ایران پرس: رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: بالندگی ظرفیت‌های دفاعی کشور توانسته مؤلفه‌های اقتدار ملی را ارتقاء دهد.

سردار سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح با اشاره به فرارسیدن ۳۱ مردادماه «روز صنعت دفاعی کشور» گفت: رشد و بالندگی ظرفیت‌های دفاعی کشور توانسته مؤلفه‌های قدرت و اقتدار ملی و قدرت بازدارندگی کشور را ارتقاء دهد.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح افزود: رشد، تعالی و بالندگی ظرفیت‌ها و داشته‌های عرصه دفاعی کشور آن هم در شرایط تهدید، تحریم و فشار‌های حداکثری جبهه استکبار و دشمنان منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای به سطحی از دانایی و توانایی رسیده است که دستاورد‌ها و توانمندی‌های پرشمار و شکوهمند از جمله سامانه‌های مدرن، هوشمند و کارآمد نظامی آزموده شده در عرصه‌های زمینی، دریایی، هوایی، فضایی، موشکی، پهپادی و سایبری نماد آن به شمار می‌رود و توانسته مؤلفه‌های قدرت و اقتدار ملی ایران عزیز را ارتقاء دهد.

این دستاوردها با تحکیم قدرت بازدارندگی کشور نه‌تنها دشمنان را از هرگونه کژ اندیشی و خطای محاسباتی نسبت به ایران و ایرانی برحذر می دارد، بلکه قدرت‌های برتر و معتبر جهانی را خواهان بهره‌مندی از دستاورد‌های صنعت دفاعی جمهوری اسلامی ایران می کند.

توان دفاعی ایران اکنون از توسعه قابل ملاحظه ای  برخوردار شده است به گونه ای که امروزه جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک قدرت منطقه ای شناخته می شود و با ایجاد توانمندی بازدارندگی معتبر، توانایی دفاع از خود در مقابل هر گونه تهدید بین المللی برخوردار است.با توجه به اینکه راهبرد دفاعی ایران براساس بازدارندگی مؤثر شکل گرفته،صنایع دفاعی در این راستا نقش تعیین کننده ای را ایفا می کند.

ایران توانسته است دستاوردهای عظیمی در زمینه ساخت انواع تجهیزات نظامی زمینی، هوایی و دریایی کسب کرده و به عنوان کشوری دارای فناوری های نظامی بومی در سطح جهانی شناخته شود.

گسترش خیره کننده صنایع دفاعی در چند دهه اخیر در راستای مقابله با تحریم های تسلیحاتی ایران وکسب خودکفایی دفاعی و ایجاد قدرت بازدارنده صورت گرفته است،ضمن اینکه در اختیار داشتن نیروهای مسلح قدرتمند نیازمند تجهیز این نیروها به آخرین تجهیزات  نظامی و تسلیحاتی به روز است که وظیفه نخست و مهم صنعت دفاعی محسوب می شود.

امیر دریادار «مهدی خواجه‌امیری» معاون هماهنگ کننده وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اشاره به اینکه صنعت دفاعی ایران از مهندسی معکوس به مرحله طراحی و ساخت و تولید رسیده است وبا تاکید بر اینکه ایران به ساخت انواع پهپاد و موشک بالستیک نقطه زن تا زیردریایی پرداخته، اعلام کرد: با ساخت ۲ هزار محصول دفاعی جزو ۱۰ کشور دنیا هستیم.

صنعت دفاعی در دوره پس از جنگ تحمیلی گام های بلندی در راستای خود کفایی نظامی و طراحی و ساخت انواع تجهیزات و تسلیحات مورد نیاز نیروهای مسلح اعم از سپاه و ارتش برداشته است؛ یکی از ارکان اصلی بازدارندگی ایران ایجاد وتوسعه زرادخانه موشکی بالستیک است که شامل انواع موشکهای بالستیک با بردهای مختلف است. بعد دیگر بازدارندگی ایران، جنگ نامتقارن است که باز هم صنعت دفاعی نقش مهمی در تدارک تجهیزات و تسلیحات برای انجام این نوع جنگ بر عهده دارد. جنبه دیگری از فعالیت صنعت دفاعی، ساخت انواع تسلیحات عمده مانند هواپیمای جنگنده، انواع شناورهای رزمی و لجستیکی، انواع سامانه های موشکی و خودروهای زرهی و پهپادها برای نیروهای مسلح است.ضمن اینکه صنعت دفاعی نقش اساسی در زمینه توسعه فن آوری های پیشرفته در زمینه پیشرانه ها، حسگرها، تجهیزات الکترونیک، رادارها و سایر تجهیزات دارای فناوری پیشرفته دارد. صنعت دفاعی ایران حاصل پیشرفت های فناورانه خود را در اختیار بخش غیر نظامی قرار داده است که این امر نقش بسزایی در پیشرفت صنعتی ایران و قطع وابستگی به خارج  ایفا کرده است.

119

نویسنده:سیدرضا میرطاهر