ظریف عصر دوشنبه بلافاصله بعد از ورود به بیروت، راهی کاخ بعبدا برای ملاقات با رئیسجمهور جدید لبنان شد. این نخستین دیدار یک مقام بلندپایه با رئیسجمهور جدید لبنان بود.
در این دیدار دکتر ظریف مراتب تبریک صمیمانه دولت و مردم جمهوری اسلامی ایران را به رئیس جمهور لبنان برای پیروزی مردمسالاری در این کشور و انتخاب ایشان توسط مردم لبنان ابراز کرد.
ایشان افزود: انتخاب رئیس جمهور لبنان پس از یک وقفه طولانی، پیروزی همه مردم لبنان بود. به همین دلیل من امروز همراه با یک هیئت عالی رتبه سیاسی و اقتصادی برای تقویت و گسترش همکاری ها در همه زمینه ها به لبنان آمده ام. به نظر ما ایران و لبنان امروز با دو تهدید مشترک ناشی از رژیم صهیونیستی و گروه های تکفیری و افراط گرا روبرو هستند. فراتر از این دو تهدید مشترک، منافع زیادی است که ایران و لبنان در همکاری سیاسی و اقتصادی در همه زمینه ها دارند. من به افق همکاری های دو کشور بسیار خوشبین بوده و اعتقاد دارم که این همکاری ها به نفع صلح و ثبات در منطقه بوده و علیه هیچ کس نیست.
در این دیدار آقای میشل عون نیز ضمن تشکر از پیام تبریک و تماس تلفنی ریاست جمهوری اسلامی ایران در همان ساعات اولیه انتخاب ایشان، از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران برای تحکیم ثبات در لبنان قدردانی و بر ضرورت ارتقاء روابط دو کشور در همه زمینه های سیاسی و اقتصادی تاکید کرد.
محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران شامگاه دوشنبه با «جبران باسیل » همتای لبنانی خود دیدار و گفت وگو کرد.
در این دیدار طرفین در خصوص چگونگی گسترش همکاری های دو کشور در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی در دوران جدید لبنان و تحولات منطقه از جمله سوریه و همکاری های بین المللی بحث و تبادل نظر کردند.
پارلمان لبنان دوشنبه 10 آبان پس از گذشت بیش از 2 سال بنبست سیاسی در این کشور، میشل عون را به عنوان رئیسجمهور برگزید.
لبنان از می 2014 (خرداد 1393) و همزمان با پایان دو دورۀ ریاستجمهوری میشل سلیمان، رئیسجمهور نداشت.
این طولانیترین خلأ قدرت در لبنان پس از پایان جنگ داخلی این کشور در سال 1990 محسوب میشود.
ناظران سیاسی مداخلۀ عربستان را مهمترین عامل خلاء قدرت در لبنان میدانند.