نیکلاس مادورو گفت: "ونزوئلا همچنان از سوی این کشورها کمکهای مرتبط با امور تکنولوژی، تسلیحاتی و راهبردی دریافت خواهیم کرد و همزمان در راستای مستقل بودن نیز حرکت می کنیم."
مادورو تاکید کرد که کاراکاس خود به دنبال ساخت تسلیحات بومی است و در همین راستا یک شورای نظامی و علمی ویژه برای دستیابی به این هدف تشکیل خواهد شد.
ونزوئلا مدتهاست تحت شدید ترین تحریم های آمریکا قرار دارد و مقامات واشنگتن همچنان در تلاشند با اعمال فشارهای اقتصادی و سیاسی دولت مادورو را از قدرت ساقط و رییس جمهوری وابسته به آمریکا را روی کار آورند.
این تلاش واشنگتن در حالی است که مادورو با حمایت ونزوئلایی ها و نظامیان این کشور تاکنون توانسته است به رغم انواع دسیسه های آمریکا و متحدانش از جمله خرابکاری، کودتا و فشارهای تحریم های اقتصادی همچنان در مسند قدرت باشد.
مادورو تاکید دارد که با وجود همه فشارها، ونزوئلا روابط و همکاری های سیاسی و امنیتی و اقتصادی خود را با متحدانش از جمله ایران، چین و روسیه حفظ کرده و گسترش خواهد داد.
چنانکه «خورخه آریزا» وزیر خارجه ونزوئلا نیز اعلام کرده است که تحریمهای واشنگتن نمیتواند مانع از پیشبرد روابط اقتصادی و تجاری کاراکاس - تهران شود.
ایران، شریک مهم اقتصادی ونزوئلا
تهران شریک مهم اقتصادی و راهبردی برای کاراکاس است و همکاری های دوکشوربه ویژه طی ماه های اخیر گسترش یافته است. چندی پیش ایران با ارسال پنج نفت کش بزرگ با محموله بنزین، ونزوئلا را در گذر از بحران سوخت یاری کرد. این پنج نفتکش ایرانی حدود 175 هزار تن بنزین را به ونزوئلا منتقل کردند؛ محموله ای که ارسال آن واکنش های مختلفی را در پی داشت.
«رِنجی راجا» کارشناس حمل و نقل بینالمللی محمولههای نفتی در این زمینه با اشاره به اینکه اقدام ایران برای ارسال دریایی فرآوردههای نفتی به ونزوئلا بیسابقه بود، تاکید کرد که تاکنون چنین اتفاقی رخ نداده بود.
چندی پس از ارسال این محموله ها و به رغم همه مخالفت ها و تهدید های آمریکا و متحدانش، ایران یکی از بزرگترین فروشگاه های عرضه کالا و خدمات «مگاسیس» را نیز در کاراکاس افتتاح کرد و مقامات دو کشور بر گسترش همکاری های اقتصادی تاکید کردند. موضوعی که بار دیگر خشم مقامات آمریکایی را برانگیخت.
«مایکل کوزاک» سرپرست معاونت اداره امور نیمکره غربی در وزارت خارجه آمریکا، در واکنش به گشایش این فروشگاه ایرانی در ونزوئلا اعلام کرد که این اقدام نشاندهنده «اتحاد ایران و ونزوئلا» است و مورد علاقه واشنگتن نیست.
اکنون بار دیگر مقامات ونزوئلا بر گسترش همکاری های میان تهران - کاراکاس در ابعاد مختلف سیاسی واقتصادی وتسلیحاتی تاکید کرده اند. در واقع افزایش توان تسلیحاتی و موفقیت های ایران در این عرصه سبب شده تا همکاری های تسلیحاتی ایران با متحدانش تقویت شود.
این در حالی است که واشنگتن در هفته های اخیر در تلاش برای کسب اجماع بین المللی به منظور تمدید تحریم های تسلیحاتی علیه ایران در چهارچوب بازگردانندن خودکار تحریم های بین المللی علیه ایران است که البته با شکست آشکاری مواجه شده است با این حال دولت آمریکا همچنان بر این امر اصرار می ورزد.
اکنون تاکید رییس جمهوری ونزوئلا برادامه همکاری های نظامی و تسلیحاتی با ایران به منزله ضربه دیگری بر سیاست ناکام واشنگتن بر تحریم تسلیحاتی ایران محسوب می شود. با پایان زمان تحریم تسلیحاتی ایران در 18 اکتبر 2020 وبا توجه به توان بالای نظامی و تسلیحاتی ایران، زمینه افزایش همکاری های نظامی میان تهران و کاراکاس بیش از پیش فراهم شده است.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
117
بیشتر بخوانید:
مادورو: ونزوئلا به همکاریهای دفاعی با ایران و روسیه ادامه میدهد