بیژن نجفی: این تاکیدات که با شانزدهمین سالگرد انتفاضه الاقصی همزمان شده است از جایگاه ویژه ایستادگی و مقاومت درمیان مردم فلسطین و پایایی و پویایی این حرکت ارزشمند در میان فلسطینی ها حکایت دارد.
شانزدهمین سالگرد انتفاضه الاقصی در حالی فرا رسیده است که این فرآیند مقاومتی مردم فلسطین بیش از پیش مظلومیت آنان را که با دستان خالی به مصاف با رژیم اشغالگر قدس رفته اند را به نمایش گذاشته است .روز 28 سپتامبر سالروز انتفاضه دوم فلسطینیان معروف به «انتفاضه الاقصی» است.
انتفاضهای که فتیله آن را «آریل شارون» نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی با حمله به مسجد الاقصی روشن کرد.بی تردید انتفاضه قدس امتداد انتفاضه الاقصی و انتفاضه سنگ و همه مبارزات فلسطینیان طی چند دهه اخیر است.
در 28 سپتامبر سال دو هزار میلادی "آریل شارون " از سردمداران رژیم صهیونیستی با پشتیبانی شمار زیادی از نیروهای امنیتی و نظامی این رژیم در یک اقدام تحریک آمیز وارد محوطه مسجدالاقصی شد.
این اقدام گستاخانه صهیونیست ها در هتک حرمت مسجد الاقصی خشم مردم فلسطین را برانگیخت و آنان با نیروهای پلیس صهیونیستی درگیر شدند که در جریان آن 13 فلسطینی به شهادت رسیدند.
مسجد الاقصی که یک مکان مقدس اسلامی و نخستین قبله گاه مسلمانان است از قداست و جایگاه ویژه ای در نزد مسلمانان بوِیژه فلسطینیان برخوردار است و فلسطینیان و مسلمانان جهان با حساسیت خاصی مسائل مربوط به آن را پیگیری می کنند.
واکنشهای فلسطینی ها در برابر اقدامات سلطه جویانه رژیم صهیونیستی در بیت المقدس و اقدامات تحریک آمیز صهیونیستها در قبال مسجدالاقصی نشاندهنده حساسیت فلسطینی ها به موضوع قدس و تلاشهای آنان جهت پاسداری از این مکان مقدس اسلامی است.
انتفاضه الاقصی مرحله پس از انتفاضه نخست مردم فلسطین که در سال 1987 آغاز شد ، محسوب می شود و یکی از ابعاد انتفاضه الاقصی که از سال 2000 میلادی آغاز شد جنبه بین المللی دادن به انتفاضه مردم فلسطین بوده است.
انتفاضه دوم فلسطینیان که انتفاضه الاقصی نام گرفته است عملا" رژیم صهیونیستی را در پیگیری اهدافش مبنی بر تثبیت موقعیتش در سرزمین اشغالی فلسطین ناکام گذاشت و برای اولین بار این رژیم را به عفب نشینی از بخشی از متاطق اشغالی فلسطین یعنی غزه در سال 2005 وادار کرد.
مردم فلسطین همواره نشان داده اند که هیچگاه نمی گذارند سیاستهای رژیم صهیونیستی جهت سیطره بر مناطق فلسطینی از جمله بیت المقدس تحقق یابد. آغاز انتفاضه الاقصی در سال 2000 میلادی که در واکنش به اقدامات مقامات رژیم صهیونیستی در هتک حرمت به مسجد الاقصی صورت گرفت ، موید چنین واقعیتی است.
ادامه انتفاضه علیه سیاستهای رژیم صهیونیستی در قدس بیانگر عزم مردم فلسطین در حمایت از مقدسات اسلامی و تحقق آرمانشان مبنی بر تشکیل کشور مستقل فلسطینی به پایتختی قدس است.
روند تحولات فلسطین نیز نشان داده است که مقاومت مردم فلسطین نه تنها متوقف شدنی نیست بلکه مرحله به مرحله ابعاد گسترده تری یافته است . در این چارچوب انتفاضه مردم فلسطین از سپتامبر سال 2000 میلادی عملا" وارد مرحله دیگری از پایداری در برابر صهیونیستها تحت عنوان انتفاضه دوم یا انتفاضه الاقصی شد.
این در حالی است که انتفاضه الاقصی بستر ساز مرحله دیگری از انتفاضه شده است و خبرها از مهیا شدن فلسطینیان در یکسال گذشته برای مرحله دیگری از انتفاضه حکایت دارد.
در این زمینه فلسطینیان بارها تأکید کرده اند که شکلگیری انتفاضه سوم فلسطین امری قطعی است و شواهد موجود نیز از آغاز مراحل مقدماتی آن حکایت دارد و تشدید مقاومت مردم فلسطبن در ماههای اخیر از نشانه های ورود انتفاضه به مرحله دیگری از مقاومت ضد صهیونیستی تحت عنوان انتفاضه جدید قدس است.