ایران پرس: با ادامه سیاست های تحریمی آمریکا و اروپا علیه ونزوئلا، «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری این کشور ادامه سیاست های تحریمی را «جنگ اقتصادی چندجانبه» عنوان و بر ایستادگی ملت ونزوئلا در برابر آن تاکید کرد.

به رغم تغییرات سیاسی در آمریکا و روی کار آمدن «جو بایدن» رئیس جمهوری جدید این کشور و ضرورت همکاری جهانی علیه همه گیری کرونا، واشنگتن و متحدانش همچنان به جنگ اقتصادی علیه ونزوئلا ادامه می دهند. به همین دلیل شورای اروپا بار دیگر 19 مقام برجسته ونزوئلا را به بهانه نقض دموکراسی به فهرست تحریم ها اضافه کرد.

با این تحریم ها، اکنون حدود 55 مقام ارشد ونزوئلا در فهرست تحریمی اتحادیه اروپا قرار دارند. این درحالی است که بخش های عمده اقتصاد ونزوئلا از جمله نفت و پتروشیمی، بانک مرکزی از سوی واشنگتن و متحدانش تحریم شده اند و بخش عمده ای از دارایی های ونزوئلا در خارج از این کشور، بلوکه شده است.

هدف واشنگتن از اعمال تحریم علیه ونزوئلا

در واقع واشنگتن و متحدانش همچنان می کوشند با تنگ کردن دایره تحریم ها و اعمال فشارهای اقتصادی و سیاسی، نارضایتی های اجتماعی را در ونزوئلا دامن زده و زمینه را برای برکناری مادورو رییس جمهوری چپگرای این کشور فراهم آورند.

در واقع هدف ازاعمال چنین تحریم هایی از یکسو برکناری مادورو و روی کارآوردن دولتی تابع و در راستای اهداف آمریکا در منطقه و از سوی دیگر بهره مندی از منابع طبیعی و ثروت فراوان این کشور است. چنانکه مادورو بارها آن را گوشزد کرده است.

رئیس جمهوری ونزوئلا در تازه ترین موضع گیری خود، با انتقاد از 450 تحریم اعمال شده از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا، آنها را غیرقانونی، خیانت‌ آمیز و از پیش طراحی شده دانست، موضوعی که انتقاد گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد را نیز در پی داشته است.

«النا دوهان» گزارشگر ویژه سازمان ملل در حوزه حقوق بشر، در تازه ترین گزارش خود  با اشاره به تبعات منفی و زیان‌ بار تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه ونزوئلا، گفت: تحریم ها علیه طیف وسیعی از صنایع و موسسات ونزوئلایی باعث فجایع انسانی و اقتصادی برای کل جمعیت این کشور بخصوص افراد فقیر و آسیب‌ پذیر شده است.

اگر چه مدتهاست فشارها بر ونزوئلا افزایش یافته است اما مقاومت مردم این کشور و ادامه حمایت آنها از مادورو سبب شده تا همچنان سیاست اعمال فشار حداکثری بر ونزوئلا ناکارآمد باشد.

چنان که مقامات ونزوئلا نیز تلاش کرده اند با افزایش مراودات خود با متحدانشان خلا ناشی از تحریم ها را جبران نمایند. در این راستا طی ماه های گذشته مراودات ایران و ونزوئلا نیزافزایش چشمگیری یافته است.

ایران توانسته است به رغم تحریم ها و تهدیدهای آمریکا، کشتی های حاوی  بنزین را به ونزوئلا روانه کند. همچنین ایران بزرگترین فروشگاه عرضه کالا و خدمات را در کاراکاس افتتاح کرده است .

در تازه ترین اقدام نیز خبرها حاکی است که در راستای قرارداد تهاتر سوختی میان ایران و ونزوئلا به اجرا گذاشته شده است به گونه ای در ازای صادرات بنزین ایران به ونزوئلا، این کشور سوخت هواپیما به ایران صادر می کند.

به هر حال، اگرچه مقامات آمریکا و متحدان اروپایی آنها امیدوارند با حربه تحریم کشورهایی چون ونزوئلا را تابع سیاست های خود سازند اما به نظر می رسد این خیال، وهمی بیش نیست چنان که  مقامات کاراکاس در تلاش هستند تا با سیاست های مختلف کمبودها را جبران و فشارها را بر شهروندان این کشور کم کنند.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

117

بیشتر بخوانید:

درخواست پارلمان ونزوئلا برای اخراج نماینده اتحادیه اروپا

تحریم 19 مقام دیگر ونزوئلایی از سوی اتحادیه اروپا