محمدرضا عسگری- محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان، هرگونه خشونت علیه زنان این کشور را منع کرد.

رئیس جمهوری افغانستان در آستانه روز بین المللی منع خشونت علیه زنان، طی سخنانی در کابل گفت، برخورد منفی علیه زنان در جامعه این کشور قابل تحمل نیست.

غنی افزود، خشونت علیه زن، پدیده ای زشت و بین المللی است که متاسفانه در افغانستان هم رایج است.

وی افزود، بی حرمتی به مقام زن واقدام به خشونت در برابر وی تخطی از تعالیم اسلام است و درتعارض با قوانین وعرف بین المللی قرار دارد.

رئیس جمهور افغانستان همچنین تاکید کرد که مقابله با خشونت علیه زنان مسئولیتی اخلاقی، وظیفه ای قانونی و ضرورتی انسانی است.

سخنان رئیس جمهوری افغانستان درباره لزوم منع هر گونه خشونت علیه زنان در این کشور ناشی از تداوم خشونت در جامعه افغانستان است. خشونت علیه زنان یکی از پر چالش ترین مسائل اجتماعی در افغانستان است.

علیرغم آنکه در بیش از ده سال گذشته، دستاوردهای مهمی در عرصه های مختلف حقوق زنان از قبیل آموزش زنان و دختران، مسائل بهداشتی و مشارکت زنان در فعالیت های سیاسی و اجتماعی در افغانستان حاصل شده اما همچنان تضییع حقوق زنان در بسیاری مناطق این کشوربه طور قابل ملاحظه ای وجود دارد.

خشونت علیه زنان در افغانستان اصلی ترین مورد در نقض حقوق زنان در این کشور است.

در دوره حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان با تلاش های دولت و گروه های حقوق بشری ضوابط منع خشونت علیه زنان بر اساس مواد بیست و چهارم و پنجاه و چهارم قانون اساس این کشور وضع شد.

طبق ماده ۲۴ قانون اساسی افغانستان آزادی حق طبیعی انسان است که فقط با آزادی دیگران و مصالح عامه محدود می‌شود،یعنی هرکس می‌تواند به هر نحوی که بخواهد از حقوق خود استفاده می‌کند مگر اینکه مانع حقوق دیگران یا مصالح باشد و هیچ کس نمی‌تواند بر آزادی دیگری تعرض نماید. قانون منع خشونت علیه زنان در افغانستان،هفت سال پیش و در چهار فصل و ۴۴ ماده در کابینه این کشور تصویب شد.

با وجود تصویب قانون منع خشونت علیه زنان در افغانستان، اما همچنان میزان خشونت علیه زنان در این کشور آمارهای نگران کننده دارد.

در چنین شرایطی بدیهی است که تصویب قانون برای منع خشونت علیه زنان و رعایت حقوق مختلف آنان  به تنهایی نمی تواند موجب کاهش معنادار خشونت علیه زنان در این کشور بشود.

زیرا تا زمانی که تفکرات غلط اجتماعی در مورد نقش زن در جامعه افغانستان اصلاح نشود، تصویب قانون به تنهایی نمی تواند موجب رعایت حقوق  زنان در این کشور بشود.

یکی از مهم ترین جنبه های  خشونت علیه زنان در افغانستان خشونت جنسی است که به دلایل مختلف مورد خشونت قرار گرفته اند اما از شکایت در دستگاه قضایی خودداری می کنند.

به همین علت  بسیاری از خشونت های جنسی در این کشور خارج از آمارها قرار می گیرند.

از اینرو در شرایطی که خشونت علیه زنان در افغانستان همچنان ادامه دارد به نظر می رسد، ضمن آنکه باید قانون منع خشونت علیه زنان به درستی اجرا شود و کمیسیون عالی منع خشونت علیه زنان در افغانستان هم اجرای این قانون را نظارت کند، باید از طریق ابزارهای فرهنگی و با

کمک و هم اندیشی علمای دینی  در خصوص مسایل مربوط به حقوق زنان در جامعه اسلامی، نقش و جایگاه این قشر بزرگ  در جامعه افغانستان به روشنی تببین شود.