مادورو با اشاره به اینکه دونالد ترامپ در سطوح مختلف به باج خواهی از ملتها و دولتها در جهان میپردازد تا با ونزوئلا مبارزه کند؛ خودداری از کمک و اعطای تسهیلات به ونزوئلا را نیز به عنوان بخشی از تلاش ترامپ و پمپئو برای سرنگونی خود دانست.
اظهارات مادورو در حالی است که افشای مکالمه تلفنی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با "ولودیمیر زلنسکی" رئیس جمهوری اوکراین و درخواست از وی برای تحقیق علیه "جو بایدن" اصلی ترین رقیب احتمالی ترامپ در انتخابات 2020 که به «اوکراین گیت» معروف شده، نه تنها سبب شده تا موضوع استیضاح ترامپ بیش از پیش جدی شود بلکه برخی مقامات ارشد مجلس نمایندگان آمریکا خواهان آگاهی از مکالمات محرمانه ترامپ با سران دیگر کشورها نیز شده اند.
در حالی ترامپ خواستار تحقیق علیه جوبایدن در گفت و گو با رئیس جمهوری اوکراین شده است که پیش از تماس تلفنی، وی برای تحت فشار قرار دادن اوکراین در این زمینه، کمکهای نظامی آمریکا را به این کشور تعلیق کرده و تنها زمانی با پرداخت این کمکها موافقت کرده که زلنسکی به او اطمینان داده است پرونده بایدن پیش می رود.
آمریکا سال هاست از ابزارهای مالی چون اعطای کمک های خارجی به عنوان ابزار فشار برای رسیدن به خواسته های خود در مقابل دیگر کشورها استفاده می کند، به طوری که پیش از این نیز در مورد اعطای کمک به برخی از کشورهای آمریکای مرکزی همچنین کشورهای آفریقا، ترامپ اعطای کمک به این کشورها را منوط به تن دادن آنها به خواست واشنگتن کرده بود.
برای نمونه دولت آمریکا ماه مارس به درخواست ترامپ، کمک های خود را به سه کشور آمریکای مرکزی موسوم به «مثلث شمالی» حذف کرد. ترامپ این سه کشور را که عبارتند از السالوادور، گواتمالا و هندوراس متهم کرد برای جلوگیری از حرکت مهاجران به سوی کشور آمریکا، کاری نمی کنند.
واشنگتن همچنین بیش از یک سال است که کمک های مالی خود را به آنروا (آژانس سازمان ملل متحد در امور آوارگان فلسطینی) متوقف کرده، همچنین در افغانستان نیز کمک های مالی آمریکا کاهش یافته یا قطع شده است.
یک روز پس از آن که "جان بس" سفیر آمریکا در افغانستان، در توئیتر از اداره تدارکات ملی افغانستان (ان پی ای) به علت عدم موافقت با خرید سوخت برای برق حرارتی انتقاد کرد؛ "مایک پمپئو" وزیرخارجه آمریکا اعلام کرد، این کشور حدود 100 میلیون دلار را که برای یک طرح زیرساخت های انرژی در افغانستان اختصاص یافته است، پس خواهد گرفت و 60 میلیون دلار دیگر را که برای کمک برنامه ریزی شده است، ارائه نخواهد کرد.
از سوی دیگر آمریکا در ازای سر سپردگی به سیاست های واشنگتن نیز کمک های مالی را به برخی کشورها و گروه ها از جمله رژیم صهیونیستی، مخالفان مادورو در ونزوئلا ارایه می دهد.
آژانس توسعه بین المللی آمریکا در این باره از تصمیم خود مبنی بر ارائه 52 میلیون دلار به "خوآن گوایدو" رهبر مخالفان ونزوئلا خبر داد.
حمایت از رهبر مخالفان ونزوئلا در حالی است که این کشور مدتهاست زیر فشار تحریم های سنگین آمریکا قرار دارد. تحریم های اقتصادی آمریکا سبب تشدید بحران اقتصادی در ونزوئلا به ویژه کمبود مواد غذایی و دارو، قطعی برق و سیل عظیمی از مهاجرت شده است.
به نظر می رسد کمک های آمریکا بیش از پیش به باج خواهی از کشورهای جهان برای پیشبرد اهداف و سیاست های این کشور تبدیل شده، موضوعی که مادورو نیز نسبت به آن هشدار داده است. رسوایی «اوکراین گیت» تازه ترین مورد در این زمینه است.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
139/116
بیشتر بخوانید:
سخنرانی ترامپ در سازمان ملل؛ آمریکا علیه جهان/ تحلیل
ادامه تلاشهای آمریکا علیه دولت ونزوئلا/ تحلیل
تعطیلی "آنروا"، خواسته جدید ضد فلسطینی آمریکا/ تحلیل