ایران پرس: موسی خرفی نائب رئیس پارلمان الجزایر اعلام کرد: کشورش روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی نخواهد کرد.

«موسی خرفی» حضور رژیم صهیونیستی در شمال آفریقا را با هدف مشروعیت‌ بخشی به اشغالگران دانست و گفت: "الجزایر همچنان در برابرعادی‌سازی ایستاده است؛هر چند در این موضع‌گیری تنها باشد."

عادی سازی روابط میان اسرائیل و کشورهای عربی یکی از محورهای سیاست های مورد نظر آمریکا طی سال های گذشته بوده که در زمان ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» در آمریکا رسما آغاز شد.

در راستای این سیاست، برخی کشورهای عربی چون بحرین و قطر همچنین کشورهای آفریقایی چون سودان و مغرب این سیاست را پذیرفته و روابط خود را با رژیم صهیونیستی آغاز کردند.

موضوع عادی سازی روابط همچنان مد نظر اسرائیل و آمریکا قرار دارد؛ به ویژه طی چند سال اخیر اسرائیل تلاش کرده است تا روابط خود را با کشورهای آفریقایی در راستای سیاست های مداخله جویانه و بهره برداری های اقتصادی گسترش دهد.

گسترش روابط با کشورهای آفریقایی، خط مشی جدید رژیم صهیونیستی

در واقع رژیم صهیونیستی پس از ناکامی های سیاسی خود در منطقه، اکنون گسترش روابط ونفوذ میان کشورهای آفریقا را به عنوان یکی از خط مشی های خود تعریف کرده است.

در واقع اسرائیل می کوشد با وعده های اقتصادی به ویژه به کشورهای ضعیف تر آفریقا حمایت آنان را به دست آورد به ویژه که این کشورها مدافع حقوق مردم فلسطین هستند و از آرمان های عدالت طلبانه آنان دفاع می کنند.

بسیاری از کشورهای آفریقا که خود طی دهه ها، استعمار و تجاوز کشورهای غربی را تجربه کرده اند به شدت منتقد سیاست های تجاوزکارانه اسرائیل علیه فلسطینیان هستند و به رغم همه وعده های اسرائیل اکثر آنان تاکنون حاضر به عادی سازی روابط نشده اند به ویژه کشورهایی چون الجزایر و تونس که نقش مهمی در کشورهای شمال آفریقا دارند.

در این راستا، «موسی خرفی» نائب رئیس پارلمان الجزایرتاکید کرد: "کشورش روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی نخواهد کرد حتی اگر عدم سازش با این رژیم هزینه زیادی داشته باشد."

پیش ازاین وزارت خارجه تونس نیز اعلام کرده بود که قصدی برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی ندارد و پارلمان تونس نیز از بررسی قانون پیشنهادی جدیدی خبر داده که عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را جرم می‌داند.

همچنین «قیس سعید» رئیس جمهور تونس رسما عادی سازی روابط با اسرائیل را جنایت و خیانتی بزرگ دانسته و اعلام کرده که هرکس با رژیمی که بیش از یک قرن تمام مردم آن را آواره کرده، تعامل وهمکاری کند، خائن است و باید به اتهام خیانت بزرگ محاکمه شود.

اگرچه رژیم صهیونیستی همچنان از طریق نفوذ هرچه بیشتر در کشورهای آفریقا به دنبال بهره برداری از ثروت های طبیعی این کشورها، اختلاف افکنی و ایجاد گسست میان آنها، فروش تسلیحات نظامی به این کشورها و رقابت با دیگر کشورها چون چین و روسیه بر سر تصاحب قدرت در این منطقه است، اما به نظر می رسد این سیاست به رغم تلاش‌های اسرائیل و حمایت های دولت «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا همچنین وعده های اقتصادی و سیاسی آنها  متوقف شده است.

دکتر «ابتسام الکتبی» بنیانگذار و رئیس مرکز سیاست بحرین در این زمینه گفت: "کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، رهبران عرب را خجالت زده کرده است و احتمالاً هیچ کشور دیگری در آینده نزدیک توافقنامه عادی سازی را با رژیم صهیونیستی امضا نخواهد کرد."

به نظر می رسد، به رغم همه تلاش های اسرائیل و متحدانش، ظلم رژیم صهیونیستی در کشتار فلسطینیان و نادیده گرفتن حقوق آنان موضوعی نیست که کشورهای افریقایی بخواهند آن را نادیده بگیرند چنانکه حتی مردم سودان و مغرب نیز که دولت های آنان عادی سازی را پذیرفته اند همچنان منتقد این عملکرد وخواهان قطع آن هستند.

نویسنده: آتوسا دینیاریان 

117