: با تعطیلی مدارس و در خانه ماندن کودکان، آن ها بیشتر در معرض خشونت های جسمی و روحی قرار گرفته اند و سلامت روان آن ها در خطر است.
هنریتا فور یادآور شد: برای طبقات ضعیف جامعه از جمله حاشیه نشینان، عدم بازگشت به مدرسه حتی به مدت چند هفته می تواند پیامدهای منفی طولانی مدت برای دانش آموزان به دنبال داشته باشد.
وی افزود: مدرسه افزون بر آموزش، خدمات مهمی از جمله درمورد بهداشت، سلامتی و تغذیه آن ها ارائه می کند و محیطی امن و مناسبی را برای آن ها فراهم می کند؛ با تعطیلی مدارس، امکان ارائه این خدمات دیگر میسر نیست. به همین دلیل است که ما از دولت ها می خواهیم با رفع محدودیت ها، بازگشایی مدارس را در اولویت قرار دهند.
سازمان ملل متحد همچنین از دولت ها می خواهد که تمام نیازهای کودکان در مدارس ازجمله آموزش، حفاظت، سلامت جسمی و روانی را مدنظر قرار دهند و اطمینان حاصل کنند که منافع هر کودک در درجه اول قرار دارد.
استفانیا جیانی نی دستیار مدیر کل یونسکو در امور آموزش بیان کرد: در بحران شیوع کرونا، اهمیت نیاز به مدرسه به عنوان مرکز یادگیری و آموزش و همچنین برخورداری کودکان از رفاه و سلامتی در این مراکز آموزشی بیش از پیش احساس شد.
سازمان جهانی بهداشت، یونسکو و یونیسف همچنین در این رابطه توصیه های کاربردی و دستورالعمل های جدیدی درمورد نحوه اداره مدارس با حداکثر ایمنی دربحبوحه شیوع کرونا منتشر کردند که شامل تدابیر امنیتی نظیر فاصله گذاری اجتماعی، زدن ماسک، امکانات شستشوی دست، تمیز کردن سطوح و اشیا، ایجاد سازوکارهایی برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات با والدین، دانش آموزان و معلمان و ... می شود.
بر اساس بیانیه سه نهاد فوق، تداوم آموزش کودکان برای رفاه عمومی، سلامتی و امنیت آن ها باید در راس همه ملاحظات و تصمیم گیری ها هنگام سازماندهی آموزش کودکان زیر 18 سال لحاظ شود.
117
بیشتر بخوانید:
یونسکو: کشورها اطلاعات کرونا را به اشتراک بگذارند
هشدار سازمان جهانی بهداشت درمورد نابودی دستاوردهای بهداشتی بر اثر کرونا