دو جنبش حماس و جهاد اسلامی در این بیانیه، درباره تلاش برای عادی سازی روابط اسرائیل با کشورهای منطقه و نفوذ این رژیم در منطقه، هشدار دادند.
این دو جنبش فلسطینی همچنین بر لزوم تلاش در همه سطوح برای مقابله با خطر نابودی آرمان فلسطین و مقابله با اجرای طرح آمریکایی «معامله قرن» تاکید کردند.
رهبران جنبش جهاد اسلامی و حماس همچنین از راهپیماییهای حق بازگشت که حرکت خود جوش مردمی و مسالمت آمیز است و نیز سایر اقدامات مقاومتی فلسطینیان جهت شکستن محاصره غزه حمایت کردند.
مردم غزه از 30 مارس گذشته هر جمعه راهپیمایی با عنوان راهپیمایی «حق بازگشت» برگزار کرده اند که در این مدت، دستکم 206 فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان صهیونیستی شهید و بیش از 22 هزار نفر نیز زخمی شدند.
قرار است، روز جمعه در پی فراخوان گروه های فلسطینی در غزه تظاهرات دیگر بازگشت در مرز این باریکه و سرزمین های اشغالی برگزار شود.
«وسام سباعنه» در گزارشی در پایگاه روزنامه لبنانی الاخبار نوشت:
"در تظاهراتی که در سالروز روز زمین مصادف با 30 مارس 2018 برگزار شد و جمعههای هر هفته به طور متوالی ادامه یافت، افزون بر انجام فعالیتهایی در حمایت از این راهپیماییها، شاهد اشکال مختلف مبارزه ملت فلسطین و سردادن شعارهایی در محکومیت درد و رنج روزافزون ملت فلسطین بودیم."
جوانان شرکت کننده در راهپیماییهای حق بازگشت و شکست محاصره، با استفاده از بادبادک و بالنهای آتشزا، در زمینه مقابله با رژیم اشغالگر ابتکار به خرج دادند و بدین ترتیب، معادله جدیدی را در نبرد با این رژیم رقم زدند.
در چنین وضعیتی، راهپیماییهای حق بازگشت و فعالیتهای همراه با آن، به بخشی از معادله درگیری با رژیم اشغالگر اسرائیل تبدیل شده است.
به رسمیت شناختن حقوق ملی و حق ملت فلسطین در تعیین سرنوشت و بازگشت به سرزمین خود و آزادی، هزینه های سنگینی را در بردارد که تا این لحظه، مردم فلسطین بهای آن را پرداخته اند و به کسانی که به مذاکره و توافق های سازش دل خوش کرده اند، امید نبسته اند و با اتحاد وحدت حول محور مقاومت بدنبال تحقق آرمان فلسطین هستند.
تقویت روابط میان گروه های مقاومت فلسطینی
تحولات فلسطین نیز نشان می دهد که روابط مستحکم میان گروه های مقاومت فلسطینی در حال تقویت شدن است و این موضوع به وضوح در تعامل جنبش حماس و جنبش جهاد اسلامی در تمام زمینههای سیاسی، میدانی، نظامی و مردمی مشاهده می شود که از آن تحت عنوان رابطه استراتژیک یاد شده است.
اسلام، فلسطین، برنامه مقاومت مشترک و وحدت نظر برای آزادی فلسطین، آن چیزهایی است که میان گروه های مقاومت فلسطینی وحدت و همدلی ایجاد کرده است.
تاکید فلسطینی ها برادامه مقاومت در برابر رژیم صهونیستی در شرایطی است که مسابقه ای میان برخی از کشورهای عربی جهت عادی سازی مناسبات با رژیم صهیونیستی در جریان است و متاسفانه رفتارهای برخی از گروه های سازشکار فلسطینی نظیر تشکیلات خود گران فلسطینی نیز محرک چنین فضایی شده است.
در واقع موضعگیری قاطع گروه های مقاومت فلسطینی بار دیگر نشان می دهد که آنان تحت تاثیر بازی های سیاسی منطقه ای که آمریکا در چارچوب معامله قرن به راه انداخته است تا فلسطینیان را از ادامه مقاومت بازدارد، قرار نمی گیرند و با ابتکارات خود در زمینه های مقاومتی هرگونه طرح مغرضانه آمریکا و رژیم صهیونیستی را خنثی می کنند.
مخالفت قاطع فلسطینی ها با معامله قرن موجب شده است که حتی طراح آن یعنی «دونالد ترامپ» با تمام رجز خوانی های خود مجبور شود که اعلام رسمی معامله قرن و اعلام جزئیات مربوط به آن را به تعویق اندازد که این موضوع نشان می دهد که مقاومت مردم فلسطین تمامی معادلات آمریکا و بطور کلی غرب در قبال فلسطین را برهم زده است.
فلسطینیان نشان داده اند که مقاومت به منزله نقشه راه برای نیل به آرمانشان و رهایی کامل فلسطین از اشغالگران صهیونیست و تشکیل کشور فلسطینی به پایتختی قدس است و هرگز بر سر آن معامله نخواهند کرد.
نویسنده: بیژن نجفی
116/112
بیشتر بخوانید:
هشدار "حماس" و "جهاد اسلامی" درباره عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی
تاکید بر گسترش راهپیماییهای «حق بازگشت» در نوار غزه