این در حالی است که کشورهای اروپایی به رغم همه حمایت های خود از اوکراین در جنگ با روسیه، با اعزام نیرو به این کشور مخالف هستند و آن را تهدید جدی علیه مرزهای اروپا می دانند.در این راستا «سرویس های تحقیق بوندستاگ» آلمان رسما اعلام کرد، استقرار نیروهای زمینی توسط یکی از کشورهای عضو ناتو در اوکراین به صورت خودکار دیگر کشورهای عضو را به طرف درگیر در این جنگ تبدیل نمیکند.
براساس اعلام بوندستاگ، اگر کشور عضو ناتو به طور یکجانبه عمل کند، یعنی نه در چارچوب یک عملیات ناتو که قبلا تصمیم گرفته شده و خارج از ساختارهای فرماندهی نظامی ناتو است، نه ائتلاف و نه سایر کشورهای عضو، طرف درگیری تلقی نمیشوند. اعلام بوندستاگ در حالی صورت می گیرد که با ادامه جنگ در اوکراین و کاهش کمک ها به این کشور موضوع کمک اروپا و حتی استقرار نظامیان اروپا در این کشور گزینه ای مطرح از سوی فرانسه به عنوان یکی از کشورهای مهم و اصلی اروپا بوده است.
«امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه برای نخستین بار چندی پیش سخن از اعزام نیرو به اوکراین به میان آورد و همچنان نیز آن را به عنوان گزینه در نظر دارد.
در این زمینه «سرگئی ناریشکین» مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه (SVR) هفته قبل هشدار داد: فرانسه در حال آماده کردن گروهی متشکل از ۲ هزار نیروی نظامی برای اعزام به اوکراین است و رهبری فعلی فرانسه اهمیتی به مرگ مردم عادی یا نگرانی ژنرالهای این کشور نمیدهد.وضعیت فعلی جنگ اوکراین اما نگرانی ها را تشدید کرده است.
«دیمیترو کولبا» وزیر خارجه اوکراین با اذعان به اینکه ممکن است وضعیت درگیری مسکو و کییف به نحوی پیش برود که کشورهای اروپایی برای جلوگیری از پیشروی روسیه چارهای جز اعزام نیرو به اوکراین نداشته باشند، گفت: احتمال استقرار نظامیان اروپایی در اوکراین وجود دارد.کشورهای اروپایی به رغم همه حمایت ها از اوکراین نگران روند ادامه جنگ هستند ضمن اینکه بودجه و تسلحیات نظامی لازم را برای تقویت اوکراین نیز به مانند سابق در اختیار ندارند.این شرایط سبب شده تا اختلافات داخل اتحادیه اروپا و میان اعضا نیز تشدید شود.
به طوری که بریتانیا، آلمان، سوئد، ایتالیا و جمهوری چک از جمله کشورهایی هستند که رسما اعلام کردند نیروی نظامی به اوکراین نخواهند فرستاد. در واقع کشورهای غربی با همه حمایت های نظامی و تسلیحاتی از اوکراین در جنگ با روسیه، حاضر نیستند امنیت اروپا را به خطر بیندازند زیرا اعزام نیروی نظامی به اوکراین رسما جنگ با روسیه را به سراسر اروپا خواهد کشاند؛ چنان که برخی، آغاز چنین سیاستی را شروع جنگ جهانی سوم میان دارندگان سلاح های هسته ای دانسته اند.
«اولاف شولتز»صدراعظم آلمان در این زمینه گفت: ناتو یک طرف جنگ نیست و نخواهد بود و همچنان شرایط به همین منوال پیش خواهد رفت. ما نمیخواهیم جنگ روسیه علیه اوکراین به جنگ بین روسیه و ناتو بدل شود.«دونالد توسک » نخست وزیر لهستان نیز هشدار داد :اروپا در «دوره پیش از جنگ» قرار دارد و برای آمادگی به منظور مقابله با تهدید روسیه راهی طولانی در پیش دارد.
با گذشت دو سال از جنگ در اوکراین، دورنمایی برای پایان جنگ اوکراین در دست نیست.این در حالی است که شرایط اقتصادی اروپا و کمبود تسلیحات و نیازهای اقتصادی و سیاسی داخل اروپا ،اختلاف نظرها ، قطع کمک های امریکا و اختلافات سیاسی در داخل آمریکا برسر کمک به جنگ اوکراین همچنین ادامه جنگ غزه موضوع را پیچیده تر کرده است.با اینحال به نظر می رسد کشورهای اروپایی نه تنها در صدد مداخله نظامی در جنگ اوکراین نیستند بلکه آن را خط قرمزی برای حفظ امنیت ملی اروپا می دانند.
نویسنده: دینیاریان